Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baba z problemami

Zawsze ma jakas wade...

Polecane posty

Gość Baba z problemami

Powiedzcie - zwiazalibyscie sie z osoba, z ktora nie mozecie doznac zaspokojenia intelektualnego? Z facetem o dobrym sercu, ale niezbyt oczytanym, niezbyt szybko myslacym i popelniajacym liczne bledy ortograficzne i stylistyczne? Poza tym ma same zalety :) jest bardzo atrakcyjny, zauroczony mna, czetnie gotuje i sprzata, ma hobby :) Oboje jestesmy po 30

powiem tyle.. :D mam kolege, ktory jest mna zainteresowany.. wszystko pieknie by bylo..gdyby nie to, ze robi bledy ort.. :O moze to glupie, moze jestem inna.. ale mi to przeszkadza..

co Ci by było z takiego który by nie robił błędów,a nie nadawał się do życia?:P jeśli nadaje się, jest dobry to nie patrzyła bym czy popełnia błędy ;)

Gość Baba z problemami
*chetnie

nie doczytalam.. wy jestescie po 30, wiec to jest wybaczalne :P przynajmniej dla mnie.. :] ja jestem niestety duzo mlodsza

Gość Baba z problemami
Z tym, ze on potrafi zrobic 7 w jednym zdaniu, no i mysli rowniez bardzo prosto...

Gość Baba z problemami
Lilly, mi rowniez to przeszkadza... zastanawiam sie, czy z czasem bedzie mniej, czy bardziej

Gość co mozna dodac
jesli chcesz gadac o filozofii to szukaj takiego co bedzie gadal. jesli szukasz faceta do zycia to te drobne wady akurat nie maja znaczenia. moj maz nie ma matury. nie nalezy do intelektualistow. ale potrafi posprzatac, przyplnowac dzieci, zaopiekowac sie mna gdy jestem chora, zrobic zakupy, naprawic auto i wiele wiele innych rzeczy. czy czuje potrzebe intelektulnego spelniania sie w towarzystwie meza? - nie! maz jest do zycia we dwoje. ja moge poczytac madre pisma i pokomentowac w pracy. do domu przychodze mieszkac i zyc! i mowie jak mi sie podoba, czasem zaklne jesli wymaga sytuacja. filozofia filozofia, ale zycie zyciem. filozofia dzieci nie wykarmisz...

Gość Baba z problemami
co mozna dodac dzieci nie planuje, kiedys myslalam, ze moj partner powinien koniecznie miec wyzsze wyksztalcenie, i to najlepiej takie, jak ja :) ale na starosc zmadrzalam. Zreszta zawsze cenilam dobre serducho Czekam na dalsze opinie

Gość Baba z problemami
co mozna dodac Czesto rozmawiasz z mezem? O czym? Jakie masz wyksztalcenie? Jakie wczesniejsze doswiadczenia z mezczyznami? On tez nie ma matury - ja mam podwojego mgr.

patrze na charakter, ale w szczegolnosci na inteligencje.. i tu nie chodzi o to, ze ktos ma miec wyzsze wyksztalcenie to bedzie inteligentny.. wcale nie.. ale.. naprawde.. nie chce miec meza zeby umial tylko przypilnowac dzieci, ugotowac itp. zaradnosc jest drugą wazna cechą, zaraz po inteligencji :)

Gość nie bawimy się ale chętnie...
Mówie z własnego doświadczenia-mam takiego 20 lat. ja mam wyższe, on po zawodówce. Błędów wprawdzie nie robi, ale myślenie tez ma proste, a raczej prostolinijne. Jest dobry z kościami, poszedłby za mną w ogień, nigdy się na nim nie zawiodłam. Ma poczucie humoru, jest baaardo lubiany przez wszystkich dookoła. I nigdy nie zamieniłabym go na inny egzemplarz. Takiego szukałam i takiego mam, więc autorko dobrze pomyśl. Ideałów nie ma.

Mnie by to przeszkadzało. Na starość, kiedy uroda i zauroczenie przeminą, chciałabym mieć o czym porozmawiać ze swoim partnerem. Nie musimy mieć identycznych poglądów, to nawet niemożliwe, ale uważam, że powinniśmy być dopasowani intelektualnie. Piszesz, że ma hobby - czy Ty podzielasz jego zainteresowania? Jeśli to Wasze wspólne hobby, w porządku, tak też mozna się razem spełniać. Gotuje? Wielu mężczyzn gotuje, wielu sprząta - a i to nie jest najważniejsze - można zyć we względnym porządku, mozna mieć panią do sprzątania raz w tygodniu. Oczywiście, sa to zalety, ale w moich oczach niczego by nie przesądzały. W moim mężu zainteresował mnie najpierw jego intelekt, wiedza, cięty dowcip i trafność opinii - zauroczyłam się nie wiedząc nawet, jak wygląda, czy rozrzuca skarpetki, czy ma pojęcie o kuchni. Ale to Twój wybór.

A ja się zgodzę z lilly - jakoś nie mogę ścierpieć błędów ortograficznych i innych językowych. Już udało mi się wyeliminować ze słownika męża "poszłem" bo mnie to też drażniło.

wlasnie.. intelekt, wiedza, ciety dowcip :) trafna opinia.. :) to sie dla mnie liczy.. nie wygląd, ktory przeminie.. facet nie ma byc piekny, no wiadomo nie powinien byc brzydki, ale taki OK :) ja moze slownikiem ort. nie jestem..mysle jednak, ze bardzo sie staram zeby nie walić byków :) lubie ludzi inteligentnych, bo sama sie za taką osobe uwazam :)

Gość Baba z problemami
Dla mnie tez wiedza, intelekt, ciety dowcip, kreatywnosc... taki byl moj ex, ktory okazal sie niezlym sku.rwys.ynem :o Tak, podzielam czesc jego zaonteresowan, on czesc moich... A co do sprzatania, gotowania... to dla mnie jakis wyznacznik zaradnosci. Facet, ktory nie sprzata i nie gotuje nie nadaje sie do wspolnego zycia :) Moze tego nie lubic, ale powinien umiec to robic i zajac sie tym, jesli pojawi sie potrzeba

Ja nie muszę się starać, zeby nie robić błedów ort., tak po prostu mam. Jestem uważana za osobę inteligentną, a nie sama siebie za taką uważam. Moja "połówka" może nie jest orłem intelektu, ale jest mądry życiowo i bardzo wartościowy, jako człowiek. Jestem atrakcyjną babką, zawsze miałam powodzenie, ale też umiejętność obserwacji, wyobraźnię i intuicję. Na tematy egzystencjalne mogę sobie porozmawiać z moim przyjacielem pisarzem. Szczerze, to wolę iść z moim mężem na wesoły spacer.

Mój "nieorzeł" ugotował dziś bigos i pomalował szafkę. Potem pojechał po zakupy. Zaraz będziemy wcinać pączki. Życzę Wam takich facetów "na całe zycie".

Gość Baba z problemami
pytam z nudow, ale tu na razie same kobiety sie wypowiadaja :) to chyba niewlasciwy temat ;)

Gość Baba z problemami
Wiecie, ze prawei mnie przekonalyscie. Warto sprobowac, ale... nie chce go zranic :(

Gość februar
Baba z problemami - niestety,ale to zalezy tylko od Ciebie sa osoby,ktorym to nie przeszkadza,sa tez osoby,ktore za wszelka cene staraja sie schowac problem pod dywam i zmuszaja sie do zachwytu innymi zaletami faceta ja powiem ze swojego doswiadczenia,ze inteligencja u mezczyzny,to najseksowniejszy element,ktorego brak nie moglabym "przymknac oka". moj maz jest osoba niesamowicie inteligentna,oczytana,madra,ktora ma bardzo szeroka wiedza i jest swietnym specjalista w swojej waskiej dziedzinie(zwiazanej z jego praca). Uwielbiam z nim dyskutowac a jeszcze bardziej go sluchac,uczyc sie od niego.niestety,ale nie wyobrazam sobie siebie w roli matki/nauczycielki uczacej mojego meza ortografii czy poprawnej wymowy. dodam,ze moj maz rowniez chetnie gotuje,potrafi w domu wszystko zrobic i jest we mnie zakochany wiec autorko,wszystko zalezy od Ciebie,pomysl dokladnie czego oczekujesz i czy zalety tego faceta sa w stanie "zrekompensowac" jego wady...jezeli tak,to zycze szczescia:) jezeli masz watpliwosci,nie pograzaj sie,bo dosc czesto takie roznice wychodza "w praniu" (wiem po swoich rodzicach...niestety) pozdrawiam

Gość BZP
UP

Gość wyksztalcenie nie jest takie
wazne jak inteligencja. Tez mnie irytuja bardzo bledy ortograficzne. O ile pol biedy z pismem, to jak w mowie jeszcze ktos popelnia bledy to mnie to bardzo drazni. Ja bym nie mogla byc z kims takim. Bo to nigdy draznic nie przestanie... Sama czasem walne jakiegos babola. Wiec nie chodzi mi tez o sporadyczne pomylki, czy cus. Ale nagminne powtarzanie tego samego wyrazu :O

Mój facet tez robi błędy, był po zawodówce, liceum zrobił dopiero gdy się poznaliśmy i Go namówiłam. Robi błędy, owszem, często pyta się mnie jak cos napisać. Ja mam wyższe wykształcenie, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza, jest między nami 7lat róznicy(on starszy). Dogadujemy się w lot, mamy wspólne zainteresowania, on wie jak ważna jest dla mnie nauka, sam się w tym mało orientuje, ale zawsze zapytał jak na studiach i o czym piszę pracę dyplomową. Wiem, że tak naprawdę moje wypowiedzi nie mówiły Mu wiele, aczkolwiek stara się jak może. Świetnie gotuje, sprząta, jest swietnym ojcem i partnerem, mozna na Nim polegać. I to chyba jest najważniejsze. Pozdrawiam i zyczę pozytywnych przemyśleń:)

Gość Brygitta po 40
Rozwalaja mnie teksty w stylu "chętnie gotuje i sprząta" - dlaczego współczesne młode kobiety chca z facetów zrobić gosposie? Taki facet jest dla was męski? Co do błędów - mozna być intekigentnym wykształconym a miec dysleksje. Byłam kiedys z facetem po studiach na stanowisku ale robił straszne błędy i xle sie wysławiał (umysł ścisły) - przeszkadzało mi to, ale generalnie nie kochałam go i nie podobał mi się. teraz jestem z facetetm ze średnim wykształceniem, też robi błędy, ale u mniego mi to nie przeszkadza bo go kocham. Ma inne zalety - przystojny dobry, czuły itp. kompletnie nie przeszkadzają mi jego błędy i swietnie sie dogadujemy. Nie musze udawać mądrzejszej niż jestem.

Gość Baba z problemami
Brygitta po 40 -> nie gosposie, ale sama nie znosze gotowac ani sprzatac, dlugo siedze w pracy, wiec gosposia rowniez nie zamierzam byc. Zalezy mi na partnerze, z ktorym bede wspolnie wykonywac te obowiazki, a nie na kims, kto po przyjsciu z pracy do domu siada z gazeta i oczekuje ode mnie obiadu. Prawdziwa meskosc to dla mnie zaradnosc i umiejetnosc radzenia sobie z roznymi sytuacjami - tak, tak, takze z obowiazkami domowymi! Mozesz takiego faceta nazwac niemeskim, ale mezczyzna, ktory nie potrafi ugotowac najprostszych potraw i zyje w brudzie, jest dla mnie skreslony.

Brygitta - nikt nie chce zrobić z faceta gosposi :o Tylko że współczesne życie wygląda tak, że często to kobieta wraca później z pracy, a dzieciom trzeba coś do jedzenia podać. Z drugiej strony miło mi się robi, gdy mąż zaproponuje, że w niedzielę on robi obiad. I czasem pomoże w sprzątaniu domu.

Heh od razu sobie przypomniałam swoją teściową - cały dzień siedzi w kuchni, bo teść nawet herbaty nie potrafi sobie przygotować :o I kobieta marudzi i stęka wszystkim dookoła jaki to jej chłop niezaradny i ona musi wokół niego skakać. A prawda jest taka, że sama go tego nauczyła :o

patrz na to jakie ebdziesz miala z nim zycie. jak jest kochany, pomaga ci itp to co cie tam obchodza jaiebledy ort. wezmiesz sobie takie wycyckanego , madrego, po roku bedziesz plakac ze po nim sprzatasz talerze bo on woli posiedziec w fotelu poczytac