Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rejnikaaaa

6 tydzien ciąży..

Polecane posty

Gość Rejnikaaaa

jestem w 6 tygodniu ciąży a lekarz nie zauwazył jeszcze zarodka czy mam powody do obaw? :(

Gość karis84
ja bylam 6 tyg od ostatniej@, testy wychodzily pozytywnie a na usg nic nie bylo widac, tez sie denerwowalam i zamartwiaalam, ale okazalo sie ze zaszlam w ciaze przed samym okresem wiec ciaza była mlodsza i dlatego nie bylo jeszcze nic widac,zycze powodzenia:)

nie masz. jesli liczysz ten 6 tc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki to tak naprawde nie wiesz kiedy nastąpiło zapłodnienie. poczekaj jeszcze tydzien, i na pewno juz zobaczysz :) a jesli bedzie zarodek ale nie bedzie jeszcze widac bijącego serduszka to tez spokojnie- u mnie było widac zarodek w 7 tc, a serduszko pod koniec 8 tc.

Gość Rejnikaaaa
Dzieki,no wlasnie ja tez mialam ostatnia miesiaczke 28 grudnia ,a stosunek w ktorym przewiduje ze doszlo do zaplodnienia byl 7 stycznia .

Gość Rejnikaaaa
Dzieki dziewczyny ,uspokoiłyśćie mnie ,a czy ktoras z was zazywala moze luteine podczas ciąży??czy to jest bezpieczne?

Gość karis84
ja biore( bo w 8 tyg pojawily sie niewielkie plamienia) i to na pewno nie szkodzi dziecku, biore do tej pory a jestem w 15 tyg ciazy

Gość Rejnikaaaa
No prosze to prawie tak samo jak u mnie ,jak widzisz dziewczyny pisza ze nie ma sie czym stresowac ,trzymam kciuki :)

Gość Rejnikaaaa
Dziekuje za odpowiedz :)

Gość karis84
luteina to typowy lek ktory pomaga podtrzymac ciaze i rozwijac sie dziecku prawildowo, czesto nawet dawany zapobiegawczo

Gość Rejnikaaaa
Widzisz bo u mnie nie wystapily zadne plaminie co dziwna wydzielina ,wiec sie zdziwilam ze mi to przepisal a w ulotce bylo napisane ze luteina wywoluje rowniez miesiaczke

Rejnikaaaa bo jeśli kobieta nie jest w ciąży to luteina wywołuje okres a jak się jest w ciąży to ją podtrzymuje

Gość Rejnikaaaa
mnie boli prawy ale jakos od momentu kiedy biore luteine przestal bolec ,z poczatku tez mialam kucie w dole ale to wszytko jest normalne :)

Gość Rejnikaaaa
Sylwinka 25 dzieki :)

Gość Rejnikaaaa
zmartwiona boje sie... bedzie dobrze zobaczysz :)

6 tydzien to jeszcze bardzo wczesnie, wiec nie denerwuj sie. Poczekaj pare tygodnie i nich zrobia ci kolejne. U mnie w 7 tc. zrobiono pierwsze usg i bylo widac doslownie tylko malenkie pikajace serduszka, poza tym prawie nic.

Gość Rejnikaaaa
bilardzistka,dziekuje juz jestem spokojna :)

Gość Rejnikaaaa
zmartwiona boje sie- tak dopochwowe :)

Gość Rejnikaaaa
Ale wiecie co ogólnie to troche tak dziwnie ,nie mam zadnych objawów jedynie ciagle chce mi sie spac ,zadnych mdłości ,wymiotów ,czasem zawroty głowy i rozdrażnienie ,myślicie ze jeszcze mnie dopadna objawy typu ;mdłosci ,wymioty?

Gość Rejnikaaaa
zmartwiona boje sie- ja juz mialam 2 razy usg dopchwowe ,to tez moja pierwsza ciąża :)

renijka ja mam tak samo:) jak bys moja historie napisala:) ja nie mam ani mdlosci ani zadnych dolegliwosci tak jak ty jestem strasznie senna....jak jestem pod wieczor zmeczona to naj chetnej bym nawet na stojaco zasnela:) ale to chyba dobrze jak inne opowiadaja jak dokuczaja im dolegliwosci ciąży to im wspolczuje

Mnie mdlosci i wstrety na zapachy zlapaly od konca 6 tygodnia, ale takie naprawde delikatne, a rozkrecily sie w 7-8...wiec jeszcze wszystko przed toba :) (choc sa dziewczyny, ktore spiewajaco przechodza przez pierwszy trymestr, wiec moze tez bedziesz miala te szczescie)

Nie zauwazyl zarodka czy nawet pecherzyka-bo to roznica..u mnie nie bylo w 6 tyg nic ..po 2 tyg wyszla ciaza pozamaciczna