Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebny psycholog

trudny problem jego i mój.

Polecane posty

Gość potrzebny psycholog

jest sobie facet, 21 lat - niedojrzały. niezbyt przystojny, ma niską samoocenę, kompleksy. ma on ten cholerny syndrom "psa ogrodnika" połączony z czymś jeszcze gorszym. poznaje jakąś dziewczynę i stara się o nią. wszystko jest super, dopóki nie zaczynają ze sobą chodzić - w tym momencie kompletnie przestaje mu zależeć. widzi w niej same wady, wszystko zaczyna mu w niej przeszkadzać i go drażni. on sam nie wie dlaczego, źle się z tym czuje, widzi że to nie jest normalne i nie potrafi sobie z tym poradzić. miał tak dokładnie z ośmioma dziewczynami w ciągu zeszłego roku. teraz sobie odpuścił związki, bo nie nadaje się do bycia z kimś. nie potrafi iść na kompromis, stworzyć partnerstwa. chciał się dostać na wymarzone studia, wiele poświęcił dla tego celu. schudł 20kg, uczył się, trenował, codziennie biega kilka km. bardzo się starał, udało mu się dostać i zaczął zastanawiać się nad rezygnacją. przyjaźnię się z nim od b. długiego czasu, mam 19lat. widzę jego problemy i zastanawia mnie, dlaczego tak się dzieje? nie potrafię tego pojąć. czy ktoś z Was też ma coś podobnego? albo wiecie skąd się bierze takie zniechęcenie?

Gość potrzebny psycholog
heloł? :D jest tu kto? :>

Gość potrzebny psycholog
no bez przesady.. ;] mi się wydaje zawsze, że on rezygnuje przez tą swoją niską samoocenę.. myśli, że nie da sobie rady (w przypadku studiów), ale nie mam pojęcia, czemu tak się działo z tymi dziewczynami?!

Gość może jest zbyt wymagajcy..
..a przecież nie ma kobiet bez wad..? nie sądzisz?

Gość ani facetow..
jak sam widzi...mam nadzieje...

Gość może powinien...
przyjrzeć sie sobie...i zamiast wyszukiwac braków w swojej strukturze..zacząć je lubic....więcej się uśmiechać?

Gość potrzebny psycholog
ale na samym początku, gdy on je poznaje, wręcz je ubóstwia! kwiaty, kino, restauracja itd. - jest słodko i bajkowo. ona chce z nim być, okazuje mu uczucia i czar pryska. to jest zagadka.

Gość fanka radia Maryja
słuchaj radia Maryja i ogladaj tv Trwam i zarliwie sie módl do boga to poczujesz sie lepiej.

Gość może to..
super zabawowy facet....otrzymał to co chcial odkryć w kobiecie i nuuuda go ogarnia...to mi najbardziej pasujego do tego typu "mezczyzn"....heee!!

Gość potrzebny psycholog
ale on widzi swoje wady i go nie obchodzi to, że komuś one przeszkadzają. jest bardzo egoistyczny. nie wiem, co nim kieruje, ale nie obchodzą go uczucia tych dziewczyn po jakimś czasie. one kompletnie przestają go obchodzić.

moze ma WIELKA - potrzebe zabiegania o uczucia. jak je zdobywa to przestaje mu zalezec. mam wrazenie ze rzeczywisci odtwarza jakis chory schemat i jesli sam nie umie sie powstrzymac to - potrzebuje pomocy psychologa.

Gość ..a wiesz czego chcesz...
chłopcze....wyglądasz na niezdecydowanego.....może powinienes zostać ksiedzem????!!

Gość potrzebny psycholog
dokładnie! zawsze powtarza ten sam schemat. wg niego psycholog bierze zbyt dużo kasy, a i tak mu nie pomoże. ;/ w sumie trochę racji ma.. bo psycholodzy są leniwi, nie chce im się zagłębiać w problemy, tylko oskubują ludzi z kasy.

Gość potrzebny psycholog
no tak. od wielu lat się przyjaźnimy i zwierza mi się ze swoich problemów z kobietami, szkołą, pracą itd. widzę, że jest nieszczęśliwy z tym swoim problemem, zaproponowałam mu, że pójdę z nim do psychologa, ale nie chciał i wtedy wyjaśnił mi dlaczego.

dziwne masz poglady na temat psychologow. sa bardzo uogolniające. poza tym psycholog nie odwali za niego jego pracy nad soba. moze go pokierowac. a od pracowitosci "pacjenta" zaleza jego wlasne postepy.moze tez cale zycie powielac ten sam schemat i niczego nie zmieniac. to jego wybor .

Gość potrzebny psycholog
oo i jeszcze ma tendencje do zdradzania. zawsze gdy chodził z jedną dziewczyną, zdarzało mu się podrywać następną, z którą później chciał być. ma tak skomplikowaną osobowość, że nie nadążam za nim. jednocześnie jest to najbardziej fascynujące zjawisko, jakie znam. ma urzekający charakter, dlatego ma takie powodzenie u dziewczyn. bo nie jest ani trochę męski, czy przystojny...

Gość ....no bez przesady....
..a wiesz czego chcesz... ktoś tu ma tylko zle doswiadczenia....nie sądzę,że ktos tki nadaje sie do pełnienia odpowiedzialnych funkcji...

Gość potrzebny psycholog
na bycie księdzem on nie ma szans. ;p zbyt bardzo lubi kobiety i inne miłe rzeczy z nimi związane. ;)

Gość ....no bez przesady....
jak taki uroczy to czemu od niego uciekają..a jasne ..toż to jemu się nudzą.... to gnojek zwykły..szkoda dla niego dyskusji...

Gość zaraz zaraz....
....no bez przesady....dajcie bidakowi szanse...przeciez ma problem..no nieee?

powtarzam: tu nie psycholog a psychiatra potrzebny. tyle, ze najwyrazniej owemu czlowiekowi dobrze jest tak, jak jest. a chciec to musi on sam. nie ty.

Gość potrzebny psycholog
one od niego nie uciekają - wręcz przeciwnie! uwielbiają go i nawet, gdy on z nimi zrywa po 2 tyg. "związku" one chcą z nim być! ;/

Gość malinozmizi
dzecinada

Gość agatkakratka...
..ja mam kumpele..ona by z niego zrobiła faceta, bo widać ze z kobietami niewiele ma do czynienia..chyba że koresponduje....hihi

Gość zamknąć go na odwyk..
...wyrazne symptomy braku rownowagi emocjonalnej.....

Gość Doprawdy....
"miał tak dokładnie z ośmioma dziewczynami w ciągu zeszłego roku. teraz sobie odpuścił związki, bo nie nadaje się do bycia z kimś. nie potrafi iść na kompromis, stworzyć partnerstwa". ..to niech nie zawraca gitary dziwitej..tylko popracuje nad własną osobowością..bo marnie to wygląda....

Gość potrzebny psycholog
żadna baba jeszcze go do pionu nie ustawiła. ;p widać, że on nie chce być samotny, ale też nie potrafi być z kimś. bardzo skomplikowane. ale wiem, że jest więcej facetów, którzy mają taki problem! niektóre dziewczyny podobno tez. ;)

Gość Doprawdy....
dziewiątej..miało być..