Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krzysiek22 22 22

Problemy z ciśnieniem pomóżcie

Polecane posty

Gość krzysiek22 22 22

mam 23 lata i od jakiegoś czasu mam wysokie ciśnienie tętnicze. wiem że jest ono spowodowane nerwami i stresem wynikającymi z związku z dziewczyną. po prostu działa mi na nerwy a ja jej. zdażało się po kłótni że dostawałem jakiegoś ataku serca, straszny ból serca i trudność z oddychaniem, poprostu szok przeżyłem. wysokie ciśnienie mam zazwyczaj wieczorem (160/95), tj. kiedy wracam od panny, rano jest ok. (130/85). jestem honorowym dawcą krwi, oddają ją od ponad 2 lat regularnie ale jestem przekonany iż to nie ma wiekszego wpływu na moje zdrowie, martwie się też tym iż kiedy pójde do lekarza i powiem jaka jest moja sytuacja to dostane leki i bede mógł zapomnieć o krwiodawstwie, a ja chce jeszcze kogoś w życiu uratować :(( znacie może jakieś sposoby, środki dostępne bez recepty które chociaż troche obniżą mi to ciśnienie ?? i coś na uspokojenie przy okazji tylko takie które mnie nie omota żebym wiedział jak sie nazywam.. czekam na wasze opinie, naprawde sie martwie :((

Gość na początek
To raczej idż do lekarza i uratuj sam siebie . Chwalebne jest myślenie o ratowaniu innych ,lecz nie za długo będziesz sie tym cieszył ,jeśli nie zadbasz o swoje zdrowie. Nic innego nie wymyślisz. Albo zmień pannę!

Gość krzysiek22 22 22
radia maryja nie słucham, trwam nie oglądam, czasami sie modle. ale dzieki za rady

Gość krzysiek22 22 22
napewno niebawem wybiore sie do lekarza. są jakieś sposoby zeby to ciśnienie samemu obniżyć ?? wiem ze wit E w duużych dawkach to potrafi uczynić.

Gość na początek
Trzeba wiedziec jaki jest powód podwyższonego ciśnienia. Na własna rekę nie sądzę ,że można je czymś obniżać. Unikaj stresów ,nie pij kawy ani alkoholu, nie pal papierosów itd. .... Ale to nie gwarancja że będzie niskie. Niestety tylko badanie i decyzja lekarza co do leczenia.

Gość krzysiek22 22 22
rozumiem że niema innych sposobów, pozostaje tylko wizyta u lekarza ??

Możesz sobie kupić ewentualnie krople na obniżenie ciśnienia, są niedobre, trochę mogą zmniejszyć. Jeśli jest b.wysokie, ale często lepiej iść do lekarza, wczesniej pomierzyć regularnie ciśnienie.

Gość krzysiek22 22 22
kawy nie pije, bardzo rzadko sie zdarza. alkohol raz w tygodniu jedynie na weekendzie, nie pale wogóle. ciśnienie wysokie występuje u mnie na tle nerwowym.

Gość dzizzzzzzz
przestan lazic do tej swojej panny! cisnienie sie ustabilizuje po co sie truc:)

Gość pelaś
Na unormowanie cisnienia rewelacyjna jest nalewka czosnkowa. Na bank Ci nie zaszkodzi, jesli nie masz powaznie chorej wątroby. Tu przepis: http://www.palcelizac.pl/przepis/469/lecznicza,_tybetanska_nalewka_czosnkowa/ Jest naprawde super i warto spróbować.

Gość na początek
Tak jest.To jest moja dobra rada . Życzę Ci dużo zdrowia.Jesli zadbasz o nie teraz, nie sadzę że zabronią Ci oddawać krew. Leki obniżające ciśnienie nie muszą wpływać na skład chemiczny krwi - tak myślę.

Gość ja666
proponuje tabletki ziołowe na stres! mi pomogły :) ewentualnie bellergot, ale to wydaje się na receptę

Gość ja666
a poza tym to jest strach, od tego masz te dusznosci, ataki serca itp. To może byc spowodowane tym, że w głębi duszy boisz się konfrontacji z dziewczyną a ona wkońcu może powiedziec ''to koniec''... M

Gość krzysiek22 22 22
dziękuje. z tą nalewką też chyba poeksperymentuje, dzięki za przepis. ale do lekarza tak dla pewnosci też pójde, zobaczymy co powie, może bede mógł oddawać krew bez problemu, w końcu kiedy rano wstaje i lekarz w krwiodawstie mi mierzy cisnienie to mam ok 130/85 więc dlatego niema mowy żeby mi odmówili sączenia krwi.

Gość krzysiek22 22 22
dokłaadnie jest tak jak piszesz.. czasami boje się własnie konfrontacji z dziewczyną, jestem od niej starszy o 5 lat to jest wlasnie wynikiem kłótni. ale ją kocham tylko nie chce zbyt szybko odejśc z tego świata :(

Gość ja666
I zamierzasz tak całe życie się bac?? to bez sensu, szkada czasu! to jest toksyczny związek, nic nie można układac na siłe, nie można ciągle ustępowac drugiej osobie. ty sie meczysz i ona może też, chociaz nie wiem, ale jak piszesz że jest 5 lat łodsza to prawdopodobnie traktuje to jak ''przygodę'' i prędzej czy pózniej stracisz czujnośc, a ona pójdzie na bok z twoim najleszym kumplem!

Gość ziummmmm
wyciad-krople z jemioły- obniza cisnienie

Gość ziummmmm
w aptekach

Gość krzysiek22 22 22
komentujcie, wpadne później, jade do apteki po melise. dziękuje wszystkim za rady.

Gość krzysiek22 22 22
witam bylem w aptece Milenium, pani mi zmierzyła cisnienie i wyszło 158/90, i mówi do mnie tak : nooo bardzo wysokie ciśnienie pan ma ale prosze sie nie martwić to pewnie dlatego że zmęczył się pan idąc do nas.. a ja na to że przyjechałem samochodem... oczy postawiła i kazała mi kupić melise i syrok z jemioły.. ten syrop jest poprostu wstętny ! napisane zeby mieszać najlepiej z jakimś sokiem, pije sie to jak niedobrego drinka, śmierci jakimś spirytusem, strach za kółko wsiadać po tym no ale cóż, jak to nie pomoże to tylko lekarz i silne prochy.

Gość oscar z kubla
super!! bedziesz zyl!;) glowa do gory:)

Gość no sorki
może masz nerwicę i stąd wysokie ciśnienie ? unikaj soli, nie jedz tłustych wędlin (wędliny też są z dużą zawartością soli) sól podwyższa ciśnienie krwi, pij odpowiednią ilość wody w ciągu dnia, nie jedz tłusto i nie rozumiem co się tak babą stresujesz, nie ta to inna.... ta odejdzie to znajdziesz sobie taką łagodną jak baranek, będzie lekiem na Twoje skołatane nerwy w końcu bliską osobę ma się po to by mile z nią spędzać czas a nie po to by żyć w ciągłym stresie

Gość krzysiek22 22 22
no sorki - masz racje.. łagodną jak baranek hehe dobry jesteś :) no dziewczyna powinna raczej łagodzić nerwy..

Gość janusz99
Żona niedawno postanowiła kupić ciśnieniomierz i padło na Simple Sanity. To raczej z myślą o mnie zamawiała, bo mam problemy z nadciśnieniem. Używa się go bardzo dobrze, pomiar nie trwa długo, a wszystko działa na 4 bateriach, które całkiem długo potrafią wytrzymać.

Gość danrte44
Żona kupiła do domu ciśnieniomierz Simple Sanity i działa okej. Nic się nie zacina, pompuje w ciągu paru chwil, wynik jest wiarygodny. Niewielkie urządzenie, idealne do domowej apteczki moim zdaniem.

Gość tesaaas
Moja żona jest cukrzykiem i sobie kontroluje ciśnienie za pomocą aparatu Simple Sanity. Sam też czasami sprawdzę jak tam krążenie i raczej mam dobre wyniki, myślę, że duża tu zasługa tego, że staram się być w miarę aktywny, jeżdżę na rowerze, chodzę na basen itp. Co do automatu to działa bez zarzutu. Szybko, dokładnie, wygodnie.

Gość swesss
Dobry stosunek jakości do ceny ma automat Simple Sanity. Zgodnie ze swoją nazwą jest – simple w obsłudze i budowie. Jak ktoś nie potrzebuje jakiegoś wymyślnego urządzenia robiącego zdjęcia i analizującego ruchy sejsmiczne na planecie to będzie z tego urządzenia zadowolony. :)

Gość Rafał72
Ale on nie szuka ciśnieniomierza tylko sposobu na zbicie ciśnienia ;) Ja też długo borykałem się z tym problemem i znajomy polecił mi terapię wysokozasadową dokładnie to http://miastokobiet.eu/zywa-woda/. Ciśnienie przestało po tym tak skakać.Wiadomo, że to od razu nie wyleczy z tej choroby bo raczej to już zostaje do końca życia, ale te zabiegi sprawiły, że choroba jest mniej dokuczliwa

Gość gość
są sposoby na obniżenie podwyższonego ciśnienia, więc nie ma sensu panikować, po prostu dobry specjalista pomoże w tym problemie, ja mogę polecić kardiolog z http://kardiologszczecin.com.pl/

Gość gość
do lekarza po receptę na lek PRESTARIUM BIORE KILKA LAT POCZĄTKOWO DWA NA DOBĘ A POTEM 1 BO TO LEK IM dłużej tym bardziej działa. na skoki ciśnienia pod język chyba są bez recepty nawet zapomniałem nazwy bo nie używam. Zdrowia. i nie kombinuj z domowymi cudami bo nie ma. możesz wspomagać czosnkiem i dietą ale jak już masz to lek od lekarza trzeba