Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Luty 4, 2009 niestety szczegółów nie zdążyłam zarejestrować bo mi to śmignęło w metrze na monitorze info tv :O coś tam było o operatorach np. Aster (mój!) którzy namierzają takiego ściągającego i mu blokują dostęp nie żebym ściągała ale chciałabym wiedzieć jak to działa :P ktoś coś wie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dfgb Napisano Luty 4, 2009 Ale przeciez ściągać mozna tylko rozpowszechniać nie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość to pluj dalej Napisano Luty 4, 2009 serio? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bimbałek* 0 Napisano Luty 4, 2009 Mi tam Aster nic nie blokuje. Jestem ich długoletnim, dobrym klientem ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Luty 4, 2009 Bimbałku nie ciesz się tak :D to ma wejść na dniach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Luty 4, 2009 Bardzo prosto.. w pliki konfiguracyjne serwera wprowadza się odpowiedni \"ip masking\" i żaden P2P nie działa. Kiedyś, kiedyś byłem adminem(nie jedynym) małej sieci osiedlowej, program Kazza to była prawdziwa zmora.. i odpowiednie wpisy w plikach konfiguracyjnych serwera załatwiły problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uk subs jest gupi Napisano Luty 4, 2009 http://www.sfora.pl/Sciagasz-nielegalne-pliki-Odetna-Cie-od-sieci-a2216 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Luty 4, 2009 Firma Aster strzeliła sobie w nogę.. bardzo szlachetne. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Luty 4, 2009 Myrevin nie znałam Cię od tej strony :D:P dzięki, ale uk subs nie jest gupi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wielbiciel 70B 0 Napisano Luty 4, 2009 Tylko sobie zaszkodzą, klientela przejdzie do konkurencji i tyle będą z tego mieli. Nie zdziwię się, jak wycofają się z tego za kilka m-cy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Luty 4, 2009 Wielbiciel.. Napisałem, to był strazł w nogę.. szlachetny ale.. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Luty 4, 2009 a to ci innowacja :D dlaczego u mnie nie nadaje UPS??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest UPS Napisano Luty 4, 2009 ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość uk subs jest gupi Napisano Luty 4, 2009 poszukaj w goglach :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Luty 4, 2009 PO za tym nie jestem pewien.. ale po za ich pomysłem nie wiem czy to będzie zgodne z prawem. Ja coś sprzedając mogę spisać z klientem umowę że nie udzielam gwarancji. A po wyjściu ode mnie klient może jej użyć jako papieru toaletowego bo jest KC. Który gwarantuje gwarancję czy choćby rękojmię. Ale co tam, każdy ma prawo do strzału w nogę w końcu to nie samobójstwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lusesita de Milagros Dolores 1 Napisano Luty 4, 2009 jestem w aster od jakiś 5 lat jeśli chodzi o internet :O drogo jest ostatnio przysłali jakiś papier ale po pierwszym zdaniu zrobiło mi się słabo więc podarłam i wyrzuciłam :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Luty 4, 2009 Luska.. przecież nie ściągasz.. :P:D Jest tylu operatorów.. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bimbałek* 0 Napisano Luty 4, 2009 Lusesita de Milagros Dolores Bimbałku nie ciesz się tak to ma wejść na dniach Jak sie nie wywiąża z umowy i mi zablokują łącze, to im nie zapłacę i w trybie natychmiastowym wymówię internet. Nie mam napisane w umowie z nimi, że nie mogę ściągac plików, a oni nie są od osadzania czy cos jest legalne, czy nie. Taka ustawa nie przejdzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Luty 4, 2009 Spoko.. jeśli podpiszesz z nimi umowę że ci mogą.. to szukaj kruczka w KC. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bimbałek* 0 Napisano Luty 4, 2009 Myrevin Bardzo prosto.. w pliki konfiguracyjne serwera wprowadza się odpowiedni "ip masking" i żaden P2P nie działa. Kiedyś, kiedyś byłem adminem(nie jedynym) małej sieci osiedlowej, program Kazza to była prawdziwa zmora.. i odpowiednie wpisy w plikach konfiguracyjnych serwera załatwiły problem. Teraz sa techniki pobierania filmów przez e-mail i specjalne programy. Tego nikt nie zablokuje. Torrentow rowniez, bo prócz nielegalnych plikow są tam także legalne i właściciele stron wygrali by z providerem kazda sprawę w sądzie. Oni przeciez nie rozpowszechniaja plików, wiec nie mozna ich blokować. a serwery? Przecię trackery mozna zmieniać, a prywatnych osób na świecie nikt nie zablokuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bimbałek* 0 Napisano Luty 4, 2009 A jakA ster będzie fikał, to z różnych kawiarenek zostanie wielokrotnie użyty netcut. Ktoś im odłączy Aster na przestrzeni dzielnic, klienci wkur... ich zjedzą żywcem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrevin 76 Napisano Luty 4, 2009 Ależ, ja pisałem co było kiedyś.. dziś są są transmisje szyfrowane.. więc to na nic. Nie wiem jak to dziś wyglądało by. Ja (nie bawię sie w to od hmm .. paru lat więc.. wypadłem z obiegu). Każdy program ma jakąś identyfikację, serwer go identyfikuje.. jak Ekspolorera, Mozille czy tam inny.. podszyć się dla mnie to pikuś.. firefoxem udam każdą przeglądarkę.. nawet nieistniejącą... Więc za chwilę P2P też mogą zacząć udawać inne programy z szyfrowaniem. Więc tak jak zasugerowałem na wstępie, marketingowo to strzał w nogę. Idiotyzm. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dsfds Napisano Luty 4, 2009 a nie przyszlo wam pismo o zmianie warunkow umowy z asterem? mi przyszlo ale co to oznacza ze nie bedzie można ściagać plików mp3 itd? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*Bimbałek* 0 Napisano Luty 4, 2009 firefoxem udam każdą przeglądarkę Operą też. Ma specjalną opcje jako co ma być wykrywana. ale przegladarki nie maja nic wspólnego z pobieraniem plików, typu filmy, album, programy. a jesli pobiera się przez przegladarke ze stron, to juz tym bardziej nikt tego nie zablokuje. Chyba, że policja w danym kraju gdzie jest ta strona z plikami. NIe mamy się co martwić, To nie jest metoda. Pozatym zgodnie z polskim prawem pobieranie na uzytek własny muzyki i filmów nie jest karane, więc nikt nie może nam tego zabronić. Musieliby zmienić tą ustawę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dsfds Napisano Luty 4, 2009 Po pierwsze należy rozróżnić ściągnie z internetu muzyki i filmów od ściągania programów. W pierwszym przypadku pobieranie plików jest dozwolone przy zachowaniu pewnych warunków. W drugim jest generalnie zakazane. Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych przewiduje możliwość ściągania utworu takiego jak np. film i muzyka dla własnych celów - jest to tak zwany osobisty użytek. Samo ściąganie jest więc dozwolone, nie można jednak w świetle dzisiejszego orzecznictwa sądowego jednocześnie udostępniać utworów chronionych. Użytkownik może więc taki utwór pobrać z sieci, nagrać na płytę i odtwarzać dla własnych potrzeb. Jednak wiele programów służących do ściągania plików z sieci peer-2-peer takich jak eMule czy Torrent jednocześnie udostępnia pobierane utwory. Tym samym korzystający z nich internauta łamie prawo. Teoretycznie można więc ograniczyć ściąganie utworów z ich jednoczesnym udostępnianiem z wyłączeniem takich możliwości jak pobieranie z serwerów ftp i serwisów udostępniających pliki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dsfds Napisano Luty 4, 2009 o co kurwa chodzi? to jak sciagne muzyke to musze ja przegrywac na płyty???? co zrobic z ta muza ktora mam na kompie???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość srajka Napisano Luty 4, 2009 do znajomeo ostatnio wtargneli na chate, za wszystkie nielegalne programy ktore mial na chacie, filmy, plyty itd wyliczyli mu 100tys zl kary :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość srajka Napisano Luty 4, 2009 no ale jest cos takiego ze jak masz piosenki ich troje na plycie to musisz miec tez oryginal :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dsfds Napisano Luty 4, 2009 ale ja nie rozumiem, to jakie pliki w końcu mozna ściagać? jakie to sa pliki z prawami autorskimi? jak je rozpoznac? na necie czytam ze to nie tylko aster wprowadza wszyscy operatorzy wprowadzaja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość askhvfi Napisano Luty 4, 2009 ja slyszlam ze jak sciagacie np filmy przez jakis program to nie mozna miec zbyt dlugiej listy filmow do sciagania bo wtedy ci nad nami mysla ze sciagamy na handel. ile w tym prawdy, nie wiem:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach