Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwjal

UŚWIADOMCIE MNIE-chodzi o palenie trawy

Polecane posty

Gość iwjal

mam syna ma 18 lat i podejrzewam że pali trawkę bo prawie wszyscy jego koledzy palą.błagam Was,jak poznać że on pali,może zrobić testy,jak mam działać bo jestem załamana nerwowo

obserwuj źrenice jeśli przy zmianie natężenia światła się nie kurczą to znaczy że nie dawno palił

18 lat - daj mu spokój. jak by miał 14-15, to rozumiem takie nerwy, ale on już jest pełnoletni, to co, że sobie czasem zajara?

Gość iwjal
wiem że jest zakaz on zawzięcie go łamie. Gdy przychodzi do domu to jego ciuchy śmierdzą spalenizną a on jest cały umorusany sadzą, w dodatku często widzę wypalone pobocza nieopodal domu. Boje się ze jak skonczy sie trawa to zacznie eksperymentowac z czyms wiekszym i stanie sie komu krzywda. nieopodal rosnie duzy las i stoi drewniany kosciol, pomozcie!

Gość iwjal
no jak to co z tego?to moje dziecko,nie chcę żeby się stoczył...nie ma w tym nic złego?????????

nie chcesz żeby się stoczył? OK, w takim razie pilnuj jego edukacji, kultury i uczciwości. zawsze możesz z nim pogadać, że martwisz się o jego zdrowie i chciałabyś, żeby nie przesadzał z paleniem gandzi, bo na dłuższą metę może rozwalić sobie płuca i wątrobę. warto mieć to na uwadze. ale jeśli nie pali papierosów, tylko marihuanę okazyjnie, to ja nie wiem, czym Ty się tak denerwujesz.

Gość iwjal
mi nie chodzi o marihuane tylko o trawkę, naucz sie czytac!

"Boje się ze jak skonczy sie trawa to zacznie eksperymentowac z czyms wiekszym" znaczy niby co - myślisz, że jak nie będzie miał kasy na zielsko, to nagle wyczaruje kasę na coś mocniejszego? przecież to wszystko kosztuje. poza tym, uważaj lepiej, czy nie bierze jakichś pixów, amfetaminy, ecstasy albo grzybów, nie mówiąc już o anabolikach - to jest dopiero syf. a tak na marginesie - czy Twój syn jest typem "dyskotekowym"?

12:24 [zgłoś do usunięcia] iwjal mi nie chodzi o marihuane tylko o trawkę, naucz sie czytac! trawka to w Waszym slangu coś innego, niż marihuana? to wytłumacz mi, co to jest, bo ja chyba z innego regionu pochodzę :)

12:24 [zgłoś do usunięcia] iwjal mi nie chodzi o marihuane tylko o trawkę, naucz sie czytac! trawka to w Waszym slangu coś innego, niż marihuana? to wytłumacz mi, co to jest, bo ja chyba z innego regionu pochodzę dokładnie o to samo miałam spytać - widocznie Ja też z innego regonu jestem

Gość wandzia z krakowa
Swoją drogą to ja nigdy trawki nie paliłam (ja tez jestem z tego regionu co wy i tez doa mnie to to samo co marihuana:P) i jakbym miała dziecko w nastoletnim wieku, to bym się bała, zwłaszcza ze właśnie NIE WIEM, czy to źle, bardzo xle, czy nic strasznego. Jak to sie ma odnosnie wagi sprawy do takich rzeczy jak alkohol i twardsze narkotyki.

Może to źle zabrzmi, ale trawa to nic zlego. sporo osob lubi zapalic od czasu do czasu dla rozluznienia. A objawy ... patrz czy dzieciak nie ma rozszerzonych zrenic, czerwonych oczy (chociaż od czego są kropelki :P ), i czy ogólnie jego oczy nie wyglądają na nieco zaspane :D Poza tym zioło ma charakterystyczny zapach

Gość iwjal
ktos sie podszywał wcześniej,to mój 3 wpis.mój syn nie chodzi na dyskoteki tylko siedzie na kompie gra w gry.ale ma kumpli z osiedla którzy palą i tego się boję

bo wiesz, jeśli nie jest jakimś dyskotekowym karkiem/drechem, tylko w miarę normalnym chłopakiem, to możliwe, że raczej nie sięga po jakieś chemiczne świństwa, tylko co najwyżej czasem zapali sobie bata w towarzystwie kumpli. nie ma w tym nic nadzwyczajnego. jako jego matka chyba najlepiej wiesz, czy Twój syn to osoba w miarę inteligentna i rozsądna, czy nie.

Gość iwjal
jaki ma ten zapach bo ja cholera trawki na oczy nie widziałam i nie wąchałam a papierosy pali

nie potrafię opisać tego zapachu ... ale jeżeli syn nie śmierdzi niczym innym oprcz papierosów to raczej nie ma problemu...

Gość aguna
jezeli ma 18 lat i sobie popala to jeszcze nic zlego, nie uda ci sie mu tego zabronic nawet jakbys robila mu testy co tydzien, wiem to z doswiadczenia KOLEZANKI, wiec jedynie pilnuj by nie siegal po cos gorszego bo wtedy mozna zaczac sie martwic

Gość iwjal
podobno on mówił swojej dziewczynie że kumple go ciągle namawiają .on ma od dziecka chorą watrobę,nawet interferon brał..../Boże ja go zabiję...

Gość iwjal
ale od trawy do czegoś innego jest tylko krok więc jak mam mu pomóc

Gość iwjal
a co się dzieje z człowiekiem po trawce?po co to palić w ogóle

skoro ma chorą wątrobę, to powinnaś mu o tym przypomnieć, bo to ma spore znaczenie. z alkoholem też pewnie nie powinien przesadzać. swoją drogą, przekichane. 12:44 [zgłoś do usunięcia] iwjal ale od trawy do czegoś innego jest tylko krok więc jak mam mu pomóc to akurat głupi stereotyp. daj spokój.

Gość aguna
jak ktos ma mozg i go uzywa to uwierz ze tego kroku nie zrobi ale wiadomo co moze strzelic do glowy takiemu chlopakowi, jak go koledzy namawiaja a on sie daje namowic to zle go wychowalas, nienawidze takich slabych ludzi ktorzy ida za presja innych

Gość juagjg
ja palilam na studiach i skonczylam je na 5.Juz od kilku lat nie pale,to bylo dla relaxu:) jak jest rozsadny to na tym przestanie,jak nie jest-ty tu nic nie pomozesz...Teraz pale papierosy i czuje sie o wiele gorzej jak palilam okazyjnie trawe.To tez jest dla ludzi- z glawa..

Gość iwjal
sama go wychowywałam,niestety.jeszcze niedawno on mi mówił o swoim koledze jaki on to jest głupi że pali a teraz sam to robi?jedynym rozwiązaniem będzie odcięcie od kasy

12:46 [zgłoś do usunięcia] iwjal a co się dzieje z człowiekiem po trawce?po co to palić w ogóle to zależy od człowieka. niektórzy mają podobno dziwne jazdy, ale nie wiem, czy to nie jakiś głupie kity. jeśli o mnie chodzi, kiedy palimy bata z towarzystwem, to po prostu odpręża, daje luz i miłe samopoczucie, no i fajnie się wtedy gada. człowiek robi się trochę rozkojarzony, ale zadowolony, to wszystko. słuchaj, może poproś syna, żeby Ci załatwił trochę i zapal sobie, to zobaczysz sama, że to nic nadzwyczajnego. :)

Gość aguna
nie znam twojego syna, ale wiem jak sie zachowyja chlopaki w tym wieku. odetniesz mu kase a on zacznie krasc, bo w koncu nie koniecznie na sama trawe wydaje pieniadze, ma tez inne wydatki. zawsze mozesz sprobowac...

jedynym rozwiązaniem będzie odcięcie od kasy taak a on wkurzony na Ciebie ( bo nie wiesz czy on pali czy nie) sięgnie po coś mocniejszego, zeby zapomnieć o problemach. Nie masz pewności a juz chcesz dawać kary. Palenie zielska to naprawdę nic zlego.A ile mu dajesz miesięcznie kasy? Bo trawa taka tania też nie jest.

Gość iwjal
a serio z chęcią bym spróbowała ale wolę miec kontrolę nad moim mózgiem i zachowaniem...