Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwjal

UŚWIADOMCIE MNIE-chodzi o palenie trawy

Polecane posty

Gość ja pale ziolo rowiesniczka
instrukcja palenia bucha :D Nabijasz do fifki marihunae (pełen cybuch) Wkladasz do ust jak papierosa i podpalasz cybuch Wciagasz powietrze i zaciagasz sie jak papierosem. Trzymasz powietrze w sobie prawie do momentu w ktorym zabraknie ci powietrza i powoli wypuszczasz. Uwaga! Czasem zieolo dusi i zaczniesz sie krztusic, ale po chwili jest pieknie :classic_cool: Uwaga2! Jesli palisz cale nabicie to uwazaj pod koniec, bo zdarza sie wciagnac komete tzn. wciagajac dym zar z cybucha wlatuje ci do ust i mozna sie poparzyc powodzenia :P

Gość taa
dodam jeszcze że bliska mi osoba która byłą już kompletnie uzależniona od narkotyków kiedyś powiedziała mi jedno zdanie którego nigdy nie zapomnę , że wszystko zaczęło się od trawy i od kolegów i gdyby miał wybierać jeszcze raz , nigdy by nie zapalił bo to popchnęło go dalej ........ to powinno wystarczyć za płętę ...

to ta bliska ci osoba nie ma samoopoanowania. Trzaba wiedziec co jest zle a co dobre. Palisz trawe - ok, chcesz czegos innego np. feta lub drops - sprobuj, ale nie tak czesto jak trawe, bo potem tracisz kontrole. Ja pale trawe i znam osoby, ktore sa uzaleznione wlasnie od amfetaminy. Jesli nie ummie sie do tego podejsc rozsadnie to sie za to nie wolno brac.

ludzie dziwne rzeczy wypisują - chyba nie zrozumiałaś ironii :O nawiasem mówiąc: "doskonale zdajesz sobie sprawę że przemysł spirytusowy i nikotynowy to wielkie zyski a tam gdzie jest kasa znajdzie się silne lobby które będzie dbało o to by interes kwitł.... " owszem, doskonale sobie zdaję sprawę, a tym lobby jest państwo, moja droga, które czerpie zyski z akcyzy. jednocześnie mamy dzięki temu pewność, że kupując spirytus z akcyzą, kupujemy czysty towar, a nie jakiś syfny samogon. z tych samych powodów warto zalegalizować marihuanę. na przeszkodzie stoją niestety utarte od lat stereotypy, że "marihuana=narkotyki=ZŁO".

Gość iwjal
dzieki,i to mi wystarczy...nigdy nie pozwolę na to żeby moje dziecko,dorosłe czy nie siegało po narkotyki .. będe walczyć,dzięki niektórym za mądre słowa

Gość taa
ta osoba już nie żyje , przedawkowała ... a swoją drogą ona też myślała że ma kontrolę , to taka wspólna cecha ludzi mających skłonności do uzależnień , zawsze twierdzą że mają kontrolę ... to smutne

taa - współczuję, ale równie dobrze można przytaczać przykłady osób, które stoczyły się i zmarły z powodu alkoholizmu, albo ludzi uzależnionych od nikotyny, którzy umarli na raka krtani i płuc... używki są dla ludzi dorosłych i myślących.

LUDZIE!!! troche przesadzacie od jednego bucha marihuany robicie pogrzeb. Fakt moze niektorzy nie znaja umiaru, ale jakby od ziola sie kazdy uzaleznial do przedawkowania to by juz dawno wygineli holendrzy! Tam marihuana jest legalna, kosztuje 18 euro i zaloze sie, ze wiele osob pali. Jakos zyja i nie cpaja wszystkiego.

Gość ludzie dziwne rzeczy wypisują
Nadal do Was nie dociera, nie twierdzę że wszelkie używki to zło, ale twierdzę że punkt widzenia pana managera lat 35 jest inny od jakiegoś dzieciaka na imprezie.... ktoś faktycznie może palić raz na przysłowiowy ruski rok i robić to odpowiedzialnie podczas gdy dla kogoś innego "niewinna trawka" może być jedynie początkiem dalszych eksperymentów śmieszy mnie gdy opisujecie swoje racje popierając je własnymi doświadczeniami...wy wiecie lepiej "że ktoś inny sobie nie zaszkodzi" bo przecież Wam nic się nie stało, nie stało się Waszym kolegom itd.... wystarczy wejść na chwilę na dział Diety i poczytać co wymyślają np "mondre nastolatki" byle schudnąć, jak racjonalnie do tego podchodzą, jakie są odpowiedzialne i zrównoważone, wystarczy że jedna napisze że wypicie iluś opakowań syropu na kaszel hamuje głód i każda z uczestniczek forum jest biec do apteki.... sami poczytajcie jak podchodzą do własnego zdrowia, postępują irwracjonalnie i bez wyobraźni narażając się na utratę zdrowia, nieczęsto płodności czy nawet życia poczytajcie, tam nie piszą wyłącznie 15latki, tam piszą również dwudziestolatki, dorosłe, dojrzałe i odpowiedzialne wg Was osoby....

aha, a gadanie, że ktoś tam zaczął od marihuany? nie wierzę w to, to bzdura. prawda jest taka, że z reguły każdy ZACZYNA właśnie od alkoholu i papierosów, marihuana jest dopiero potem. tylko, że jakoś nikt się nad tym nigdy nie zastanowi. nikt nie mówi, że picie alkoholu prowadzi do sięgania po coraz mocniejsze używki, ale tak właśnie jest. oczywiście większość pijących alkohol wcale po nie nie sięga i o to właśnie chodzi - większość palących marihuanę też po nie nie sięga.

Gość taa
używki są szkodliwe dla wszystkich bez względu na to czy są to papierosy , alkochol czy narkotyki , to czy masz ukończone 18 lat niczego tu nie zmienia , mozna wmawiać sobie że się nad tym panuje ale to i tak szkodzi nawet w małych ilościach a kiedy zaczynasz się w tym zatracać to nie ma mowy o kontroli , wogle słowo kontrola mnie smieszy ... bo niby jak mieć pewność że nie przekroczy się granicy ?! zabawa odbezpieczonym granatem tak bym nazwała zabawę z popalanie trawki ...

dobra wy sobie tu dyskutujcie a ja ide sie ogarnac, bo do szkoly czas jechac :) powodzenia autorko :) zrobisz jak zechcesz, ale mowi sie ze najlepsza rozwiazaniem na wroga to go poznac. Nie stoczysz sie po jednym buchu, bez obaw. Papa

ludzie dziwne rzeczy wypisują - ale o co Ci właściwie chodzi? przecież nikt tu nie zaprzecza, że są ludzie o słabej psychice, którzy mogą zniszczyć sobie życie, sięgając po używki, to prawda, ok. ale co chcesz z tym zrobić? nie możesz zabronić wszystkim sięgania po używki! niepełnoletnim - dobra, tu się zgodzę jak najbardziej. ale osoby dorosłe mają pełne prawo decydowania o sobie i ewentualnego ponoszenia konsekwencji swoich błędów. syn Autorki nie jest już małym dzieckiem - ma 18 lat i skoro dopiero teraz zaczął palić zioło, to z pewnością zdaje sobie sprawę z wielu rzeczy. a Ty Autorko - masz prawo przedstawić synowi swoje poglądy i mu doradzać, ale nie masz prawa go kontrolować pod tym względem.

hmmmm a ja jeszcze się zastanawiam czy uczestnicy dyskusji znają ze swojego otoczenia osoby które NIGDY nie próbowały ani marihuany ani żadnych dopalaczy..... oczywiście nie mam na myśli w tej chwili autorki topicu...

ja znam i to nie jedna :) nie pala, bo nie chca. Nikt ich nie namawia i nie czuja sie gorsi, a ci co pala nie czuja sie lepsi. Nie chcesz to nie. Jak bedziesz chcial to powiedz. Takie jest u nas podejscie.

anyżówka, ja nie chcę nikomu niczego zabraniać nie chcę jedynie by zwolennicy marihuany próbowali przekonywać wszystkich wokół że jest nieszkodliwa i że zawsze ma sie kontrolę bo to mniej więcej jak tłumaczyć czteroletniemu dziecku że może pić Colę i mu nie szkodzi albo nie widzieć nic złego w tym że dzieciaki w podstawówce piją alkohol

no jasne, że znam takie osoby. co do tych całych "dopalaczy", które ostatnio chyba są w modzie, to sama nigdy nie próbowałam tego syfu i nie mam zamiaru. nie znam też osobiście nikogo, kogo by coś takiego kręciło. uważam, że to sprawa wyboru każdego dorosłego człowieka. taa - wygłosiłaś swoje zdanie, ok, no i co? zabronisz 30-letniej osobie napić się wódki albo zapalić jointa?

Gość fdivgsdi
A wg mnie palenie trawy to zwykła głupota. Paliłem trawę wielokrotnie i co stwierdziłem. Że po ujaraniu się są fajne fazy, ale to zależy to zależy od ekipy z którą się pali. Jak jest dobra ekipa to te same równie dobre akcje można mieć i bez jarania jakiegoś gówna. Poprostu jarasz i potem wkręcasz se jakąś fazę i wkręcasz sobie że jesteś strasznie ujarany i że to przez zjaranie są te fazy. W dobrej ekipie nie problem sobie takie żeczy wkręcić, ale gdy kilka krotnie wypaliłem zioło w samotności w domu w ramach eksperymentów to żadnych faz nie miałem, porostu jakbym wypalił papierosa. Efekty palenia marichuany siedzą w naszej psychice i sami sobie wmawiamy że jak się upalimy to będzie fajnie, tak samo można sobie wmówić że będzie fajnie jak się napijemy wody mineralnej. Szkoda kasy na takie gówno.

słuchaj, NIKT tu nie przekonuje, że marihuana jest nieszkodliwa, więc nie wiem, skąd te zarzuty. ale uważam, że każdy dorosły człowiek ma prawo ją sobie zapalić, jeśli ma taką ochotę, bo to jego życie i jego decyzja.

Gość iwjal
jak to nie mam prawa kontrolować własnego syna?dlatego że ma 18 lat?zarty normalnie...mieszka ze mną,ja go utzrymuję i daję na rozrywki .jak pójdzie na swoje,będzie robił co chciał,zycia za niego nie przezyję...ale na razie moje zasady maja być i basta.

ok, iwjal, tylko zrozum, że jak mu zabronisz palenia gandzi, a on nadal będzie ją chciał palić - to będzie ją palić, tylko tak, żebyś się o tym nie dowiedziała.

Gość Ej A Moze Byc To
Qrwa skonczcie to, bo dla mnie osoba o nicku iwjal czy jakos tak, kompletnie sciemnia i robi prowokacje!!!!

fdivgsdi , i pewnie tak się pojawia uzależnienie psychiczne... nie ujaram się to będę mieć kijowy nastrój...nie wypiję na imprezie to nie będę umiał się bawić..... założę się że znacie takie osoby....wtedy dany gadżet skręt czy drink staje się już przymusem bo bez tego nie da rady... tak rodzi się uzależnienie, czyż nie ? to teraz zastanówcie się kto potrzebuje dopalaczy by się dobrze czuć w towarzystwie, czy nie osoby z kompleksami i słabe psychicznie ? a więc może jest coś w tym że właśnie te osoby są bardziej podatne na nałogi... bo brak im silnej woli, pewności siebie i często ulegają presji grupy

Gość taa
podzieliłam się własnymi doświadczeniami nic ponad to... odpowiadałam autorce topiku na zadane przez nia pytanie , mam nadzieję że wyciągneła z tego jakąś wiedzę dla siebie ... i nie , nie zabronię dorosłej osobie kłaść głowę na tory z nadzieją że zdąży ją z uśmiechem wyciągnąć zanim nadjedzie express , każdy ma wolną wolę i robi co mu się podoba , jego zdrowie jego problem , jednak zawsze będę powtażała że trawa jest narkotykiem i jako taki może doprowadzić do ogromych problemów z uzaleznieniem ...

do autorki - tu sie zgadzam. Zyje na Twoim kawalku chleba to nelazy by byl posluszny. Jednak swojego syna nie wyrzucisz na drzwi jesli bedzie lamal twoje zasady, bo by Ci serce pekło.

To jest wasnie milosc matczyna wszsytko wybaczy. Wybaczalas ze rozbil Twoj ulubiony wazon jak mial 5 lat to i to wybaczysz, bo go kochasz.

a wyslij link tej rozmowy swoijemu synowi na gg i niech ci napisze czy tak jest czy nie. Niech pozna twoje obawy, Twoje decyzje jesli sie potwierdza. Niech wie, ze Cie to martwi i chcesz dla niego dorbze. Jelsi na prawde ma pod czaszka troche rozumu to da mu to do myslenia.

ludzie dziwne rzeczy wypisują - ale co to ma w ogóle wspólnego z tematem? skąd wiesz, że syn autorki to od razu jakiś stłamszony dzieciak bez własnego zdania, który od razu weźmie wszystko, na co go ktoś namówi i popadnie w uzależnienie? :O

Gość iwjal
to nie żadna prowokacja czy inna ściema ...mam problem i chciałam zapytać ludzi co na ten temat sądzą,czy to źle?