Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renika

MAMY z 2002 roku

Polecane posty

Moja córka też waży 24 kg, bo zważono ją przy okazji, jak z młodszą na bilansie byłam.

🖐️ to moja wazy 26 kg :) i tez wiecznie nie pamieta , co było w przedszkolu, co ma przyniesc , ale zawsze pamieta ze sie bawiła :D:D:D co do obiadów to codziennie jest napisane co dzieci jadły na obiad , wiec ja wiem :):):) a zerówka tez jest w przedszkolu :):):) teraz ma 2 tyg ferii :):) i dobrze bo moze wkoncu sie wykuruje , bo kaszle co pojdzie zdrowa do przedszkola, to znowu inne dziecko jest chore i tak w kółko kaszel i kaszel :o:o:o:o a jak u was z zębami stałymi ,,, moja ma juz stałe 1 górne i dolne i 2 na dole :):):) a dzisiaj dostała 2 walentynki od 2 amantów :p:p:p

u nas pomimo ferii przedszkole było czynne, coprawda Piotrek nie poszedł bo pojechał do mojego brata do Warszawy z moją mamą.... Widzę ze waga mojego syna to piórkowa :) A co do ząbków narazie ma na dole dwie jedynki... reszta na stanie. niestety jedna jedynka sie skrzywiła, pewnie dlaetgo ze ją ruszał jak rosła... :(

Gość olmolo
To z moim nie jest tak najgorzej,całe 21 kilo.Jeśli są dziewczyny z podkarpacia to napiszcie skąd jeśli to nie tajemnica. Mojemu leciutko rusza się stała jedynka,jestem przerażona.

U nas są górne jedynki, dolne jedynki i dwójki. A jestem z Gdańska:)

renika...................Piotr..................15.09.2002........Wrocław elwira elwira...............Ola........................30.12.2002 dennis26...................Maja.......................04 .06.2002 sMaja82...................Wiktor.....................01. 04.2002 olmolo......................Krystian...................1 3.01.2002

renika...................Piotr..................15.09.2002.. ......Wrocław elwira elwira...............Ola........................30.12.2002 dennis26...................Maja.......................04 .06.2002 sMaja82...................Wiktor.....................01. 04.2002 olmolo......................Krystian...................13.01.2002 karusia 1978...............Emilka....................16.03.2002 witaj karusia :)

Hej dziewczyny, co nic nie piszecie. U nas znowu zima, śniegu tyle napadało, że miejscami trudno przejść. A my już wiosny wyglądałyśmy:(

u nas tez sporo sniegu :) w czwartek mamy spotkanie tegorocznych pierwszoklasistów :) strach sie bac :)

renika...................Piotr..................15.09.2002.. ......Wrocław elwira elwira...............Ola........................30.12.2002 dennis26...................Maja.......................04 .06.2002 sMaja82...................Wiktor.....................01. 04.2002 olmolo......................Krystian...................1 3.01.2002 karusia 1978...............Emilka....................16.03.2002 goba1........wiktoria...........30.22.2002..poznań cześć dołączam do was jesli bede pamietac codziennie pisac mojej wiki juz wypadły 4 ząbki i już 2 wyszły na stałe teraz nastepne2 górne idą. rozbrykana,rozpieszczona i mądra 6 latka-tak jak wszystkie pewnie 6 latki co??? a jest ktos z poznania?

U nas jeszcze nic o takim spotkaniu nie mówią, w czwartek jest zebranie to może pani coś na ten temat powie. Ja też jestem przerażona tym, że moje dziecko do dużej szkoły będzie chodziło. Jak wcześniej wspomniałam, teraz chodzi do szkoły w której budynku są same zerówki, także ok, ale we wrześniu pewnie będę się stresować. Orientujecie się może jak to jest? Takie pierwszaki są same wypuszczane na boisko, czy na przerwie pani też się nimi opiekuje, bo powiem szczerze, że to mnie najbardziej przeraża.

dobre pytanie w ogóle czy pierwszaki sa jakos oddzielone od reszty? cholerka wie ale dowiem sie przynajmniej w czwartek co i jak powiem jak to bedzie u nas

Dziś byłam świadkiem skandalicznego zachowania czwarto góra piątoklasistów. Szli z nauczycielem w-f na zajęcia na basen i na pasach równocześnie z nimi stałam. To jak się do siebie odnosili, jakiego słownictwa używali jak się zachowywali to skandal, jednemu ten biedny wuefista dał nieźle do słuchu bo rzucał na przejściu w kolegów śniegiem. Zawsze się zastanawiam co wpływa na takie zachowanie dzieciaków, przecież wszyscy rodzice chcą dobrze wychować swoje dzieci, ale w którymś momencie popełniają błąd że potem tak a nie inaczej się zachowują.

No i w związku z powyższym, panicznie się boję tego że te maluchy na przerwach byłyby pozostawione same sobie. Pewnie tak nie jest, ale nie byłabym sobą gdybym nie zamartwiała się na zapas.

denis, nie unikniemy tego w szkole nauczyciel co najwyzej upomni, wpisze nagane w domu pilnujesz dziecko i na pewno jest inaczej dzieci miedzy soba sie lubia popisywac mój wczoraj powiedział fuck you zrobiłam wielkie oczy i dostał mlody kare, zaraz po tym jak to powiedział powiedział tez przepraszam i to wynosi mi z przedszkola, u mnie w domu sie nie przeklina a juz tym bardziej przy dzieciach czasami cholera poleci - ale naprawdę sporadycznie.... pamietam jak moja mama mówiła a za moich czasów :)teraz ja tak mowie, nie zdarzało sie takie zachowanie bo szkoła tez wychowywala a teraz co? lekko klepniesz po tylku to na policje cie zgłosza bo dziecko bijesz to i ono sobie w szkole pozwala...

Gość olmolo
Dziewczyny ja mam syna który teraz chodzi do 3 klasy,więc już raz to przerabiałam. Pierwszaki,przynajmniej w naszej szkole,w ogóle na przerwę nie są wypuszczane.Siedzą sobie w klasie razem z panią.Jak któreś dziecko chce siku,to pani wypuszcza je w czasie lekcji,bo tak jest bezpieczniej :) A mój Krystian już jest zapisany do szkoły :) i to do tej samej pani co starszy syn.Akurat tamten pójdzie do 4 klasy,a pani z powrotem weźmie pierwszaki :)

Olmolo to jesteś w komfortowej sytuacji, wiesz czego się spodziewać po wychowawczyni, czego wymaga a pozatym starszy brat zawsze pod ręką w razie czego, naprawdę tylko pozazdrościć. Ja nawet nie wiem z którym dziecmi z teraźniejszej klasy mała będzie chodziła, bo część dzieci pójdzie do jednej szkoły, a część do innej. Też nie wiem do której Maje zapisać, do ogromnego gmaszyska czy do mniejszej, ale znajdującej się w starej części dzielnicy.

🖐️ u mnie klasy 1-3 są odzieleni od reszty , mają osobne wejscie i osobną sale gimnastyczną :):)

bede dzis na spotkaniu to Wam sie pochwale jak to bedzie u nas nie mam zbytniego wyboru szkoły, mam na osiedlu spora z Gimnazjum, do innej dojazdy autobusem zwazając na fakt ze zamierzam wrócic do pracy osiedlowa szkoła to dobre rozwiazanie a nauczycielka to córka mojej tesciowej znajomwej :) wiec nie bedzie źle

U nas też było dziś zebranie. Okazuje się, że cała klasa zostanie przeniesiona do tej mniejszej szkoły. Moje dziecko zrobiło postępy w pisaniu i ogólnie całkiem nieźle sobie radzi także kamień z serca.

byłam na spotkaniu troche długa pogadanka ale ogólnie widzę ze edukacja idzie w strone człowieka a nie ze puszczam dziecko do 1szej klasy i nic nie wiem Móili o przygotowaniu, predyspozycjach, zachowaniu, podręcznikach i tp Dzieci mają swoje pietro, 1-2 klasa chyba 3 tez trakze są z boku, w klasie jest dywan pewnie na odpoczynek na poczatke, małe przestronne klasy jest ok :) zobaczymy od wrzesnia

A ja zapomniałam napisać, u nas najpierw było spotkanie z psychologiem i pedagogiem. Mówili o dojrzałości dzieci które rozpoczynają naukę szkolną, pani pedagog podała minimum umiejętności jakie dziecko musi posiadać, aby poradzić sobie w pierwszej klasie. Powiedziała również, że jeśli dziecko sobie nie radzi, to lepiej żeby powtarzało zerówkę, niż potem pierwszą klasę. U mojej córki w klasie jest drugoroczny chłopiec, który praktycznie nie chodzi w cale do szkoły przez zaniedbanie rodziców. Wychowawczyni dziś powiedziała że napewno będzie pierwszą kl powtarzał, bo trzeci raz do zerówki nie można chodzić. Ja nie wiem jak można taką krzywdę własnemu dziecku zrobić, przecież dla takiego malucha, każdy dzień w szkole jest na wagę złota.

Cześć dziewczyny:) zaczynam się martwić bo nic nie wiem na temat warunków panujących w szkole do której będzie chodził młody. Nie ma żadnego spotykania , nic, jakby nie było tematu. Po feriach ,bo teraz mamy wolne:) , jestem z okolic Kielc (świętokrzyskie) dopytam się pani wychowawczyni i pani dyrektor co i jak, może nawet wybiorę się do szkoły, na razie odwiedziłam ich stronę.

Gość olmolo
sMaja82 w naszej szkole też nie ma żadnych spotkań,ale na przełomie luty marzec są zapisy.Wtedy możesz pytać o wszystko co cię interesuje.Są również dni otwarte,wtedy masz całą szkołę i wszystkie klasy udostępniane.W każdej klasie jest pani z którą można porozmawiać,oraz książki i zeszyty kilkoro dzieci,żeby można było zobaczyć w jaki sposób prowadzi lekcje.

Olmolo Aha dzięki za informację bo już naprawdę zaczęłam się martwić. Poczekam do marca a jak nic się nie będzie działo to zacznę działać:p

u nas tez była taka pogadanka teraz frontem do dzieci i rodziców a nie sam przymus nauki całkiem nowoczesnie i mniej stresowo nie ma przedmiotów tylko jedna książka z zawartościa matematyki, polskiego, muzyki, techniki... ciekawie

a co do podręcznika, to ciekawe, nie wiedziałam że tak to ma teraz wyglądac.

Gość olmolo
Podręczniki w każdej szkole są inne,więc raczej nie sugerujcie się . W naszej szkole to na każdy miesiąc są 2 podręczniki.A na cały rok to jest 24 podręczniki.My mamy z serii"ja i moja szkoła'" może któraś zna?