Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

renika

MAMY z 2002 roku

Polecane posty

ja nie znam, u nas ma byc cos o kształceniu zintegrowanym, moze to własnie te książki?

Gość olmolo
teraz wszystkie dzieci w klasie od 1 do 3 maja kształcenie zintegrowane.To jest nic innego jak polski,matematyka i przyroda w jednym.Po prostu sie inaczej nazywa.

acha... kurcze my mami miec ksiazki w takim kuferku czy cos...

Hej! Dziewczyny a ile trwaja zajęcia waszych zerówkowiczów? Moja córeczka 4,5 godz jest w szkole i tak się zastanawiam czy tak jest wszędzie.

Cześć dziewczyny mój synek chodzi do zerówki w przedszkolu, zaprowadzam go na 8 a odbieram po podwieczorku tak ok 14.30-15.00. O książkach to ja jeszcze nic nie wiem:(

Rejestracja u nas ma byc 31 marca byłam w szkole i chce zaznaczyc zeby był konkretny wychowawca :) Znam Pania akurat wiec bardzo chce. Drogie mamy czeka nas rekrutacja elektroniczna :)

U nas podobno całe klasy przenoszą do danej szkoły, tzn skład z tego roku w przyszłym będzie taki sam. Sorki że jestem taka upierdliwa i ciągle o coś pytam, ale czy wasze dzieci mają zadania domowe? Moja córka nawet jak z powodu choroby jest nieobecna to do domu nic nie przynosi bo pani miała niby z nimi nadrabiać, ale jak pytam to nic takiego miejsca nie ma.

denis u nas tez nic w domu nie ma do odrabiania, podobno nadrabiaja w trakcie :) sama nie wiem jak to bedzie dzis widziałam rozkład zajęc najłuzej od 8-12.30 :)

Gość olmolo
u nas niestety zadania domowe sa i to codziennie,a jak dziecko choruje to tych zadań jest całe mnóstwo :(

moze to i lepiej, dziecko sie przyzwyczaja do obowiązku odrabiania lekcji...

Też sądzę że raz na jakiś czas mogłaby Majka mieć coś zadane, nie żeby przemęczać dzieci za bardzo, ale pójdzie do pierwszej klasy i szok, a tak to chociaż namiastkę prawdziwej nauki by poczuła.

Wiecie co ja i tak mysle ze mniej stresowa będzie to szkola niz kieyd my chodziłyśmy, pamietam zadania domowe, siedzenie nad książkami, a tutaj wyklejanie, malowanie wszystko w formie zabawy :)

no własnie cos mało takich mam, ale zawsze mozna w takim gronie pogadac :)

cześć dziewczyny ja pisałam na poczatku ale zabiegana jestem ciągle. moja wiki jak jest chora cały tydzień to przyniesie zadania do domu ale tak to nie .mają książki wesoła szkoła a mojej kuzynki syn ma domowniczka i masakrz codziennie coś nawet do tego stopnia ze jest w 1 klasie i ucza sie ortografii :-( a dzisiaj czytałam w gazecie jakiejs u siory co powinno umiec dziecko 5-6 letnie jak pójdzie do 1 klasy to masakrz od 2009 r mają wiedziec ze naleza do uni maja znac godło flage hymn i wiedziec kim są mają umiec liczyc na palcach i liczydłach i mają anac liczebniki porzadkowe i inne takie bzdety ja uwazam osobiście ze to za duzo jak na takie dziecko-mowa o tych co mają byś z naszymi a są o rok młodsze-szok. sorka ale nie doczytałam co pisdałyście o tej ksiązce elaktonicznej?? do jutra pa

sorka za błedy za szybko chce pisac i widzicie co jest hihi

Hej goba, wszystko rozumiemy:D A co do wymagań, to rzeczywiście trochę za dużo jak na takie maluchy, u nas psycholog wymieniała co nasze dzieci powinny umieć, aby radzić sobie w pierwszej klasie, i o dziwo aż tak źle nie było.

to jak takie maja wymagania to jak sobie poradzą te 6latki w przyszłym roku, nawet u nas na spotkaniu mówiono ze miedzy dzieckiem urodzonym w styczniu a w grudniu jest wielka róznica... potem to juz nie ma znaczenia ale teraz?? nie wyobrażam sobie tej reformy akurat jesli chodzi o wcześniejsze pojscie do szkoły...

Gość olmolo
U nas nauczeciele wprost powiedzieli do rodziców,chcących posłać 6-latki do szkoły,że owszem rodzice mają takie prawo,ale oni nie są kompletnie przygotowani na przyjęcie takiego malucha.

u nas w szkole obowiązują podręczniki Wesoła Szkoła.Ponieważ 2 min od bloku mam zespół szkół sportowych córka tam pójdzie-zresztą już starszy syn tam chodzi.No pierwsza klasa będzie masakra,bo będzie musiała chodzić na świetlicę...no ale jak mus to mus:-)

Ja mysle ze wszędzie jest ta Wesoła Szkoła, tak mi sie zdaje u nas tez Fajne sa te podręczniki, kolorowe mnóstwo fajnych rzeczy... czy któras z mam ma dziecko alergiczne?

Gość olmolo
U nas są podręczniki "Ja i moja szkoła" Niestety moje dziecko jest alergikiem :( Jest uczulony na pyłki traw :(

u nas zaczęlo się od silnej skazy białkowej i zyrtecu od własciciwe 6go miesiaca do dzis :) potem drobne plamki na ciele, w rezultacie w ubieglym roku zasmarkany chodził całe lato, jak wyjechal na wies katar przeszedł zrobilismy testy i jest uczulony na grzyby plesniowe cladosporium i alternaria oraz mąke, w niewielkiej ilości... pył z mąki wlasciwie wiec nie moze piec ciasta :) zastanawiam sie czy takie dzieci sa odczulane i jak to przebiega? mój mąz na trawe i kurz uczulony, ale wyobraźcie sobie odpukac mlodszy nie ma kłopotow ze skórą choć jem wszystko włacznie z alergizującymi produktami a czytalam ze przy drugim dzieku ryzyko alergii jesli pierwsze takie jest wystepuje o wiele wieksze...

U nas po staremu, obie dziewczyny na szczęście zdrowe. Pogoda coraz ładniejsza, aż chce się wychodzić na dwór. Zapisy do szkoły u nas są od 9 marca, także w przyszłym tygodniu się przejdziemy. A jak wasze dzieciaczki, nie łapią żadnych infekcji?

Gość olmolo
Mój w tym roku już miał 2 razy zapalenie oskrzeli i 2 razy rota-wirusa. Jak w najbliższym czasie ponownie zachoruje na oskrzela,powiem pediatrze,żeby skierowała go do sanatorium gdzieś nad morze.

U NAS ODPUKAC NIC CHOC JAK ZŁAPAŁA GO ALERGIA TO SMARKAŁ DALEJ NIZ WIDZIIAL :) JESTEM NA ETAPIE SZUKANIA TANIEJ KNAJPKI ZEBY ZORGANIZOWAC CHRZEST SOWJEGO DZIECKA I PRZYJACIÓŁKI...

Cześć dziewczyny, mało zaglądałam bo cierpię na brak czasu. Doba za krótka żeby wszystko ogarnąć...Ach... Z moją młodszą córcią byłam na szczepieniu, troszkę marudziła ale ogólnie nawet ok. Mam pytanko- czy w wieku 6 lat jest jakieś szczepienie? Wiecie coś na ten temat? SAasiadka która ma syna w zerówce została wezwana przez przychodnię do szczepienia Pisałyście wcześniej coś o ząbkach- moja ma na razie same mleczaki (nawet w dobrym stanie) i raczej nie ma widoków żeby miały się wyżynać stałe. Nie wiem od czego to zależy Zauważyłam, że jest tu już parę mam- stałych bywalczyń. Czy będę bardzo wścibska jeśli zapytam czym się zajmujecie, czy pracujecie, czy się uczycie itp.?