Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martunia2302

alergia na penicyline

Polecane posty

wziela 4 tabletki ,na buzi wyszlo mi cos wygladajajce jak u malych dzieci potowka,swedzi troche i jest zaczerwienione kiedy pokremuje. moze mial ktos cos takiego...a chce wiedziec kurde kiedy to zejdzie???????

Prawdopodobnie uczulenie na penicylinę .Odstaw lek i idź do lekarza .To uczulenie może prowadzić do wstrząsu

A jaki to antybiotyk -augmentin ?

Jeżeli nie chcesz przerywać leczenia , a objawy nię sa bardzo nasilone idź do lekarza , niech on zadecyduje czy bezwzględnie przerwać podawanie leku .

Gość oleksja11
mialam kedys podobnie, to dostalam dozylnie duza dawke czegos zeby pomoglo bo to niebezpieczne

po peniculinie mi to wyszlo,ale dzisiaj mam tylko malenkei chrosteczki( minol 2 dzien kiedy nie biore tego wiecej).

Gość patrycjaaaaaaaaaa
idz jak najszybciej do lekarza, ja tezmam uczulenie na penicyline i na poczatku zaczelo sie od zaczerwienien a pozniej mialam ogromne siniaki na kazdym stawie, jakbym pojechala kilka godzin pozniej do szpitala amputowaliby m inogi i rece ;/

ale przestalam braz juz i nic sie wiecej nie dzieje ze mna,tylko ze to mam na buzi i mnie to drazni.nie mysle zeby mi sie cos wiecej bo nie biore tego przeziec od dwoch dni.nie mieszkam wpolwce i nie chce lazizc do tych durnych lakrzy bo jak zadzwonilam to mi powiedzieli ze mam isc apteki kupic sobie masc jakas :|... wiec czekam az mi to zejdzie ale nie wiem czy sie doczekam