Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddddwd

Jakie studia magisterskie po licencjacie z SOCJOLOGII ?

Polecane posty

Gość wybor masz spory/f
Socjolog ma na tyle dużą wiedzę, że nawet jako bezrobotny sobie poradzi... Umysł ścisły zaś przypuszczalnie popadnie w alkoholizm... :D Poza tym czy znacie jakieś dokładne statystyki, które świadczą o tym, że tylko humaniści po studiach pozostają bez pracy?

Gość Moldziak

ZZL - to podyplomówka którą po socjo można na luziku zrobić (mam znajome dokładnie po tym, pracują też w HR)

Gość wybor masz spory/f
Ja na socjologii mam specjalizację ZZL... Faktycznie, niezwykle niehumanistyczne...

Gość studentkaaa.......
Ja jestem ciekawa ,które to uczelnie dopuszczają taką możliwość. Moja akurat nie i na szczęście, bo wkurzałoby mnie, że ktoś po licencjacie już sobie może na nie iść a ja muszę czekać do obrony. Z drugiej strony szkoda, że ja nie miałam możliwości iść na studia licencjackie. U mnie ( Akademia Ekonomiczna) niestety nie było możliwości iść na licencjat, bo praktycznie wszystkie kierunki były magisterskie. Teraz już jest inaczej, ale ja już jestem na piątym roku i w 2004 takiej opcji nie było:( A szkoda, bo jestem na ekonomii, a chciałabym jeszcze zrobić coś bardziej w kierunku finansów. Dlatego natychmiast po obronie się zapisuję na studia podyplomowe.

Gość Zacznij od nowa
Wiecie ja robiłem już podyplmowki i to zabawa a nie studia :) Przedszkole. Natomiast ZZL to przede wszystkim specjaliszacja na zarzadzaniu. Żyjce w swoim świecie - rynek pracy i tak każdego zwerfikuje :)

studentka - przejrzyj sobie oferty kilku uczelni choćby z podyplomówek.. od reformy licencjat to dyplom i mozna po nim robić studia podyplomowe, jak sama nazwa wskazuje. jeszcze nie na wszystkich oczywiście, ale kiedy patrzyłam we wrześniu na kilka uczelni i teraz w styczniu to rozszerza się oferta

Gość wybor masz spory/f
Ja nie mówię w tej chwili o podyplomówkach... Uważasz, że zarządzenie ma mało wspólnego z socjologią i psychologią? Otóż, bardzo się mylisz... Nie ma możliwości zarządzać personelem nie mając podstaw zakorzenionych właśnie w naukach społecznych... A tak na marginesie to ekonomia również się do nich zalicza i przypuszczam że na każdych studiach socjologicznych przedmiotem obowiązkowym jest właśnie ekonomia...

niestety.. cóż, niestety jesteśmy drugą kategorią, bo nie uczymy się o sklejaniu kabelków i nic na to nie poradzimy :)

Gość wybor masz spory/f
Jeszcze mi się tak nasunęło... Po socjo można pracować w reklamie , PR, edukacji, placówkach samorządowych, mediach, wszędzie... W przemyśle czynnik ludzki zanika, a usługi będą się coraz bardziej rozwijać...

Gość Zacznij od nowa
A ja Ci mówie, że w firmach, z którymi miałem do czyenia nie było socjologów, psychologów, tylko dla ZZL byli goście po zarządzaniu, a co masz za przedmioty na stuiach to o to nikt nie pyta. Dlaczego ? Bo to sucha, bzdurna teoria :)

"W przemyśle czynnik ludzki zanika, a usługi będą się coraz bardziej rozwijać..." otóż to. a budownie opini na podstawie DWÓCH firm to.. horyzonty heh

Gość wybor masz spory/f
Myślisz, że Twoja firma jest wykładnikiem tendencji panujących w polskiej gospodarce?

Gość Zacznij od nowa
Budowanie opinii na stwierdzeniu, że rynek uslug sie rozwija to dopiero podpora :D:D:D

Gość Zacznij od nowa
a Ty jaki masz przykład na tę tendencje? To może przelećmy oferty pracy...zapodaj mi ze wczoraj, lepiej z ostatniego tygodnia :P oferty dla socjologa czy psychologa hmm? Bo ja mogę zarzucić Ci po 10 z technicznych czy ekonomicznych ze wczoraj :) To może tak sprawdzimy tendencje co ? :>

mówię. zawsze się wywyższają. trzeba mieć kompleksy chyba.. nie będę się z tobą bawić.. jak to szło..? nie dyskutuj z głupim bo sciągnie cię do swojego poziomu etc.. nie myśl też, że nie chcę podjąć twojej gry bo sie boję, bo nie znajdę ogłoszeń bla bla bla. dla mnie to głupota takie przekrzykiwanie się kto głosniej i tyle. ja na swoją prace, studia nie narzekam. dokwalifikuję się i będzie ok.

Gość wybor masz spory/f
To nie jest opinia, to fakt! Wiesz, studia nie polegają tylko na tym by wdrukować sobie jak sklejać kabelki... I gdybyś był wykształcony wszechstronnie to byś wiedział, jak wyglądają proporcje zatrudnionych w poszczególnych sektorach gospodarki... Chyba to wiedza czysto ekonomiczna... Coś niebywałego, że głupi humanista o tym wie prawda? :D I właśnie tutaj wychodzi ta wielka mądrość umysłów ścisłych... :O

Gość studentkaaa.......
Może i na studiach socjologicznych jest ekonomia, ale i na każdych ekonomicznych jest socjologia. I jak studenci socjologii wynoszą z ekonomii tyle ile my wynosimy z wykładów z socjologii to równie dobrze można by sobie darować tą ekonomię na socjologii. Fakt sprawdziłam, nawet u mnie można i w sumie to jest niesprawiedliwość. Z tym, że chyba na niektóre kierunki wymagają magistra, bo kiedyś tam szukałam jakiś informacji na temat jakiegoś kierunku i tam był wymagany tytuł magistra. No cóż, już nie zmienię tego, że poszłam na magisterskiej, ale jak pisałam nie miałam wtedy za bardzo innej opcji.

Gość Zacznij od nowa
i tutaj kończy się dyskusja z "humanistami" brak argumentów, konkretej wiedzy popartej przykładami. Mimo wszystko życzę powodzenia :)

Gość Zacznij od nowa
aaaaa ja na swoich studiach miałem socjologię, psychologię, etykę a nawet filozofię czyi jestem 5 w 1 :P Eot :)

Gość wybor masz spory/f
Gdzie szukasz tych ogłoszeń? :D W lokalnej gazecie czy na pracuj.pl? Dobrzy fachowcy nie muszą szukać pracy , to praca szuka ich... A skoro po tak perspektywicznych studiach niehumanistycznych musisz bazować na takich anonsach to faktycznie, gratuluje pozycji... wiesz, czasem z ciekawości przeglądam takie ogłoszenia(nie muszę na razie pracować) i nigdy nie znalazłam jakiś poważnych ofert...

Gość studentkaaa.......
A ja się zgadzam z zacznij od nowa. Jak przeglądałam ostatnio ogłoszenia o pracę to dużo jest takich ofert pracy gdzie mogłabym zaaplikować. No, tylko, że nie muszę, bo pracę już mam.

Gość studentkaaa.......
do zacznij od nowa studiowałeś na jakieś ekonomicznej uczelni? bo tak się złożyło, że też miałam wyżej wymienione przedmioty inna sprawa ile z nich wyniosłam:)

Gość elfik z krostelker
ja jestem po licencjacie z socjologii i dalej na mgisterce studiuje socjologie... z tym ze wczesniej specjalnosc polityka teraz komunikacja spoleczna..... narazie mysle o podyplomowce... prawde powiedziawszy robic drugi durny kierunek mnienie bawi.... i tak nie wazne jest co skonczyles... liczy sie czy sie nadajesz... lub czy ktos ci robote zalatwi hehehe

Gość wybor masz spory/f
Ekonomia jest również nauką społeczną!!!

Gość studentkaaa.......
tak jasne praca szuka ich... ale jak już sobie wyrobisz renomę nie licz, że zaraz po studiach praca będzie szukała Ciebie spotkałam ostatnio kolesia po studiach technicznych który mi powiedział, że pierwszej pracy szukał, a potem już jechał na rekomendacjach nie sądzisz, że od czegoś trzeba zacząć

" lub czy ktos ci robote zalatwi hehehe" ;) co do braktu arguemntów - no comments, tak jak pisałam wcześniej a co do ogłoszeń - macie czas i ochotę przeglądać różne, także kompletnie nieinteresujaće was, branże? mi by było go szkoda

Gość elfik z krostelker
acha i tak: so prywatnej skzoly mozesz isc po socjologi na prawie wszystko, na uniwersytet moglm isc na politologie, dziennikarstwo, socjologie, filozofie, i chyba tyle

Gość studentkaaa.......
Tak jest nauką społeczną Ale zajrzyj sobie do jakiegoś programu studiowania to sobie zobaczysz co my tam studiujemy.