Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dddddddddwd

Jakie studia magisterskie po licencjacie z SOCJOLOGII ?

Polecane posty

Gość elfik z krostelker
nikt tu nie mowi ze jest mnostwo pracy dla humanistow.... tylko ze wy kytykujecie humanistow tylko za to ze nimi sa... jakby mozna bylo wybrac tylko kieruni tehcniczne.... przeciez musi byc jakis contans-> zarowno humanisci jak i technicy

Gość wybor masz spory/f
Masz racje, nie pracowałam nigdy na hali, bo mnie to nie interesuje... Ogólnie nie pracowałam nigdy u kogoś, mam wyższe aspiracje i skoro nie muszę się martwić o pieniądze to poszerzam horyzonty... No, ale mniejsza o to... W każdym razie nie ma żadnych przesłanek by uznać, że budowniczy ma lepszą prace niż socjolog zatrudniony w reklamie czy HR... Wiesz, mój ojciec ma firmę budowlaną bez żadnego wykształcenia, a chłopaszek świeżutko po studiach stoi przy betoniarce... Nie można generalizować, jeśli mówisz o takich ofertach pracy to faktycznie pewnie macie w czym wybierać...

Gość Zacznij od nowa
Nie każdy ma firmę rodzinną - w takim wypadku możesz sobie pozwolić na studioanie czegoś, byleby mieć mgr - w biurze się miejsce znajdzie. Natomiast zajrzyj na portale, bo kiedyś firma może Ci paść i będziesz musiała samodzielnie pracę znaleźć....a po socjologii tak łatwo nie będzie elfik - tylko wypowiedzi pewnej osoby, ciągle sugerują, iż ofert jest bez liku :D

Gość wybor masz spory/f
Jeśli to ja sugeruję wg Ciebie, to źle interpretujesz... Od początku chodzi mi o to, że ktoś z technicznym wykształceniem wcale nie ma większej gwarancji na znalezienie dobrej pracy niż humanista!!! I nie ma żadnych argumentów na to, by uznać ich wyższość... Ba, już od renesansu, a może jeszcze wcześniej humanista to był człowiek wszechstronnie wykształcony...

Gość Zacznij od nowa
to zajrzyj do ofert pracy :)

Gość elfik z krostelker
ojjj do "wybor masz spory" sama jestem po soccjologii i myslisz sie... naprawde... mam wielu znajomych po socjologio i naprawde ciezko z praca.. zreszta chyba nawet 1 z nich nie pracuje w zawodzie hehe technicy naprawde maja lepiej, wiecej ofert i wyzsza pensja.... fakt jestesmy wrzchstronni ale jak to ktos napisal moze i ty ( ze czytanie rysunkow kazdy potrafi)... czytanie rysunkow wcale nie jest takie proste--- choćby rysunki geodezycje czy architektoniczne... umiesz je czytac po socjologii?? bo ja nie

Gość Zacznij od nowa
Prawda jest taka, że nikomu po studiach nie jest łatwo o pracę, ale po prostu niektóre branże mają to do siebie, że absolwent ma gdzie CV podesłać. Natomiast po socjologii jest ogólnie mało ofert, z resztą podobnie po innych kierunkach humanistycznych....

Gość upupup

Gość etnolog
Przeczytałam tu, że po socjologii ciężko znaleźć pracę w zawodzie. Nie mogę się z tym zgodzić. Przede wszystkim trzeba zauważyć, że socjolog to nie zawód, ale wykształcenie. To dlatego ciężko znaleźć oferty pracy adresowane konkretnie do socjologów. Nie oznacza to, że socjolog nie ma większych szans na znalezienie pracy. Socjolog może szukać (i znaleźć) pracę w wielu dziedzinach i ma szersze horyzonty niż absolwent określonego kierunku technicznego. Nie rozumiem opinii twierdzących, że takie czy takie wykształcenie da nam większe szanse na rynku pracy. Przecież mamy tyle możliwości robienia różnych kursów, studiów podyplomowych, itp. Reasumując, jestem dopiero/już na II roku studiów humanistycznych i o swoją przyszłość i pracę się nie martwię.

Gość karooolcia2@op.pl
Jesli chcialabym isc na pedagogike to czy po licencjacie moge uzupelnic magistra psychologii? JKest taka mozliwosc w Poznaniu np? Jak to yglada? I co jeszcze moge studiowac na 2 stopniu po pedagogice? Bylabym bardzo wdzieczna za rzetelna odpowiedz, pozdrawiam

Gość ja to jaaaaaa
Wracajac do podstawowego problemu zawartego w temacie to mam tak samo jak autorka:) mam lciencjat z socjologii i niewiem teraz co dalej.Chcialabym zrobic uzupełniające tylko z jakiego kierunku? :(

a Ja poszłam na socjologię bo nie wiedziałam dokładnie jeszcze co chce robić w zyciu teraz jestem na drugim roku studiów i wiem,że na magisterskie chce isc na ekonomie.Socjologia bardzo łaczy sie z ekonomią wiem to dokładnie ponieważ mój tata skonczyl licencjat z socjo a teraz konczy magisterke z ekonomii i to jest o tyle lepiej,ze bedzie/bede miała i On dwa skonczone keirunki czyli 2 różne 'fachy' w reku ,fakt,ze jeden mgr ale po co sto mgr przed nazwiskiem miec?dzieki mozliwosci robienia mgr z czegos innego niz licencjat jestem prawie,ze pewna ze z praca nie bedzie zle,a ekonomiscie wiedza socjologiczna sie przyda i to baaaaaaaaardzo wiec trzeba tylko kombinowac i myslec po prostu o tym co sie lubi co sie chce i jakie sa mozliwosci duzo czytac sprawdzac a wszystko bedzie dobrze :)

Gość sykwia
obecnie mozesz wybrac kazdy kierunek, zmieniły sie ustawy i mozesz wybrac co tylko chcesz, ale bardzo mozliwe ze jesli wybierzesz cos innego niz socjologie np resocjalizacje czy cos takiego stracisz uprawnienia do pracy która mogłabys wykonywac po socjologii... najlepiej sie przemeczyc jeszcze te dwa lata, apotem zrobic podyplomówke z wymarzonego i interesujacego cie zawodu :)

Gość ktośka89
A macie jakieś pomysły jakie studia magisterskie wybrać po licencjacie z kulturoznawstwa ?

To jaką podyplomówkę ze studiów humanistycznych zrobisz nie ma większego znaczenia. Liczy się czy mieszkasz w dużym mieście oraz czy masz znajomości (najważniejsze) a także szczęście i urodę. Jeżeli nie masz tego to będziesz tyrać za najniższą krajową i to na stanowiskach "fizycznych".

Gość kolejna co studiuje
jakis chlam! Jezu 5lat socjologii? Przeciez to powinien byc profil zawodowki. Takiego kierunku zaden pracodawca nie doceni, zwykle gow... Bedziesz bezrobotna!

Gość gość
Co Wy wg piszecie, ze co po soc nie ma pracy ? owszem nie ma, ale po jakim kierunku zadnym i po co tak gadac ze soc jest najgorszym kierunkiem bo co ta osoba ktora pisze tak wybrala lepszy kierunek jakis techniczy np budownictwo i co mysli e tak od rau prace dostanie po tym z******tym kierunku gowno prawda zdobadz najpierw 5 letnie doswiadczenie haha a jak nie to LONDYN wita i paca u czarnuchow wic nie ma co komentowac bo jak patrze to chociaz po kierunkach z humana nie potrzebuja doswiadczenia min 5 lat tylko rok i w tym jest lepsza ta j****a socjologia i przynajmiej nie trzeba tak kuc jak na tych technicznch kierunkach i nie miec pozniej pracy

Gość gość
a lubisz ekonomię? czym sie interesujesz? ja po socjologii poszłam na finanse i rachunkowość na WSB i nie żałuję, kadra bardzo przyjazna studentowi, nie to co na państwowych uczelnaich ;) na WSB ruszył też konkurs i można zgarnąć rok studió za darmo http://zostanmagistrem.pl/

Gość OE_WSB
Witam, Pozwolę sobie potwierdzić tę informację - do wygrania jest indeks, a także bony zniżkowe na studiowanie. Gorąco zachęcam do udziału! Korzystając z okazji pragnę poinformować Państwa, że zapisując się na studia magisterskie do 31.05, zaoszczędzą Państwo 1000 zł. Zapraszam do kontaktu w przypadku pytań bądź wątpliwości. Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki ___________________________ Online Ekspert WSB

Gość Kwasimodo
A ktoś z was gra ? :) http://zostanmagistrem.pl/ Jestem ciekawa opinii osób które ukończyły już wsb, co myślicie?

Gość Kwasimodo
A ktoś z was gra ? :) http://zostanmagistrem.pl/ Jestem ciekawa opinii osób które ukończyły już wsb, co myślicie?

Gość Kwasimodoooo

Witam ponownie! Pragnę poinformować, że konkurs "Zostań magistrem" twa do 4 lipca, więc każdy ma szansę na wygraną. Dodam również, że promocja ze zniżką 1000zł na studiowanie została przedłużona do 15 lipca. Pozdrawiam, Andrzej Czarnecki Online Ekspert WSB