Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamulindka

czy są tu przyszłe mamy w 20tc lub około...

Polecane posty

Gość mamulindka

Napiszcie jak się czujecie? Czy coś zaczyna już bolec? Jak się wyspypiacie? Ja jestem od dzis w 20tc i spac nie moge, wciąż latam siku, bolą mnie plecy i brfzuch te zchyba sie rozciaga bo pobolewa, wlasnie mnie te pobolewania mratwią czy to normalne? jak jest z wami?

ja od środy będę w 20 tyg, to moja druga ciąża. też nie mogę spać w nocy zasypiam o 12 i później budzę się gdzieś ok 5 i znów spać nie mogę. też mam bóle pleców w dolnym odcinku, brzuch aż tak bardzo mnie nie boli bardzo żadko bo w sumie już raz się rozciągnął i teraz mu pewnie łatwiej ale pamiętam że w pierwszej ciąży bolał bardzo. ciężko mi się też chodzi tzn strasznie wolno a mój brzuch w ostatnim tygodniu znacznie się powiększył. czujesz już ruchy dziecka?

Gość mamulindka
czuję takie dekikatne muśnięcia, jakby bombelki to pojawia sie kilka razy dziennie, nie wiem ale byc moze to juz ruchy dzidziusia. To moja pierwsza ciaża nie znam jeszcze płci ale w tym tyg. bede miała USG mam nadzieje ze bedzie cos wiadac :) a Ty juz znasz?

Gość DOŻYNKA
ja jestem prawie w 23tc od srody!ja nie spie juz do 3 do 6 a potem odsypiam do 10-11!mnie brzuch nie bolal ani razu plecy czasami ale zaczyna mi byc niewygodnie lezec prawie w kazdej pozycji.siusiam co 15 minut norma,ruchy dziecka poczulam w polowie 18tc to moja pierwsza ciaza.brzuszka chyba nie mam duzego bo 84cm na wysokosci pepka,jestem drobna osoba przytylam 6kg ale z tego to ze 2kg to waza piersi.siedze na zwolnieniu od poczatku zagrozona ciaza a teraz obsunieta macica

Dożynka przykro mi z powodu trudności jakie w ciąży spotykają na pewno będzie wszystko dobrze. ja mam w pasie 90 a przed ciąża 72 było i przytyłam 4 kg ale, w spodnie to już pod koniec drugiego msc się nie mieściłam. a ruchy trochę czuje zwłaszcza jak sobie wypoczywam na leżącą ale w pierwszej ciąży dopiero gdzieś ok 21 tyg zaczęłam czuć i to od razu bardzo wyraźnie ja jeszcze na usg się nie umówiłam ok 22 tyg mam wizytę pewnie wtedy mnie zapisze i wyjdzie usg w 24 tyg szkoda tyle jeszcze muszę czekać bo już bym bardzo chciała znać płeć a i jeszcze od początku ciąży jadę na globulkach najpierw w 6 tyg był grzybek a teraz na wizycie były wyniki biocenozy i sie okazało że grzybka nie mam za to bakterie są:(

ja jestem w 17tc i podobnie jak wy mam straszne problemy ze snem. Wieczorem kładę się bardzo zmęczona, a w środku nocy budzę się i mam po spaniu (pomaga trochę ciepłe mleko z miodem wypite wieczorem). Jedyne co mnie niepokoi to straszny ból pępka od czasu do czasu. Nie wiem czy to normalne??

Gość DOŻYNKA
no ja prze ciaza mialam w pasie 64cm.!wiec troszke brzuszka widac ale i tak mam maly patrzac na moje kolezanki kiedy byly w ciazy na tym etapie!ja na usg ide 20 lutego tez sie nie moge doczekac bo ide na 4d na cala diagnostyke dzidziusia musze sprawdzic czy wszystko ok z serduszkie i narzadami wew.no i okaze sie jaka plec bo ostatnio nie mogla moja ginka mi powiedzic bo dzidiza miala pepowinke miedzy nogami!!!

ja jestem w 18...ale ruchy czuje juz od 1,5 tygodnia... a malenstwo odzywa sie szczegolnie jak siedze przed komputerem ( moze bedzie informatykiem hehe )... i jak leze,,,, faktycznie ja tak samo latam do wc co chwile normalnie mam dosc...nie wyspana po nocy no bo co czlowiek zasnie to zaraz to ubikacji musi wstac:)... brzuch nie boli ...ogolnie wszystko dobrzE:)

Gość mamulindka
jak odczuwacie ruchy dziecka? opiszcie

trudno opisać jak to się czuje ja to leżę sobie czasem siedzę i czuje jak mi tak szybko coś kopnie lub poruszy w brzuszku ale to rzadko i się trochę martwię

Ja 23 tc od jutra. Bóle pępka miewam czasami, jakby mi ktoś wciągał go sznurkiem do środka. Ze snem jeszcze nie mam tak źle, za to męczy mnie okropnie zgaga :( co Wy bierzecie na to?

ja miałam straszną zgagę w pierwszej ciąży i nic nie brałam coś miałam wykupione ale pisało że kobietom w ciąży nie można i nie piłam tego, za to mleko bardzo mi pomagało, dużo jego piłam. ale ta zgaga to chyba trochę moja wina była bo ciągle jadłam coś pikantnego i paprykę ze słoika a to przecież z octem ale nie mogłam się powstrzymać:(

Gość mamulindka
mi na zgage pomoga zimne mleko z kartonika i za kazdym razem jak czuje ze zbliza sie zgaga to szklanke wypijam i przechodzi

ooo a właśnie ciągle jem coś ostrego :( to pewnie po tym ta zgaga