Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mam już dość na prawdęęęęęęęęę

KASZLE i KASZLE pomocy

Polecane posty

Moja Nikola (4m-ce) zaczeła pokasływać. Po dwóch takich dniach kasłania pojechaliśmy do pediatry, która osłuchała i zbadała gardziołko i NIC. Stwierdziła tylko, że trochę za dużo śluzu i to może dlatego. Mała nadal kaszlała. Po kolenych 4 czy 5 dniach znów pojechaliśmy z nią do lekarza myśląc, że to może jednak jakaś choroba, która się rozwinęła i teraz lekarka już to "wykryje", ale nic. Kompletnie zdrowe dziecko. Mała nadal kaszlała kolejne 2 dni z czego ten drugi już dość mocniej. Wezwałam pediatre do domu (inną pediatre) i stwierdziła to samo! Dziś mała kaszle mniej, ale jeszcze kaszle jakby nie było. Jest pogodna Ma apetyt Nie miała gorączki w ogóle odkąd kaszle Mierze jej codziennie i zawsze ta sama temperaturka (około 36,7) O CO TU k... CHODZI?? bo zaczynam mieć dość

Gość sfasfsfd
moze astma?

Gość jakakakaaaaaaaaaaaaaaaaa
moze tak jak pisze princpolo alergia ------- moze cos zmieniliscie w domu

do tej pory "wykryto" tylko skazę białkową. Której już nie ma, bo podajemy odpowiednie mleko ale alergia objawiająca się tylko kaszlem? Na co niby ta alergia? :(

Właśnie nie. Wszystko jest tak samo Kosmetyki, Proszek do prania itp. wszystko tak jak było Alergia może ujawnić sie nagle? Jeśli to faktycznie alergia to co dalej?

Gość sfasfsfd
moga to byc tez np.roztocza kurzu domowego

Astma raczej nie. Nikt u Nas w rodzinie nigdy nie miał i nie ma astmy Alergia na kurz? hmmm. zaczynam sie martwic

Faktem jest to, że jednego dnia nie kaszle prawie wcale innego sporo Poza tym nie kaszlała wcale w nocy W OGÓLE w dzien tak w nocy wcale, ale od 2dni zdarza się w nocy zakaszleć, ale to raczej raz, może 2 razy :o

Oczywiście może być tylko kaszel.Nie musi być koniecznie do tego wysypka,zaczerwienione oczy itd. Mój ma alergie na kurz,trawę i słońce.

Dobrze by było jakbyś zrobiła testy. A jakie masz wypełnienie -chodzi o pościel?

Gość Pytająca_niewiedza
A może masz za suche powietrze w pokoju córci??

a moze macie suche powietrze w domu i za goraco? wiadomo jak to w zimie, kaloryfery grzeja...

To wcale nie musi byc alergia.....moj mlody jak ostatnio kaszlal to tez nic lekarz nie wykryl-pluca czyste,gardlo czyste,uszy czyste i kaszlal tak ze dwa tygodniie po czym znowu poszlam do lekarza i znowu nic.Lekarz powiedzial ze to wirus.Lekarstw nie dal bo powiedzial ze na wirusa nic sie nie daje i ze przejdzie samo(mieszkam w uk wiec tu malo kiedy daja jakies lakarstwa). Na szczescie przeszlo tydzien pozniej:):):) I jeszcze jedno-moj brat jest lekarzem i powiedzial ze po takim wirusie mozna kaszlec jeszcze przez 6 tygodni i ze to nic zlego sie nie dzieje-oskrzela sie oczyszczaja. Mam nadzieje ze i u Was bedzie wszystko dobrze,skoro lekarz mowi ze jest czystko to sie nie martw.Pozdrawiam i zycze szybkiego powrotu do zdrowia:)

Princpolo własnie wkład w pościeli mam antyalergiczny... że dziecko się też podobno w tym nie poci i ogólnie jakiś super cacy :o a kaszel jest. Jak u Ciebie objawia się ta alergia na kurz? W sumie u Nas jest cieplutko w mieszkaniu. 24stopnie i w nocy i w dzień, ale z tego co wiem to własnie odpowiednia temperatura Już wariuje dosłownie jak słysze ten kaszel :o czasami też kicha :o

Gość jednaaaa
kaszel u niemowlecia moze trwac do dwoch tygodni, jesli pediatra powiedziala, ze pluca i oskrzela dziecko ma czyste, wystarczy podac syrop na kaszel, np prawoslazowy. nie panikuj, na pewno wszystko bedzie dobrze.

Mam już dość na prawdęęęęęęęęę ------U nas najczęściej jest to kaszel ale taki ,,dziwny" to znaczy kaszle ale tak jak by jego drapało czy też gilgotało w gardle.Do tego dochodzi wysypka na polikach taka chropowata oraz niekeidy ,,czerwone" oczka. aLE nie zawsze wszystko jest razem to co wyżej wymieniłam :)

Dziewczyny !!! Kilka pytań.. Byliśmy dziś z małą na szczepieniu i znów powiedzialam, że ona sobie kasła i kasła. Oczywiście kolejny raz osłuchana, gardełko sprawdzone i lekarka stwierdza, że: "JEJ NA PRAWDĘ NIIIIC NIE JEST!" to ja jej na to, że już nic nie rozumiem, że może alergia itp. Ona na to, że alergia raczej nie i, że to za suche powietrze! Fakt - powietrze w mieszkaniu może mamy i suche, ale czy to faktycznie byłby powód tego dziwnego kaszelku? Przepisała Euphorbium do noska no i wodą morską też mam psikać. Czy to wystarczy? i czy faktycznie to może być powód ??????????????????????????????????????????????????? Może ja robie małej za krótkie spacery. Wychodzę z Nią co drugi dzień na 20minut. Robię coś źle ???????????????

Gość zrob przeswietlenie płuc
mojej kolezanki syn jak mial 3 lata tez tak kaszlał i kaszlał raz mniej raz wiecej . odwiedzila mnowstwo lekarzy i kazdy wmawial jej ze to pewnie astma . na szczescie kolezanka zrobila przeswietlenie płuc i okazalo sie ze maly ma przewlekle zapaleni płuc . dostal leki i po chorobie .

Gość zrob przeswietlenie płuc
24 st w domu to moze troche za ciepło . przynajmniej wietrz czesto pokoj dziecka zeby mialo swieze powierze . wietrz przynajniej na noc zeby dziecku dobrze sie spalo . ja wietrze pokoj dzieciom rano i wieczeroem - na spacery dzieci tez wychodza

Moj syn miala zapalenie oskrzeli i po nim tez jeszcze kaszle ,choc to kaszel lagodniejszy niz w trakcie choroby. Kazala lekarz na kontroli dawac syropy ,bo w oskrzelach czysto.

ale moja corka nie miala zadnego zapalenia pluc wiec nie kaszle po chorobie. Ona ogólnie NIGDY jeszcze nie byla chora. Zawsze wszystko jest ok. Dodam jeszcze, ze ta lekarka co dzis ją badała to jeszcze inna niż te dwie poprzednie i kazda stwierdza, ze jej NIC NIE JEST Moja córka nawet nie miala nigdy gorączki, raz w swoim życiu miala stan podgorączkowy 37,2 przez chwilę dosłownie, a tak to nigdy nie miala gorączki, a mierze jej temperaturkę raczej codziennie Ma dokładnie 4,5m-ca Będe sie starać aby było wpokoju około 22stopnie Może częściej chodzić na spacery?? Kupię ten nawilżacz i do noska tez bede psikać tym co lekarka kazała. Oby to pomogło Czekam jednak na dalsze opinie. Co Wy sądzicie albo może ktoś mial podobnie?

Gość moim zdaniem to
1. za suche powietrze 2. za ciepłe powietrze 3. za mało spaceru - dziecko powinno być CODZIENNIE na spacerze, min. pół godziny Ach, ci źli lekarze, nie przepiszą antybiotyku... :p

A po co antybiotyk jak dziecku nic nie jest,tylko lekki kaszelek. Pewnie ,ze spacery sa wskazane.Ja chodze codziennie ok 1 do 2 godzin.

Gość moim zdaniem to
marta o antybiotyku to był taki mały żarcik :P ;)

Gość co drugi dzień
na 20 minut? I tobie opłaca się ją ubierać?? Spacer codziennie, godzina, dwie. Powietrze nawilż w domu, 21 stopni to by była temperatura idealna. Jesli masz w domu sucho to nie dziw się, że dziecko kaszle.

Gość co za matka
IDŹ DO INNEGO PEDIATRY

Gość Taaaaaa
taaa bedzie latałapo pediatrach jak wariatka :o