Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa13

Pozytywny test przed to znak że będzie córeczka?

Polecane posty

Gość ciekawa13

Znalazłam informację że kobiety spodziewające się synów maja niższy poziom hormonu HCG i testy sikane wychodzą im pozytywne później niz w przypadku kobiet spodziewających się córek. Tu jest link: http://babymed.com/Blog/Blog.aspx?296 Ta teoria sprawdziła sie w przypadku mojej siostry - test pozytywny przed miesiączką i córka. A jak było u Was?

Gość co za idiotyzm
u mnie pozytyw wyszedl tydzien po terminie @ i mam corke. skad wy czerpiecie takie rewelacje???

Gość u mnie synek

Nieprawda, nie daj sobie tego wmowic. Ja w 1 ciazy robilam test baaardzo wczesnie po stosunku i wyszla druga kreska. I mam wspanialego synka :-)

Przeczytalam - faktycznie - byly takie badania, nie wiedzialam nawet. :) Oto fragment: \"If women carrying a male fetus have lower hCG levels then it may be possible that their first positive urine pregnancy test could be delayed because of the male gender. \" Hm.... trzeba by rzeczywiscie sie tym zainteresowac, niech sie wypowie wiecej kobiet. Na pewno nie dotyczy to 100% ciąż, (stąd np. komuś wyszlo inaczej), ale skoro takie badania zrobili i im tak wyszlo, to cos musi w tym być. U mnie sie sprawdza - bo test wyszedl mi wczesnie i mam córeczke, ale musialabym miec i chlopca by porównać, czy faktycznie jakaś reguła czy też zbieg okolicznosci w moim przypadku z tą dziewczynką.

z tym jest pewnie podobnie, jak z seksem przed owulacja, ze niby dziolcha ma byc. A niektorym dziewczynom sie nie sprawdza :-P

Jesli chodzi o tą owulacje, to przed nią latwiej począc dziewczynke, bo wiadomo, że zenskie plemniki docierają szybciej, ale to nie oznacza, że wsrod nich nie ma szybkich męskich. Pewnie że są, ale znacznie ich mniej i czasem po prostu trafil taki jeden :P Albo też źle obliczono kiedy tak naprawde wystąpila owulacja :P

z sexem przed owu mi sie sprawdzilo, ale z testem pozytywnym przed terminem @ - NIE!

ciekawe jak bedzie teraz u nas... bo skesik byl na kilka dni przed owu i ciaza jest :-)

karola a na ile przed był ten seksik? sorki ze pytam ale jestem ciekawa ;)

Odpowiem tak: seksik byl w niedziele a temperatura podniosla sie w sobote. Wiec owulka byla okolo srody-czwartku

czekaj czekaj, ja myslalam ze temperatura podwyzsza sie odrazu po owulacji ;) ale dalas mi nadzieje ze u mnie bedzie podobnie :)

Lady Love - masz rację - temp. podnosi sie po owulacji, okolo dobę. Patrzcie co dodatkowo znalazlam odnosnie tego HCG :D:D:D "Significantly higher hCG levels were found in mothers who smoked and had a girl than in those who smoked and had a boy. "

test pozytywny 4 dni przed spodziewnym okresem-córka,test pozytywny 2 dni przed spodz.okresem -syn,wiec chyba u mnie sie nie sprawdzuło,i tu i tu wysoki poziom hcg

Myślę, że to zależy też od cech osobniczych. Jedne kobiety mają może z reguly wiekszy poziom HCG i tendencje to szybkiego wzrostu w ciąży, inne kobiety mogą miec odwrotnie. Nie obala to chyba jednak tej reguly,do ktorej doszli ci naukowcy. To, że jednej czy drugiej sie to nie sprawdzilo nie powoduje, że te wnioski z wieloletnich badań są do dupy :)

skoerpionka jestes PEWNA ze od razu po owulce sie podnosi? to by znaczylo, ze ja owu mialam w piatek. to plemniki przezyly 5 dni???

Tak,jestem pewna, że temp. sie podnosi po owulacji, bo to ma związek z tym, że zaczyna wydzielać sie progesteron po odbytej owulacji i to onjest odpowiedzialny za podniesienie sie temp. Plemniki mogly przezyc 5 dni (najtrwalsze żyją nawet 7 dni) Mierzylas codziennie o tej samej porze, w tym samym miejscu? Jakie mialas temp.? Masz jakis wykres?

no ja z tego co wiem to do 24 godzin od owulacji sie podnosi, dlatego pytam bo moj stosunek najprawdopodobniej był 3 dni przed owulacja

Dokladnie - przed owulacją dzialają estrogeny, po owulacji - progesteron i od niego ta wyzsza temp. aż do samej miesiączki :) Lady Love - a czy mi sie wydaje, czy Ty mialas sie nie starac ?:)

skorpionka a no nie mialam ;) to było takie spontaniczne i teraz oboje czekamy na 2 kreseczki ;)