Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajerkonnak___________

Ajerkoniak z Biedronki....DOBRY jest?

Polecane posty

Potrzebuję do kremu do ciasta ajerkoniak.W Biedronce widziałam tańszy za 15zł.Dobry jest? Próbował go już ktoś?

Gość Manka z melyny
jak wszystko z biedronki. smaczne , zdrowe i ekologiczne!

Gość Ancymon82
jak potrzebujesz do ciastek to ok-może być i nie ma co przepłacać. a jeżeli chcesz się w nim smakować to odradzam. dołożysz ok. 5 zł i bedziesz miała dużo lepszy. pozdrawiam i życzę udanych wypieków

Dziękuję

Gość ja to myślę
to jest Adwokat z polmosu, wiec nie jest robiony dla biedronki. Smakuje jak zwykły adwokat

Polmos Bielsko-Biała Boję się,że może byc za rzadki.......

Do ciasta nie potrzebujesz litra tego alkoholu :) więc możesz kupić ćwiartkę lepszego ajerkoniaku w monopolowym i lepszego :)i oczywiście taniej wyjdzie :)

Potrzebuję 400ml,więc prawie flaszkę. W Biedronce kosztuje 15zł,w innym sklepie 23zł

Gość to ja Krysia Chapałowa
daj przepis na taki placek:)

Kup w Biedronie :D ja kiedyś kupiłam i nie widzę różnicy :) nie wiem jak to się ma do ciast czy deserów .Z resztą nie ma takiego gęstego jak karmel :D albo sama zrób likier jajeczny ale gęstszy :)

Gość lulu159
Ja zawsze kupuję ajera z Lidla-jest najlepszy smakuje jak oryginał do ciast i deserów jedyny,jeśli Twoje specjały mają być rarytasami!!!

Taki jest przepis: 1.Biszkopt z 6 jaj 2.Krem 1/2 litra smietany kremówki biała czekolada 1 szkl adwokata 2 śnieżki 10 dag orzechów włoskich 3. Kokos do dekoracji -upiec biszkopt -kremówkę ubić , wsypac śnieżke,nadal ubijac,Dodać roztopioną na parze i ostudzoną czekoladę.Powoli wlewać adwokata. -biszkopta podzielic na pół -masę podzielić na dwie części -jedna częsć biszkopta pokruszyc, dodać jedna częsc masy i pokrojone orzechy -na druga część biszkopta wyłożyc masę z orzechami i pokruszonym biszkoptem, na to drugą część masy. -wierzch posypać wiórkami i dobrze schłodzić!! Trochę chcę zmienic-np.zamiast kokosu płatki migdałowe. No i robię z podwójnej porcji-stąd większa ilośc adwokatu potrzebna

A ile kosztuje w Lidlu Ajerkoniak?

Gość kropka/kreska
wszystko z Biedronki jest super

Gość Andrzej

http://misjanormalnosc.blogspot.com/2018/01/wielki-test-likierow-jajecznych.html

Gość Andrzej

Tu jest dobrze opisane

Gość Kkk

Ajerkoniak z Biedronki ten z Polmosu Advocaat jest okropny, nie smakuje jak ajerkoniak tylko jak jakiś prefabrykat budowlany o konsystencji gluta którego nie można nawet wylać z butelki. Okropna konsystencja aż sie niedobrze robi, nie czuć w nim ani żółtek ani wanilii ani cukru. Nie nadaje sie ani do picia ani do deserów. Może do uszczelniania muszli sedesowej. 

Naprawdę nie wiem jak można mieć tupet zeby cos takiego sprzedawac.