Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabcia8888888

Syn czy córka? Przeczucia...

Polecane posty

Gość zabcia8888888

Hej!! Podobno kobiety w ciąży mają przeczucia co do płci dziecka, które urodzą. Czy sprawdziły się wam te przeczucia?? Pozdrawiam

Mi nie. Wydawalo mi sie od zawsze, ze kiedys bede miec chlopca, zaszlam w ciaze i wiedzialam kiedy byla owu i kiedy staranka i tez wskazywalo na chlopca, wygladalm na poczatku dobrze, swietnie sie czulam. Kazdy mowil ze bedzie chlopak. W 19 tc lekarka nie miala watpliwosci na usg. Dziewczynka. I mam teraz najukochansza krolewne pod sloncem :D

Gość a u mnie się sprawdziło
czułam, że będzie chłopak a lekarz na usg to potwierdził z całą stanowczością teraz czekamy na czerwiec, bo wtedy urodzi się nasz skarbuś

Gość aroniaa a
Od poczatku czulam, ze bedzie chlopiec, a kiedy pierwsze ruchy poczulam w trakcie ogladania meczu pilki noznej - nie mialam watpiwosci :)

mialam przeczucie, ze chlopak i dzis na scanie sie potwierdzilo:),oczywiscie jest pewien procent na pomylke ale co tam

Gość ale jazdaD
a ja myslalm ze bedzie synek, chociaz podswiadomie liczylam na core..i jest cora, ale naprawde myslalm ze bedzie chlopak, zwlaszcza ze wszyscy mi to wrozyli, w ciazy mialam idealnie gladka buzie, mocne i blyszczace wlosy, a do polowy 6 miesiaca prawie plaski brzuszek:P

a ja czułam że chłopak a wyszły 2 dziewczynki. wróżka ze mnie żadna.

a u nas sie sprawdzilo 2x :) jak bylam w 1 ciazy to od poczatku czulam i mowilam ze bedzie syn i byk a jak bylam w 2 ciazy mialam przeczucie na corke i sprawdzilo sie ;)

Gość planująca rodzić
po czym poznac ze będzie syn czy córka? tez mam mocne wlosy i nie wypadają, rosną wszędzie szybko.Testosteron? Współżycie było przed owulacją -myslałam o córce. Cera jest sliczna gładka bez wyprysków. Co urodzę?

Wiedziałam, że będzie córka mimo, że wszyscy znajomi i rodzina oceniali po wyglądzie i po tym, co jadłam - twierdząc, że 100% chłopak.Oczywiście urodziła się córka ;)

Gość a tammmm...
Ja myślę,że nie ma czegos takiego jak przeczucia, co do płci maleństwa. Jak byłam w pierwszej ciąży, byłam święcie przekonana, że urodzę synka.Z resztą wszyscy dookoła też mi to wmawiali, bo ponoc kwitnąco wyglądałam. MAło tego. Całymi tonami pochłaniałam cytrusy.A mówią, że jak się ma ochotę na kwaśne, to chłopak murowany.Na dodatek mój mężulek tak cholernie był pewnien tego, że robił syna . I co? Urodziłam córę jak marzenie:D W drugiej ciąży było podobnie, tyle, że nie miałam "chcicy" na kwaśne.W ogóle nie miałam zachcianek. I mam drugą córunię :D:D:D JA te przeczucia tłumaczę sobie głęboko skrywaną w każdej z nas chęcią urodzenia pierwszego syna, a drugiej- córeczki. Dlatego większości z Was się sprawdziło.

Cóż, ja od początku po prostu wiedziałam, że będzie dziewczynka... i nie powie mi nikt, że przeczuć nie ma.To, że Ty czegoś takiego nie czułaś nie znaczy przecież, że takie pojęcie nie istnieje. To tak, jak zaprzeczać istnieniu czegoś tylko dlatego, że samemu się tego nie widziało, lub nie doświadczyło. Bez sensu ;)

Gość a tammmm...
Wiesz, mogłabym odbic piłeczkę. Tylko po co? Jeśli Tobie się sprawdziły przeczucia i kilku innym dziewczynom na topicu, to nie należy brac tego za pewnik. Ot, zwykły zbieg okolicznści. Moja znajoma od zawsze czuła,że będzie miała córkę. Jak zaszła w ciążę, nawet nie pomyślała, że może byc inaczej. NAwet początkowo pani doktor potwierdzała jej przeczucia.Ale gdy pod koniec ciąży zrobiła kolejne badanie, wyszedł chłopiec.I w sumie urodziła pięknego synusia:))

Ja od zawsze czum, że będzie syn - aż zaszłam w ciążę ;)

Gość a tammmm...
No, takie właśnie miała przeczucia ;)):D

moje przeczucia sie nie sprawdzily :P zreszta wiekszosc osob \"przepowiadala\" mi synka...a w brzuszku siedzi coreczka :)

No o co ci chodzi? Bez ciąży to mogłam sobie mniemać, że mrwkę urodzę.Istotne jest, że w ciąży wszystko mi się wyklarowało jak na zawołanie - córka i już.Nie wierzysz - nie moj problem ;) Ale nie pisz, że czegoś nie ma tylko dlatego, że tego nie doświadczyłaś ;)

Gość malvik
No ja od początku poprzedniej ciąży czułam ,że będzie córeczka jadłam wszystko co słodkie :) I sprawdziło się urodziłam córeczkę,teraz ma już 5 lat

Gość agusia000
ja od początku czułam w pierwszej ciąży ze będzie córcia....teraz jestem w drugiej ciąży i nic nie czuje....

Gość Xero z kota
Wiedziałam na 1000000%, że będzie dziewczynka, a będzie chłopiec :)

nie wiem ile w tym prawdy..ja jakoś miałam przeczucia na chłopaka,mąż też.za to każdy mi mówił że zmieniam się na buzi na niekorzyść i to wskazuje na córkę(przebarwienia,syfki,plamy,mega cienie pod oczami) bo niby córka odbiera mamie urodę.wczoraj byłam na usg, lekarz zrobił dopochwowe, dziecko ułożyło się bardzo ładnie, pupą do sondy no i lekarz stwierdził że na 99 procent widzi chłopaka. faktycznie może te dwie kulki to jądra, mnie to wyglądało na oczy :D a wg usg jestem w 14t1d ciąży. sama się zastanawiałam czy to nie za wczas na określenie płci...no ale nic zaufam lekarzowi :) ale się uśmieję jak się okaże że synek będzie miał cipkę :D

Gość nie nie mi nie
czułam, ze syn, a tu sie okazało ze jednak córcia.

Gość gryczka
Ja od momentu zobaczenia dwóch kresek miałam bardzo silne, niewyjaśnione niczym przeczucie, że będzie syn. Nie umiałam o swoim przyszłym dziecku myśleć inaczej, niż "on". W 23 tygodniu na usg to się potwierdziło, widzieliśmy z mężem jajka i siurka na własne oczy:-) Urodzi się za 8 niecałe tygodni:-)

Gość Grzeszczak
hahaha moje przeczucia że noszę pod sercem córkę tak się sprawdziły że teraz w łóżeczku spi prawie roczny synek;) do 18 tc mówiłam wszystkim że córcia-bo tak czuję, wszystkie kalkulatory na necie wskazywały-córcię a tu na usg ptaszek się pokazał:) a taki kochany jest❤️ mój mąż za to mówił syn i koniec-jak się okazało że ma rację to skwitował:wiedziałem co robię!!! hihihi

Gość a ja marze o córce
a planuje w przyszłości 1 dziecko, ciekawe czy mi sie spełni..