Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabcia8888888

Syn czy córka? Przeczucia...

Polecane posty

Gość VI_
generalnie przeczucia sprawdzają się w ... 50% :) ja byłam pewna, że będzie syn - wszystkie obliczenia na to wskazywały i wszystkie ludowe przesady typu kształt brzucha itd. A dziewczyna jest jak złoto :)

Gość mamachichi
u mnie nie-smaki na ostro, dobrze wygladalam, brzuch w szpic-wszystko wskazywalo na syna a urodzila sie coreczka

ja się nie napalam na płeć, chociaż sama widziałam na usg kulki :D i lekarz powiedział że to nie jest głowa, bo wyglądały jak oczy :D byłam co prawda zmęczona podróżą , ale no jak nic widziałam jasne kulki.

zawsze chciałam mieć pierwszego synka, w ciąży smaki miałam na ostre jedzenie już od pierwszych tygodni wszystkim mówiłam że będzie chłopiec, i urodziłam chłopczyka w 2 ciąży jadłam wszystko co słodkie.... i też urodziłam chłopczyka.a byłam nastawiona na dziewczynkę.

Gość mentyska33
Podnoszę, bo fajny temat :) Ja nie mam przeczuć co do płci, ale chyba bardziej chciałabym chłopca. Jem wszystko po trochu więc u mi zabobony nic nie mówią. Brzuch mam wysoko.

hejka a ja od początku wiedziałam,ze bedzie synek no i niedawno sie wiec potwierdziło wiec intuicja ok ;-) a ochote mam na słodkosci

Gość fdsdfss
a ja wiedzialam ze bde miec corke, od zawsze, chłopiec do mnie nie pasuje i tyle;) co do objawow - to w czasie ciazy wygladalam tragicznie, szczegolnie koncowka, bylam strasznie zapuchnieta, ponad 20 kg samej wody..oczy jak u Chinki:D kazdy mowil ze pewnie dziewczynka bedzie;) no i jest moja pyzia;)

Gość fdsdfss
co do ochoty na jedzenie to ja tez mialam ochote na slodkie i duzo pomaranczy;)

Gość cismarch
Ja jem wszystko. Nic mi jakoś szczególnie nie smakuje. Mam przeczucie na syna, ale się nie nakręcam bo intuicja lubi zawodzić.

Gość mamamama27
ja miałam przeczucie córka itd a okazało sie że syn - nie wierze w przeczucia a w dobre usg

Gość cismarch
mi usg jeszcze nic nie pokazało, ale to wcześnie jeszcze, więc czekam, nie nastawiam się ale jestem już bardzo ciekawa :) Czekam na 3/4 D w 22 tyg :)

Mnie mowia ze teraz syn a przeczuc nie mam zadnych ,chce kupic za tydzien test z moczu na plec i zobaczy sie co w brzuchu piszczy :)

Gość mamciuchna
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych przeczuć, urodziłam dziewczynkę. Teraz od samego początku czuję, że noszę faceta, ciąża przebiega tak samo jak pierwsza, tylko szybciej tyję i mam większy brzuch. Jem mniej wiecej to samo co za pierwszym razem, zobaczymy czy moje przeczucie się sprawdzi :)

test na plec? pierwszy raz slysze... ja dzis mam 16t6d ciazy. myslicie ze sie dowiem dzis na wizycie co bedzie?? ja mimo ze zawsze marzylam o pierwszej dziewczynce to od poczatku mam przeczucia na chlopca. i oczywiscie wszystkie wrozby i kalendarze na internecie wskazuja na chlopca hihi cera bez zmian. jem wszystko co sie rusza hihi i brzuszek jest widoczny

a mi sie sprawdziło przeczucie, przeczuwałam córke i na usg jak byk córka już 2x potwierdzona:D a na milion preocent przekonam sie o tym w styczniu;)

Gość Miraculum5
Ja od początku miałam przeczucie, że to córka, mówiłam lekarce, że nawet wg metod naturalnych wychodzi córka, z czego ona się śmiała, a potem okazało się, że miałam rację:) Ze smakami miałam różnie. Raz tygodniowa faza na słodycze, potem odruch wymiotny na widok czekolady, a 5zł w oczach na widok i zapach frytek z papryką :D

W pierwszej ciąży dałabym sobie rękę uciąć, że będzie chłopak. Nie wiem jak to wyjaśnić ale byłam pewna i koniec. Jakby mi lekarz na usg powiedział, że dziewczynka to, bym mu nie uwierzyła. Urodził się chłopak. W ciąży miałam jazdy na śledzie w occie. W drugiej przeczuwałam dziewczynkę ale przeczcie nie było już tak silne. Może dlatego, że nastawiałam się na drugiego chłopca. Urodziłam córkę. Przez całą ciążę miałam hopla na punkcie mandarynek, coca -coli i oranżady. Fuj. :O

Gość Lena .
Witam Was !. Ja miałam przeczucie ,że będzie syn i mamy teraz Tymuśia

Gość zofia....
Chyba trzeba siebie dobrze poznać, aby przeczucia się sprawdziły... U mnie się sprawdziły w obu przypadkach, za każdym razem wiedziałam, kto mieszka w brzuszku:) Za pierwszym razem córka, za drugim syn:D

Gość sztućce mam
Byłam na 100% pewna że będzie chłopak a jest dziewczynka. Tak samo miała moja kumpela. Moja mama też do porodu była przekonana że urodzi chłopca.

Gość zuuuzzzaaa
ja myslalam ze pierwszy bedzie syn bylam tego pewna koniecznie tak chcialam jadlam dziwne rzeczy kwaśne ze słonym wymieszane ze słodkim masakra wygladalam super i szczuplutko a jednak mialam laleczke teraz nie mam zachcianek czasem na słodkie jestem w 3 miesiacu i zobaczymy co bedzie mam nadzieje i przeczucie ze chlopak

Gość gość
Ja od początku miałam przeczucie, że urodzę syna. Nie miałam jakiś zachcianek i usg potwierdziło syn. Z wyglądu za to miałam na odwrót wypryski itp heh wskazywało by to na dziewczynkę.

Gość gość
Ja w obu ciazach czulam chopcow i mam synow ;D nie dlugo rodze drugiego :D heheh ;D mnie ciagnie do kwasnego i to bardzo wrecz tak jak w pierwszej ciazy. Wlasnie sie zdolowalam, bo kupilam niby twarde sliwki, a one slodkie jak czekolada fuj :( w pierwszej brzuch mialam ladny ale spuchlam jak beczka wygladalam tragicznie, a w drugiej ladny brzuch i wygladam ladnie. Brzuch tez mi wyszedl pod koniec 6 miesiaca :)