Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość już sama nie wiem

Do Mam karmiącvych modyfikowanym-czy dajecie dodatkowo wit.D?

Polecane posty

Gość już sama nie wiem

Witam. jak wiadomo w mleku modyfikowanym są już witaminy, więc teoretycznie jeśli moje dziecko zjada na dobę 800ml mleka, a w 100ml mleka znajduje się 1,2mg wit d, to dawka wit d jaką zjada z mlekiem wynosi 9,6mg, a dobowe zapotrzebowanie malucha to 10 mg, czyli zapotrzebowanie zostało zaspokojone... Pytam, bo dwóch pediatrów ma różne zdanie na ten temat-jeden każe kategorycznie dawac codziennie 1 kapsułkę pomimo tego iż ta witamina znajduje się w mleku, drugi mówi, żę nie trzeba jej dawać, bo można przedawkować.

ja podaje 2 kropelki dziennie. maly jest odpoczatku na modyfikowanym w modyfikowanym nie ma az tyle d zeby móc nie podawac. nie podajesz juz k ale zeby nie dawac d to sie nie spotkalam.

Ja podawałam. 1 kropelkę bo tak zaleciła lekarka. Podawałam od września do czerwca -lekarka powiedziała że jak jest lato to nie ma sensu dawać.

oo ja tez mani w lecie nie dawalam bo wtedy jest sloneczko i lekarka kazala odstawic :)

A ja nie podaje wogole. Przez pierwsze 3 miesiace dziecko bylo na piersi, potem mleko modyfikowane. Wedlug pediatry nie ma takiej potrzeby.

Gość huhyhy
ja karmie pół na pół czyli pól piersia pół modyfikowanym plus do tego taki zestaw witaminek daje w skadzie ktorego jest tez wiatamina D.

Gość myslę ze spokojnie mozesz wyst
A słuchajcie czy mogę w dzień karmić piersią a w nocy butlą?

Gość DZIEWCZYNY ALE WY NIE
możesz tak karmic o ile ci sie to uda. Dziecko moze polubic bardzo butle i smoczka i wtedy odrzuci piers.

a jak podajecie witaminy. Bo ja mam vitak w kapsułkach wiec nie ma problemu ale co z cebrionmulti i vigantolem?

Gość DZIEWCZYNY ALE WY NIE
no jak ? Na jezyk tyle kropel ile lekarz mowi albo do picia. Z tym ze musisz miec pewnosc ze dziecko wszystko ypije.

ja daję vigantol. Na łyżeczkę leję mleko i 2 krople vigantolu. Lekarz powiedział że w taki sposób lepiej się wchłania

do tej pory wlasnei na język dawalam ale cebrionmulti nie jest za smaczny i maly czesto niem pluje:) A do herbaty koperkowej można?