Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swojka

ALAT i ASPAT 80- 120 powyzej normy

Polecane posty

Gość swojka

Prosze o pomoc (mam 37)moze ktos sie z czym takim spotkal. od dwoch lat mam zawyzone alat i aspat mam okropne bole miesni i szybko sie mecze . chodzenie po schodach na 1 pietro to wysilek. badania robiono mi wszystkie : kolonoskopie ( bo mam tez bole w prawym boku), gastro, tomogarfie komputerowa,rezonans magnetyczny , usg,FMG (badanie miesni),pasozyty,neurolog ogladal mnie , i wszystko ok. a mnie boli. ostatnio dano mi do zrozumienia ze mam isc do psychiatry bo to moze byc na tle nerwowym . dzsiaija wyniki moje to ALAT 147 ASPAT 87 bilirubina w normnie ggtp w normnie OB 4 , morfologia super . a mnie boli . macie jakis pomysl bo lekaze sie poddali (oni nic nie widza) ?

Gość student medycyny
Zrobiła pani badania w kierunku wirusowych chorób wątroby?? Antygen HBS, anty HCV.

Gość student dobrze pisze
W polsce jest 700tys. nosicieli HCV.

markery wirusowe jak najbardziej trzeba zrobic ale generalnie przy wirusowych zapaleniach watroby enzymy sa duuuzo bardziej podwyzszone; a badano cie w kierunku boreliozy?

Gość nie koniecznie musza byc
wysokie markery przy wirusach.

A nie zażywasz jakiś leków - np. statyn, bo wtedy często podwyższone enzymy wątrobowe????