Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polonistka88

Co najlepsze na ból gardła domowe sposoby

Polecane posty

przepłucz wodą z solą. jak Boga kocham - działa:D chociaż brzmi nieco drastycznie

Gość ciążorówka
Jestem w 6 miesiącu ciąży i z racji tego nie mogłać brać tabletek gdy miałam grypę i strrrasznie bolące gardło. Mnie pomogło: -zwykłe cukierki miętowe -rosołek knorr (1 kostka na większą szklankę) z potartym czosnkiem (3 ząbki) -herbata z miodem i cytryną -pastylki na gardło- herbitussin (ziołowe, w aptece) -cukierki szałwiowe

Gość ciążorówka
dziekuję:D Co się nacierpiałam przy grypie to się nacierpiałam, 39 stopni gorączki przez 4 dni non stop, strupy na nosie od smarkania (matko 3 rolki papieru poszły), ból gardła i jedynie co to wyżej opisane sposoby i paracetamol 2 razy dziennie:-) ale czego się nie robi dla dzidziusia:-)

Gość anielica887
ale jest coś więcej, gdyż na zdrowie należy spojrzeć holistycznie a nie tylko przez jakiś tam olej, choć wcale go nie dyskwalifikuję. Należy spełnoić 4 warunki: 1.prawidłowe odżywianie 2.wysiłek fizyczny na poziomie potu 3.higiena w pełnym tego słowa znaczeniu 4.pozytywne nastawienie psychiczne. tu znajdziecie szczegóły: http://domowesposoby.info/temat/bol-gardla

Gość śpiąca jestem niemożebnie
tak, szczegolnie ten paracetamol dla dzidziusia :O🖐️

Gość nowość za złotówke
płukanie gardla woda utlenioną dwie łyżki wody utlenionej na pół szklanki wody

Gość Czasem mila czasem nie
Mi kiedys facet w sklepie, kiedy uslyszal jak mowilam do kolezanki, ze boli mnie gardlo powiedzial, ze na bol gardla najlepszy jest masaz :);)

Gość weronika39
Może to dziwne: ale pomagają ZIMNE LODY. Moje dziewczę po zabiegu usunięcia migdałka miała zapalenie gardła. Lekarz stwierdził: no to teraz lody możesz jeść do woli. Zapytałam?Pan żartuje? Odpowiedział że mówi całkiem poważnie, to najlepsze lekarstwo, ale nie prosto z zamrażalnika i nie stosować latem. MIAŁ RACJĘ POMOGŁO.

Gość someone_321
tak , to racja.. skąd bierze sie ból gardła.?? bakterie tak.. a co niszczy bakterie?? niska temperatura, wiec zadne ciepłe herbatki !! to przeklenstwo w taim stanie.. jak ja czuje cos w gardle , kupuje pepsi ,zeby to hmm ''przeżarło'' i jakis soczek z kostaki lodu.. na drugi dzien zero bólu.. to tylko jakies zabobony, ze tylko ciepłe pic.. mi tez zawsze bacia mowiła, oj dziecko piłas te gazowane napoje a teraz gardełko chore,..

Gość carpee_08
ja stawiam ostatnio tylko na inhalacje jeśli chodzi o katar, a na gardło to płucze olejkiem herbacianym albo ziołami, zależy co ma po ręką. :)

Dla mnie najlepszy jest syrop z czarnego bzu albo sok sama robie i goraca herbatka do tego :) lodow nie próbowałam ale spróbuje choć wydaje mi sie ze to zależy od organizmu nie każdemu pomaga to samo mam dwoje dzieci i zupełnie inne rzeczy im pomagaja

Gość gość
Na ból gardła bardzo skuteczne są cukierki solne szałwiowe lub ziołowe , mi bardzo pomagają nawet lepiej działają niż niektóre tabletki z apteki. Można je kupić w grocie solnej firmy Solana lub przez internet na solny solnysklep.pl . Polecam , te cukierki są naprawę smaczne i skuteczne , a przede wszystkim naturalne :)

Gość olka676
U mnie ciotka kiedyś zaczęła kupować cukierki Reutter i trochę od niej zgapiłam. Kupiłam najpierw z bzem, a ostatnio już głównie te szałwiowe biorę. Świetne wsparcie dla wrażliwego gardła.Ja akurat pracuję na co dzień w pomieszczeniu z klimą, więc mam wyjątkowo śluzówkę osuszoną. Cukierki szałwiowe łagodzą podrażnienia i są bardzo przyjemne w smaku. Z tego co wiem to poza aptekami są też dostępne w sklepach zielarskich.

Gość aga695
Oferta jest na pewno różnorodna są bardziej inhalatory dla dzieci i też bardziej dla dorosłych robione. Ja mam taki można powiedzieć dla każdego, bardzo uniwersalny ale skuteczny. Model Sanity Simple polskiej firmy swoją drogą. Szybko pracuje, niski poziom dB jest także nie męczy taka inhalacja.

Gość majka

Ostatnio też chciałam kupić jakiś inhalator, żeby nadawał się i dla dorosłych i dla dzieci i w aptece mi zaproponowano Silent Mesh. Rzeczywiście wygląda sensownie, nieduży rozmiar, profesjonalnie wykonany, w zestawie nebulizator, więc sprawdzi się także przy dzieciach, mam nadzieje, że będzie ok.