Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozna tak długo

4ro latek w lozeczku ze szczebelkami-czy to normalne?

Polecane posty

Gość mozna tak długo

Gość a gdzie widzisz problem
u moich znajomych 6 latek spal w takim łózeczku bo mieli jednopokojowe mieskanie i inne łozeczko by im się nie zmiescilo. Zmienili mieszkanie i mały ma teraz swój pokój. Co za problem w czym dziecko śpi.

Gość grunt zeby sie miescil

Gość bajabongo......
Mojej przyjaciolki siostra spala w takim lozeczku na pewno do 6 lat a moze troszke dluzej. Pamietam, jak kiedys je odwiedzilam bardzo wczesnie rano a ona jeszcze w nim drzemala. Obudzila sie i dostala ataku histerii... ze wstydu

ja tez nie widze problemu, jesli sie miesci i mu wygodnie? ja mialam 5,5 roku jak zmienili mi rodzice lozeczko, nie wiem jak sie miescilam bo moj roczny syn sie jzu nie miesci ale skoro bylo mi wygodnei to czemu nie?

Gość nie normalne

Gość chyba nienormalne
choć ja pamiętam, ze nie chciałam się wynosic z takiego łożeczka do "normalnego" lóżka mimo, ze stopy wychodziły mi poza szczeble.:P:P:P

No właśnie kurcze moje dziecko ma 14 miesięcy, ale normalnie tak się wierci, że ciągle ma czoło w siniakach od tych szczebelków. Ewidentnie widzę, że jest mu tam ciasno:( On lubi się przekręcać, obracać, leżeć w poprzek... Ale przecież właśnie z tych samych powodów, nie zmienię mu na normalne łóżko bo by mi spadał co noc:) Macie coś po środku?

Normalne czy nienormalne tonie mnie oceniać. Jednak najwyższa pora przymierzać się do ,,dorosłego\" łoża :)

oczywiście wygoda wygodą ...no ale ....5-6 latek w łóżeczku ? :P a fee troszku ; ] moja ma 2,8 mcy i śpi na swoim tapczaniku : ) coś pośredniego --------> kojec łózeczko turystyczne dziewczyny ! :)

Gość tak.moja kuzynka spala
do 6 roku zycia i teraz ma garba.:( ma 35 lat i nic juz z tym nie zrobi....

Gość jaa też
miałam ten problem, kiedy dziecko było juz bardzo ruchliwe to cały czas obijal sie o szczebelki, więc jak mała miała jakieś 7 miesięcy kupiłam łóżko turystyczne i po kłopocie, a jak skończyła 2 latka, to kupilismy jej łózeczko taki tapczanik dębowy, też się bałam trochę że będzie spadać, ale jak dotąd (a ma juz 2,5 roku), jeszcze ani razu nie spadła. Nie wyobrażam sobie dziecka 6 letniego śpiacego w łóżeczku niemowlęcym. No ale to już ne mne oceniać, każdy robi co chce

Gość super niania by wam doradzila-

Z pierwszego linka te osłonki i tak musiałyby być na całej długości bo założę się, że rano (jeśli by nie spadł:) ) znalazłabym go na drugim końcu tego łóżka:)

Gość ciezko znalezc fajne lozeczko/
tapczanik-sama szukam juz z m-c

Gość 3 latek juz powinien sam spac
bez barierek

Gość mam tak jak ty
ja sie tylko zastanawiam jak taki 4 latek spi w takim lozeczku ? Jest mu wygodnie? Kurcze ja syna musialam wyprowadzic z takiego lozeczka jak mial niecale 2 latka. Tak sie wiercil ze coagle glowe mial obitą od szczebelek. Kupilam mu zwykłą małą sofe w normalnym sklepie i spi zadowolony .

Ja - a czemu nie kupisz dla dziecka turystycznego łóżeczka z miękkimi bokami? skoro się tak obija o szczeble,ze ma siniaki to moim zdaniem głupotą jest pozwalać na to i nic z tym nie zrobić! A jeśli mu łóżeczko już otwierasz i może swobodnie wychodzić to faktycznie czas zmienić na większe.

Gość do tej sukienki
lozeczka turystyczne sa za male a te z polbarierka sa niebezpieczne dla malych dzieci rocznych czy niektorych 2 latkow i nie ma posrednich lozek, tez takich szukam i nic nie znalazlam poza kojcem 1,1 na metr z siatki

a dlaczego łóżeczka turystyczne są za małe dla rocznego dziecka? przecież one mają wymiar materaca 120x60 i według producenta nadają się dla dziecka do 4 lat - trzeba tylko sprawdzić zeby odpowiednio stabilne było, zeby na bok się nie przewróciło i oczywiście z możliwością otwieranego boku. Moje dziecko spało w turystycznym do 2 roku życia, potem kupiliśmy z ikei takie rosnące z dzieckiem, bo zajmuje na razie mniej miejsca a jest szersze niż takie małe tapczaniki dla dzieci. Ale kupiliśmy nowe nie dlatego,ze sie do turystycznego nie mieściła:) uważam,ze moglaby jeszcze spokojnie w nim spac (oczywiście miała stale otwarte)

ale problem...moja śpi w łóżeczku turystycznym o wym. 75/110 PROBABY i jest super! mała ma dużo miejsca i nie obija głowy jak w drewnianym! a potrafi siadać przez sen, wstawać..no i kula się po całym! nie wiem jak długo bedzie z niego korzystac- ale do czasu az nie bede bała się jej położyć na dziecięce łóżeczko! czasem przedkłada się bezpieczeństwo nad to co ładne:)

no wlasnie moj maly ma drewniane 120 na 60 i jest na niego za male ma ma dopiero 13mcy, on jest po 1 duzy jak na swoj wiek a po 2 lubi po tym lozeczku chodzic i sie obracac a na 60cm to on nawet na drugi bok ma trudnosc sie zmiescic obrocic :/