Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozna tak długo

4ro latek w lozeczku ze szczebelkami-czy to normalne?

Polecane posty

Gość a ja mysle ze przesadzacie
same spalyscie na zwyklych wersalkach tapczanikach czy innych sofach i jakos sie nie polamalyscie a teraz wydziwiacie to nie takie to srakie itd. Jak nie mozecie nic kupic to zaprojektujcie sobie lozeczka zaniescie do stolarza i wam zrobi takie jakie chcecie zero problemu.

jakby to bylo takie proste to bym to dawno zrobila, potzrebowalam lozeczko na konkretny wymiar o 6cm krotsze nzi standardowe bo tyle mialam miejsca w pokoju i nikt nie chcials ie bawic w robienei jednego lozeczka o materacu nei wspomne :/ za to ty chyba nie masz dziecka ktore w nocy urzadza wedrowki ;d:D i nie wiesz co to znaczy co chwila placzace dziecko ktore albo spadlo z lzoka albo sie walnelo w szczebel ewentualnie nie umie sie obrocic bo nie ma miejsca :/

tak, spałyśmy! jak moja mama mi mówi- spałam! ale moja panna normalnie rzuca się w tym łóżeczku! jest przyklejona do jednej ściany a za kilka minut już na drugim koncu! siada i szuka smoka a potem pada gdzie akurat wypadnie..wstaje i chodzi więc nie zawsze można myśleć szablonowo! wiesz trochę niefajnie byłoby gdyby akurat upadła w półśnie na krawędź łóżka...ale ze stolarzem to dobra podpowiedź!

Moja córeczka ma niecałe 2 latka i śpi w takim łóżeczku: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S59851606 Łóżeczko mafajną rzecz: brierkę zabezpieczającą przed upadkiem. Na początku rozkładałam na podłodze kołderkę, żeby "w razie czego" zamortyzować. Ale nie ma takiej potrzeby teraz,choćmała podczas snu zmienia pozycje heheheh :) Polecam:)

nie pisalam tego zlosliwie, po prostu wydaje mi sie ze niektore mamy same szukają problemow. Z tym stolarzem sama tak zrobiłam mialam odpowiednią ilosc miejsca w pokoju i ani wiecej ani mniej o cm wiec wymierzylam wszystko narysowalam mniej wiecej o co mi chodzi. Zanioslam zaplacilam tys zl i mialam lozko za 4 dni.

Myszsza - chcesz powiedzieć,że Twoje 13.miesięczne dziecko ma ponad 120cm wzrostu (to miałąś na myśli,ze jest wysokie jak na swój wiek)?????

niestety ale indywidualne zlecania zawsze wychodzą drozej niz np w sklepie. Ale mozesz kupic łóżko a stolarza tylko poprosic by dorobił jakies tam barierki czy cos innego co cie interesuje wtedy wyjdzie taniej.

Gość Doloressa
Moj 2 latek tez spi jeszcze w lozeczku ze szczebelkami. Niestety nie mamy miejsca na cos wiekszego, mieszkamy w kawalerce i lozeczko akurat sie miesci :(

120 cm maja przeciętne 5/6 latki badz starsze dzieci. mYSZY CHYBA CHODZILO O SZEROKOSC LOZECZKA ZE ZA MALO MA MIEJSCA BO 60 CM. Moj maly ma lozeczko dlugie na 2 maetry a szer na 80 cm spi w nim od dwoch lat. Ma 4 lata . Ja czasem z nim tam spalam i powiem wam ze sie wysypialismy :D wiec nie uwazam ze 60 cm szerokosci to malo na jednego malego brzdąca. A dzieci sie kręcą bo taki ich urok i obojetnie jakie lozeczko nie bedzie to bedą sie krecily. Zwlaszcza jak mają smoczek ktory im wypada i go szukają. Spokojny sen jest tylko wtedy gdy dziecko jest nie karmione w nocy, nie ma pieluchy, nie ma smoczka, nie pije, i nie ma za gorąco. A spi wtedy ladnie na wszystkim - gwarantuje ze nawet na podlodze by sie wyspalo :D

doris to ze lozko ma 120 nie znaczy z eosoba na nim spaica ma 120cm :D ty chyba tez nie spisz na lzoku ktore ma dokladnie tyle dl co ty sama :. ja mam wzrostu 160cm a spie na lzoku na 203cm :D a poza tym zawsze czlowiek ajk sie polozy i wyprostuje to jest "dluzszy" niz jaks toi :> moj syn ma 80cm i moze na dl nie jest tragicznie z lozeczkeim ale na szer jest fatalnie:/ a z tym stolarzem to ja tez sie wybieram po sama barierke :> ale podobno w ikei mozna kupic sama barierke, czytalam na forum kilka dni temu wiec musze zobaczyc co i jak

sorki za literowki ale moj syn juz totalnie rozpierdylil klawiature :( a propos podlogi to mojemu sie na podlodze najwygodniej spi :D:D:D

Myszsza- jeśli chodziło Ci o to,że na szerokość za małe 60cm to widocznie Twoj maluszek się strasznie wierci i może spaść z łóżka - ja w takiej sytuacji wolałabym ciaśniejsze ale bezpieczniejsze turystyczne niż poobijane dziecko o podłogę lub drewnianą barierkę. bo moim zdaniem nawet te 10-20cm szersze łóżeczko to przy wiercącym sie dizecku żadna różnica, a tylko miękkie boki turystycznego lub kojca mogą zabezpieczyć dziecko przed urazami. Moja mała śpi dość spokojnie, nigdy z łózka nie spadła, dlatego zdecydowałam się na wymianę. Moim zdaniem bezpieczeństwo najważniejsze.

Gość najlepszy jest tapczan

Gość wielkosciowo moze i normalne
ale szczebelki w tym wieku?????????

Gość ja chce kupicnowe ale synek
chce spac w starym