Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aldonnka777

Ciąża a pigułki antykoncepcyjne

Polecane posty

Biorę pigułki Harmonett, czy myślicie że mimo tego można zajść w ciąże?? Słyszałam że niby tak, mojej koleżanki jakaś tam znajoma ponoć tak miała. I czy gdyby np. podczas przerwy 7 dniowej w braniu pigułek okazało się że doszło do zapłodnienia, to czy nieświadome branie ich dalej ma bardzo poważny wpływ na płód?

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
prawidłowo zazywanie pigułk zabezpiecza Cię niemal w 100% .

jesteś zabezpieczona. jest 12- godzinny prog tolerancji. Dobrze by bylo jakbyś zażywala je codziennie o tej samej godzinie (ja nastawiam sobie alarm cykliczny w telefonie i nigdy nie zapominam), przynajmniej przez pierwsze 14 tabletek z blistra...

Ja już w sumie biore je 2 lata, ale jakoś zawsze podczas tej przerwy nie współżyłam bo sie trochę boję czy np. 3 dnia jak już chyba się skończy ta ochorna to czy można współżyć bez niczego czy lepiej nie ryzykować, jak to jest u Ciebie z przerwą?

ta ochrona nie konczy sie po skonczeniu blistra. W tabletakch anty chodzi o to ze nie wystepuje jajeczkowanie ktore zazwyczaj przypada na 14 dzin cyklu (tak +/-). Spokojna Twoja głowa, sa tak zrobione ze masz pelne zabezpieczenie na calutki miesiac. ja kocham się także w czasie tej 7- dniowj przerwy.

Ok to dobrze wiedziec, dzięki :) na ulotce strasza że lepiej się dodatkowo w te dni zabezpieczyc, ale namów tu faceta na prezerwatywe jak juz jest tak przyzwyczajony ;)