Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tendera

najpierw angina? a teraz ból pleców towarzyszący kaszalniu

Polecane posty

o co chodzi? wygląda na to że sobie namieszałam. jakieś 3 tygodnie temu rozbolało mnie gardło. Więc zaczęłam wypijać jedna ciepła herbata za drugą. gdy nie piłam zajmowałam je landrynkami. spałam w szalu. Potem było jednak coraz gorzej, zapchały się zatoki, w nocy budziłam się co godzinę z kaszlem i okropnym bólem, ale temperatura cały czas 36 . w tym czasie byłam u chłopaka, który miał grypę, cały osłabiony, temperatura 40, bóle mięśni, gardło itp. A ja tylko to gardło w porównaniu z nim, lekkie. potem w drugim tygodniu, w drugiej połowie, złapało mnie 37 stopni, kaszel był już okropny, duszący, długi, bolący Tydzień temu wróciłam do domu z tym 37 i od od soboty do wtorku popijałam ferweks, po każdym posiłku faringosept na gardło po około dwóch godzinach piłam ciepła herbatę z dzikiej róży z miodem i zielona z cytryna. codziennie gorąca kąpiel 20 minut by oczyścić zatoki. Cały czas w łóżku. przestałam się budzić w nocy (mogłam oddychać nosem, więc gardło nie wysychało?) ale 37 się cały czas się trzymało. i tak od 5 dni gdy kaszle, okropnie bolą mnie plecy, tak że robi mi sie słabo, zaczynam sie jakby dusić, tak jakby ten ból mnie zatrzymywał. rodzice słysząc jak kaszle cały czas wysyłali do lekarza, w końcu z powodu tych pleców dzisiaj poszłam iii przepisał mi lek przeciw bólowy :) aponaproksen 250 stwierdził ze brać 3 razy dziennie jak się nie poprawi to przyjśc do lekarza rodzinnego na kontrole a mi choć od wczoraj choć już 36 stopni (z przerwą na dostanie okresu, czyli umieranie o, spanie do 21 a potem do 3 w nocy zwijanie się znowu z bólu brzucha z 37 stopni) jest gorzej, zimno, słabo te plecy coraz bardziej, a w dolnej części nie tylko przy kaszlaniu. teraz nie wiem co robić, mama farmaceutka stwierdzila ze zamiast aponaproksenu 250 mam brać nimesil, który jest już w domu, a ma podobne działanie. więc pytanie brać ten nimesil? a z drugiej strony to jeżeli ma chodzić tylko o złagodzenie bólu to ja się chyba wole się pomęczyć, bo nie kaszle na okrągło, a za lekami nie przepadam. czy może sie wdać jakiś stan zapalny? ehhd dużo tego trochę pomieszane ale liczę na jakaś pomoc :)

teraz stwierdzam że jednak bolą mnie całe plecy. w takim razie formułuje pytanie, czy mogę brać nimesil, jeżli lekarz przepisal mi aponaproksen 250?