Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joanniaaaaaa

Antoni - imię dla syna

Polecane posty

Gość joanniaaaaaa

tak ma na imię mój tata, przez wiele lat nie podobało mi się to imię, uważałam je za arhaiczne, ale teraz sama spodziewam się dziecka i chciałabym by syn miał imię po moim tacie, czy antoś to w miarę normalne imie, jakie można nadać dziecku? pytam o wrażenia, bo nie jestem enuzjastą nowej mody nadawania dziwnych imion dzieciom, chciałabym, aby miał normalne imię...chyba antoś na tle tych innych francuskojęzycznych, anglojezycznych imion nie jest takie złe...

Gość ładneeeee
znam jednego Antoniego, ma serce na dłoni :)

Gość joanniaaaaaa
no własnie, mój tata to jest złoty facet, wiec chciałabym by mój syn był do niego podobny, dzięki za opinie:) moja mama ma na imie Wita, więc jeśli będzie córeczka, to nie wiem czy imię będzie miała po mamie, bo takiego imienia nawet w kalendarzu nie ma:D a jak wam sie podoba?

nazwałam tak mojego nowego rudzielca kota- i jest Antek:D bardzo ładne imię, lubie je wymawiać:PP

Gość bkbh930yyub
ja też znam jednego Antoniego jest profesorem na uniwersytecie świetny, mądry człowiek :) nieco ekscentryczny koledzy mogą mówić do niego Toni :)

Gość ładneeeee
Wita mi sie nie podoba, ale np. wiktoria jest ok :)

Gość joanniaaaaaa
z ta witą to jest tak, ze mojej mamy babcia zażyczyła sobie żeby z kolei mamy mama nazwała tak córkę, biedaczka nie wiedziala tylko, ze jeśli w kalendarzu jest napisane, imieniny Wita to nie oznacza to Wity kobiety tylko Wita faceta no i moja mama obchodzi imieniny wtedy kiedy obchodzi je Wit:-D jakby tak pisac przez V to Vita znaczy życie:-)

Gość purtała
Michał lepsze

Gość deeper.
ale krzywdzycie swoje dzieci..Nie wiem co jest gorsze, dzessika, dzanet czy antoni, ignacy:O Jakby nie bylo normalnych wspolczesnych imion:O

Gość ajajajaj
Dla dziecka Antoś jest ładne,ale prawda jest,ze to imie nie pasuje do dzisiejszych czasow.Rdzicom moz esie podobac,ale czy potem gdy dziecko pojdzie do szkoły nie będzie miało z tego powodu przykrosci.

Gość purtała
przybij pionę

deeper. ignacy też ładne;) bardzo mi sie podoba tak mialaby na imie moja siostra jakbysmy jak lekarz mowil, jednak chlopcami urodzily. a antoni to normalne imie.

Gość deeper.
ja mam nowoczesne imię - Korupcja :)

naprawdę ładne imię:D a jak autorka bedzie mądrze kochac i wychowywać syna to on bedzie lał na to co przedszkolaki i inne dzieciaki gadają:P

Gość deeper.
a antoni to normalne imie. Znasz jakiegos antoniego ponizej 30tego roku zycia?:O Nie chrzan, ze to normalne imie wsrod mlodych ludzi.

Gość ajajajaj
kciukiem.Antos,Ignas to naprawdę ładne imoina,ale serio,nie pasują do rzeczywistosci.W klasie mojego dziecka jest Janek i to dziecko czesto przychodzi z płączem do domu,bo dzieci smieja sie z jego imienia.Niby ładne,ale jednak niedzisiejsze.

moze nie akurat antoniego, ale ludzi z podobnego typu imion znam. sama mam maria na imie a to dla mnie tez jest normalne imie.

Gość oleandriaa
Piękne ! ja też chcę tak nazwać syna jako dziecko Antoś jako nastolatek Antek, Toni Jako dorosły Antoni pięęęęęęęęęekneee!! nazwij nazwij

Gość deeper.
ajajaj, zakompleksione mamusie probujace na sile wyroznic swoje dziecko nie zdaja sobie sprawy jak je krzywdza. Dziecko moze ignorowac zaczepki dzieci, ale to pozostanie w jego psychice i nigdy nie bedzie juz przebojowe, z wysoka samoocena. Ale tym kobietom tego nie wytlumaczysz.

Gość dsgdgds
ale ty jesteś deeper popierdolona. to że na twojej wsi nie ma nikogo, kto by wpadł na pomysł nazwać dziecko antoni nie znaczy że w ogóle takich osób nie ma.

Gość okropne imie
Okropne są te imiona.Moim zdaniem powinni za to rodzicow karać. Współczuje temu dziecku :(

] dsgdgds ale ty jesteś deeper popie**olona. to że na twojej wsi nie ma nikogo, kto by wpadł na pomysł nazwać dziecko antoni nie znaczy że w ogóle takich osób nie ma. :D:D:D

Gość joanniaaaaaa
wiecie co mi się wydaje, ze jak mój potencjalny antoś pójdzie do szkoły to jego imię będzie jednym z normalniejszym, dla przykładu podam wam imiona dzieci moich koleżanek: Tadzik, Franek, Wawrzyniec, Łucja, amelka, Olgierd etc. no myślę, ze antoś będzie naprawdę przeciętniakiem:-) ale warto posondowac, bo nie chcę nadawać imienia z myślą o sobie ale o dziecku, które będzie kiedyś młodym chłoapkiem a potem mężczyzną, więc nie chcę by imie bylo nad wyraz poważne albo infantylne lub o zgrozo psie:-o

Gość ajajajaj
Jest wiele imion które dostosowane sa do kazdej epoki.Np imie Kamil.To imię stare a jakze brzmiaco nowoczesnie.

Gość deeper.
iecie co mi się wydaje, ze jak mój potencjalny antoś pójdzie do szkoły to jego imię będzie jednym z normalniejszym, dla przykładu podam wam imiona dzieci moich koleżanek: Tadzik, Franek, Wawrzyniec, Łucja, amelka, Olgierd etc. Widze, ze masz rownie stuknietych znajomych, wiec faktycznie nazwil dziecko antoni:D

wyobraziłam sobie ze poznaje jakiegos Antka i naprawde mi sie usmiech na buzi rysuje:P kojarzy mi sie z ciepłym,wesołym chłopakiem i tak jak ktos napisał wyżej z rozrabiakiem:D