Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikaPoznan

wyjazd w marcu z 4 miesiecznym dzieckiem-dobry pomysl?

Polecane posty

Gość weronikaPoznan

mozna jechac?

ja własnie wróciłam z wyjazdu w góry z 2,5 miesięcznym dzieckiem :) więc jak widać można :P

Gość mozna zawsze i wszedzie
tylko odpowiedz sobie, czego oczekujesz po tym wyjezdzie??? Ja bym nie jechala, na dodatek w marcu (chyba ze w cieple kraje).....

Gość mamammia
w cieple kraje z malym dzieckiem? zal... Lepiej wlasnie przemieszczac sie w kraju, takie malenstwo nie jest gotowe na zmiane klimatu czy temperatury! do Polski-tak, ale za granice, absolutnie

Gość weronikaPoznan
a jak wygladal wasz cas spedzany z malenstwem?bo na stok odpada, to co robic?:)

Gość pytam bez zlosciowsci
ale mi wytlumaczcie: PO CO jechac z 3-4-miesiecznym dzieckiem zima w gory na przyklad???????? Wiecie, ja zanim zostalam mama, duzo podrozowalam. Krotkie, dlugie wyjazdy, generalnie po to, by zwiedzic, poznac fajnych ludzi, polezec do gory dupa z ksiazka, piwa sie napic z przyjaciolmi wieczorkami w knajpie po calodniowym zwiedzaniu... Nic z tych rzeczy praktycznie nie moglabym robic z malenstwem. Wiec taki wyjazd dla mnie jest BEZ SENSU...

Gość weronikaP0znan
bo nigdy nie bylam, bo chce wyjechac zanim zaciagne kredyt:) zanim zaczne prace:) powodow jest wiele:)

Gość byzku bzyk
trza bylo najpierw se pojezdzic a potem dxziecko robic..

po to by pooddychac swiezym powietrzem, po to by poczuc zmiane chociaz na chwile, dla przyjemnosci wyjazdu, po to by zobaczyc cos nowego chociazby pensjonat :P idac tropem po co to z dzieckiem do ok pewnei 3-4 lat nigdzie nei pojedziesz bo pzreciez wyjazd do bani skoro samo sie nei pobawi, na nartach nei pojezdzi, klopot z jedzeniem dla niego itd...

Gość pytam bez zlosciowsci
W swoim zyciu najezdzilam sie sporo, pol swiata zwiedzilam :-P I teraz ze wzgledu na dziecko przystopowalam, bo wiem, ze taki wyjazd nie dalby mi zadnej frajdy a tylko dodatkowe poroblemy w stylu dziecko nie chce zasnac w nowym miejscu... teraz maly ma 2 latka i wlasnie zaczynamy wracac do swiata :-) Juz jezdzimy na krotkie wyprawy, na maj planujemy Wlochy, potem BAltyk... Dziecko jest juz madre, wszystko rozumie, ladnie mowi i wreszcie taka wyprawa ma sens i jest z pozytkiem dla kazdego....

Gość hgfkmhmdgm
Moim zdaniem jak najbardziej Tak.

Czy można jechać? Jak najbardziej tak. Natomiast jeżeli ma być to wyjazd w celach wypoczynkowych to pytanie powinno brzmieć czy ma sens taki wyjazd. Moim zdaniem nie. Z takim maluszkiem ani nie wypoczniesz ani wiele nie zwiedzisz zwłaszcza jeżeli pogoda nie dopisze ( a wiadomo jak może być marcu).

Weronika- jedz, zawsze to przynajmniej zmiana otoczenia :D A co robic? ano chodzic na spacery :) Tak jak w domu, tylko ze sceneria ciut inna. Natomiast warto sprawdzic, czy w kwaterze, ktora chcesz wynajac, bedzie wam wygodnie - czy jest lazienka przy pokoju, czy trzeba nosic dziecko przez podworko, czy pokoje sa na tyle duze, ze mozna na podlodze rozlozyc mate i zabawki, czy jest gdzie zostawic wozek przy wejsciu, czy trzeba bedzie wnosic po waskich schodach na pietro (3 np :-)) Czy w pokoju jest kacik kuchenny zeby podgrzac mleko/herbatke dla malucha, jesli akurat uzywasz.

Gość weronikaPoznan
szanta, dzieki za rady, zwrocilas moja uwage na istotne sprawy:) czy ktos jeszcze chcialby sie wypowiedziec i pomoc?:)

Gość prosze odpowiedzcie...
weronika, a dokad chcecie pojechac?

Gość weronikaPoznan
carne hora czy jak to sie pisze, 25 km od granicy polskiej

wez dokumenty dla dziecka, dowod czy paszport (niestety ale od czasu do czasu zdazra sie kontrol :/) i ksiazeczke zdrowia bo ja zapomnialam a jak chcialam wejsc na basen zazadano ;/

Gość zalamalam sie po prostu
Ludzie!!!!!!!!!! do cholery jaka KONTROL??? KONTROLA !!!!!!!!!!!!!! gdzie wy szkoly konczyliscie?????? czy tacy z was ignranci? naprawde macie w dupie ojczysty jezyk?? :-O

Dla mnie taki wyjazd jest bez sensu to oczywiscie twoja sprawa ale pomysl jak sie umęczysz i pomysl ze to dzieciątko tez bedzie sie męczyło!ja bym sie nie zdecydowała my mielismy jechac tez na weekend w gory moj syn skonczył pół roku i tez doszłam do wniosku ze to bez sensu po co wszyscy mamy sie męczyc nie widze w takim wyjezdzie zadnej przyjemnosci a twoje dziecko i tak nawet nie bedzie wiedziało ze gdzies było ;)

Gość mamaBartka3
Jesli jedziecie w jakies w miare spokojne miejsce to myslę że mozna się smiało wybrac. Natomiast kompletnie nie rozumiem wyjazdu np do Zakopanego z kilkumiesięcznym dzieckiem. Tłok, brak miejsc w restauracjach i malenkie dziecko- podziwiam takich rodziców.

Gość gość
zalezy gdzie...moja znajoma byla na przyklad tutaj www.park-dinozaurow.pl i bawili sie swietnie:)

Gość gość
czemu nie, wystarczy znaleźć dobrą miejscówkę np www.obidza438.pl i po sprawie :) tam mają na pewno miejsce przeznaczone specjalnie dla dzieci