Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość netascha

Globulki antykoncepcyjne- skuteczna metoda?

Polecane posty

Gość zabeczkaaaaaaaaaaaaa
a skad jestes? ja biore teraz cyprest a mam jedne opakowanie microgynon jakbyc chciala:P

a ile masz lat?

robisz badania i nie wiesz czemu trwa to 6 miesiecy a ty ciagle biadolisz nie mam siły gumki staralismy sie ale ... ja już sieły nie mam dziewczyno troche optymizmu skoro chodzi od pól roku po lekarzach a nie wiesz na co to chyba do konowałów chodzisz bo nie wierze że dotej pory nie ustali co jest albo ty sie zbierasz jak pies do jeża

Gość po zeluuuu
a tabletek nie odkupuj lepiej od kogos...nei mozna tak robic

mi nikt nie robil zadnych badan:)

Gość po zeluuuu
to chyba nie dojrzalas do tego zeby brac te abletki skoro nikt tobie nei robil badan....sama powinnas sie upomnieco to eby ci zrobili badania...

owseb badania przed tabletkami i kontrolnie w czasie tabletek powinny byc ale nie przesadzajmy ze ona trwaja wiecznosć i sa jakies skomplikowane

to chyba nie dojrzalas do tego zeby brac te abletki nie dojrzalam? chyba zartujesz:P

Gość krótko i na temat
Są skuteczne ale ściśle trzeba przestrzegać instrukcji. Trzeba je włożyć do pochwy na określony czas przed stosunkiem (mało romantyczne i mało spontaniczne). Jeśli potem ma się ochotę na powtórkę to trzeba znowu włożyć nową globulkę i znowu odczekać aż sie rozpuści i spieni..... Stosowałam globulki przez jakiś czas, nie zaszłam w ciążę, koleżanka która stosując globulkę nie poczekała wymaganego czasu po założeniu globulki niestety zaszła w ciążę... wszystkie środki antykoncepcyjne wymagają dokładności i odpowiedzialności

Gość krótko i na temat
skoro masz złe wyniki krwi to raczej nie powinnaś brać tabletek anty, no chyba ze dla udanego seksu wolisz ryzykować zdrowiem i życiem chcesz dostać zakrzepicy lub uszkodzić wątrobę ? aż tak się będziesz dla faceta poświęcać ? mało dojrzała jesteś ...pół roku nie znalazłaś sposobu na antykoncepcję i tylko płaczesz po kątach ? spytaj w aptece o żele lub kremy antykoncepcyjne, te są lepsze niż globulki, zaraz po ich zaaplikowaniu można uprawiać seks, nie trzeba czekać jak w przypadku globulek niestety podobnie jak globulki mogą podrażniać, po stosunku plamić, wypływać itp, nie są tanie.... spytaj o krem lub piankę Delfen, nie wiem czy są nadal dostęne w Polsce

Gość krótko i na temat
Dokładne rozpuszczenie globulki wymaga około 20 minut, pianki i kremy stosuje się bezpośrednio przed stosunkiem i wprowadza do pochwy za pomocą specjalnego aplikatora. Przed każdym następnym stosunkiem należy zaaplikować kolejną dawkę preparatu plemnikobójczego. W Polsce dostępne są globulki plemnikobójcze o nazwach: Kolpotex, Patentex, Preventex, Secural i Cosmoval, a także pianki i krem o nazwie Delfen. http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=638