Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prenatal classic

Mam niedoczynność tarczycy- czy mogę zażywąc Prenatal Classic?

Polecane posty

Gość prenatal classic

Mam niedoczynność tarczycy i wysokie przeciwciała Anty TPO, nie mogę zażywać w tabletkach soli i jodu!! jestem w ciąży i czy Prenatal Classic będą dla mnie odpowiednimi witaminami?

Z tego co wiem to elevit nie ma w składzie jodu. Powinnaś brać hormony przepisane od endokrynologa!! Letrox lub euthyrox . Brak hormonów tarczycowych w ciąży jest niebezpieczna dla dziecka! Po przeciwziałach sugeruję że masz chorobę autoimmunilogiczną typu Hashimoto

tak tak elevit napewno nie ma w skladzie jodu... wiem bo wlasnie jego bralam w ciazy wlasnie ze wzgledu na tarczyce...

Gość DOżYNKA
ja mam niedoczynnosc oraz hasimoto raczej mialam i jestem po operacji (we wrzesniu 2007rok)biore eutyrox 100 i do konca zycia bede brala!jestem teraz w 24 tc i co miesiac musze robic TSH ale hormon euthyrox nie szkodzi dziecku endokrynolog mowil ze nawet pomaga ale nie wiem w czym musze doczytac!w kazdym badz razie nie szkodzi dziecku!dzieki operacji i kontroli hormonalnej zaszlam w ciaze!fakt ciaza zagrozona od poczatku ale nie sadze zeby to bylo przyczyna raczej 2 przebyty w krotkim czasie operacje i oslabienie narkoza organizmu

Gość DOżYNKA
dodam ze ja biore ELEVIT

Gość prenatal classic
dziekuję dziewczyny za odpowiedz U mnie 7 miesiecy temu zdiagnozowano Hashimoto i przyjmuję Letrox50, jestem juz po jednym poronieniu, kiedy to nie wiedziałam jeszcze o chorobie. Dostałam w prezencie od koleżanki Prenatal Classic i z tąd moje pytanie czy mi nie zaszkodzi...ale zapytam przy najbliższej wizycie lekarza...

ja jestem po operacji tarczycy i na stałe mam letrox przypisany i jadłam prental. Pamiętaj o wizycie u endokrynologa i monitorowaniu poziomu hormonów!!!

Gość prenatal classic
jasne:0 dzięki, lekarz mowi że juz zawsze:( A znacie może jakiegoś dobrego ginekologa-endokrynologa we wrocławiu?

ja tez mam niedoczynnosc tarczycy biore euthyrox 125 i jodid a takze prenatal complex

Gość prenatal classic
ja właśnie jodu nie mogę, bo na moją tarczycę działa destrukcyjnie:(

to czemu mnie kazali brac jodid w ciazy? hmm nie wiem ale nie bede sie za dlugo zastanawiac bo sobie cos wkrece puki wyniki sa w normach nie ma sie czym przejmowac

Gość prenatal classic
ja nie moge brać jodu ponieważ mam wysokie Anty TPO gdybym miała tylko standardową niedoczynność wtedy na pewno też łykałabym jod:) a więc nie martw się:)