Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

nie chca zarejestrowac mnie w PUP bo jestem nie zdolna do pracy mam zagrożoną ..

Polecane posty

ciążę bliźniaczą lekarz abronił mi pracy i wysiłku mam dużo leże no i mam synka małego w domu jestem matką samotną!!! to jaka paranoja co ja mam zrobić??? kazali mi isc do MOPSU ale tam to tylko na 3 miesiace ubezpieczenie i nie wiadomo czy NFZ w MOPS refunduje porody! masakra jakas!!! co robic!!??

Gość era tondera
Po pierwsze nikt cie nie p;rzyjmie do pracy w ciąży a po drugie dostarczas zwolnienie lekarskie i nie bedziesz dostawac zadnych ofert, po porodzie w czasie trwania macierzyńskiego tez. A przynajmniej bedziesz miec ubezpieczenie i dzieci po urodzeniu też

chyba nie moga odmowic w up jesli nie masz wyjscia a musisz miec ubezpieczenie.choc w tym kraju mozliwe jest wszystko..

A Twój mąż pracuje? Jeśli tak to możecie Ciebie i dzieci ubezpieczyć w swoim zakładzie pracy. Niestety ale mogli Tobie odmówić-nie jesteś zdolna do pracy,więc nie masz miana bezrobotnej.

Gość dfsdf
Princpolo czy ty umiesz czytać ze zrozumieniem??napisała,że jest samotną matką:o

Gość ccbvvvaa
&akurat pracuje w PUP i w sumie rozumiem ze nie zarejestrowali bo bezrobotny jrst to osoba zdolna i gotowa do podjecia pracy ale rejestracji ci odmowic nie moga przeciez zarejestruj sie i potem donies l 4 zaden problem u nas tak bezrobotne robia

Gość olliiinnna
urzad pracy to nie firma ubezpieczreniowa a ty po co dzieci robisz skoro samotna jestes matko co za bezsens

Gość dfsdf
olliiinnna róznie sie w życiu układa, jej akurat tak... teraz juz za późno na wyrzuty tylko trzeba dziewczynie pomóc bo na chleb nie ma:o

Gość olliiinnna
tak ale nie mozna miec pretensji do PUP to przeciez miejsce dla osob ktore chca pracowac a nie ubezpieczyciel czy przechowalnia samotnych matek jednak rejestracji odmowic nie moga http://www.pup.augustow.pl/art/id/3

dfsdf------Owszem że różnie się w życiu układa.Trzeba pomóc dziewczynie to fakt.Ale ubezpieczenie to tak ważna sprawa że nie łatwi się to na ostatnią chwilę.To trzeba mieć i już!

Gość ejjejjejuuuuuuu
żal mi cię KLAUDIO...

Gość us us us
Rozliczenie roczne z Urzędem Skarbowym PIT - nr gg 5790867 TANIO !!! :)

Gość do srututututu
a skąd wiesz,ze jako samotnej matce się nie przelewa. Biedna samotna matka nie funduje sobie kolejnego dziecka.

Gość biedna
chyba jest jakies ubezpieczenie dla bezrobotnych w ciazy w mopsie...albo sie myle,moze ktos wie?

Gość gyukiiii
jak cie wylali akurat z pracy to wspolczuje, ale jak juz bylas wczesniej bezrobotna to czemus sie nie zarejestrowala wczesniej? i po co w takiej syt robilas dzieciaki?

Musi Cię zarejestrować i juz!!!! Masz zagrożoną ciążę, powiedz babie co bedzie jak bedzisz musiała iść do szpitala? Ze mną było tak samo, zarestrowała mnie i juz,!!!! Musi i koniec, idz do kierownika, naczelnika czy dyrektora, ich zasranym obowiązkeim jest Cię zarejestrować!

Gość ciekawskadziewucha
bo w tych urzędach takie wredne babska pracują, mi tez stwarzały problemy... najlepiej udupic matke z dzieckiem. Gdzie kobieca solidarnosc :(

Ale przecież u nas kobieta w ciąży nie musi być ubezpieczona. Może chodzić normalnie do lekarza, normalnie urodzić i nikt potem nie obciązy jej kosztami za taką opiekę medyczną.

Gość dorcia33
Pewnie ze tak.Nie musisz miec ubezpieczenia jak jestes w ciazy.Popelinlas juz jedna gafe,ze wpadlas,to teraz walcz.Mozesz podac szpital do sadu jak ci odmowia.

Porody finansuje państwo, tak samo opiekę twoją w ciąży, jak i twojego dziecka potem, bodajże teraz jest do 18 roku życia. Szpital ma obowiązek cię przyjąć. Jeśli tego nie zrobi możesz złożyć na niego skargę za łamanie prawa: http://aktyprawne.rp.pl/aktyprawne/akty/akt.spr?id=278177 są tam tez odnośniki do ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej...

Gość fffffffffffff
kobieta w ciaży i połogu oraz osoby do 18rż są objęte ubezpieczeniem z mocy ustawy.Możesz isć bezpłatnie do lekarza i bezpłatnie urodzic w szpitalu.Wiem,że zawsze wołają ubezp,ale nie daj się.Nie mają prawa:)

Gość ciekawskadziewucha
a co po porodzie ? ani matka ani dzieci nie ubezpieczone ?

Gość ciekawskadziewucha
sorry nie przeczytałam tego wyżej,

Dzieci ubezpieczone do 18 roku życia, matka w okresie połogu. Potem może rejestrować się do PUP, jako osoba która może podjąć pracę, przynajmniej teoretycznie.

Gość gyukiiii
oj autorko ale ty glupia jestes :O chyba o antykoncepcji masz rownie rozlegla wiedze 🖐️