Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

nie chca zarejestrowac mnie w PUP bo jestem nie zdolna do pracy mam zagrożoną ..

Polecane posty

Po pierwsze autorka tego tematu jest tak bezmyślną osobą osobą, że szkoda słów. Dziwę się jednak innym, tym które takie bzdety piszą typu \\\"muszą Cie zarejestrować\\\", osoba która posiada status bezrobotnego jest zdolna podjąć pracę od zaraz, a autorka jest po prostu jedną z tych osób, które nie myślą o przyszłości, robią sobie dziecko i myślą, że inny załatwią wszystko za nią, zapłacą, dadzą na wychowanie itd. Nie było trzeba sobie dziecka robić w takiej sytuacji, trzeba trochę myśleć ... jak Cię nie stać na kondoma, to chyba tym bardziej na dziecko, czy się mylę? Na wymioty się zbiera, jak czytam porady typu \\\"co zrobić, żeby naciągnąć urząd na kasę\\\" ... do roboty byście się wzięły! W szpitalu i tak Cię przyjmą jak będziesz rodzić. Mam nadzieję, że Cię nie zarejestrują, że urzędnicy nie okażą się idiotami. Dorośli ludzie wiedzą co robią, a gówniary dają dup, a później płaczą, że nie mają kasy, że są same it. Wiem są różne sytuacje, ale trzeba umieć przewidywać.

Gość biedna2

Gość biedna2
czy bedac w caizy mozna sie ubezpieczyc w PZU i jakie trzeba wybrac ubezpieczenie by miec opieke medyczna i szpitalna zapewniona?czy takie ubezp.od razu jest wazne czy po jakims czasie wchodzi w zycie?

Gość biedna2
upupup

Gość biedna2
ten link nie dziala:(

powiem tylko tyle!!!! te z was ktore napisaly mi tak przykre powinny sie wstydzic!!! nie jestem biedna to po pierwsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dzidzius byl planowany jak i jedden tak i drugi i nie chodze do MOPSU po zapomogi bo oni daja tym co nie trzeba tacy co chleja wode!!!!!! jestem kobieta i mam prawo miec dzieci jak kazda pragnaca dzieci kobieta i chuj wam do tego!!!!!! a kondonow nie urzywalam przez 3 lata od porodu i jakos nie zaszlam tylko teraz jak planowalam z facetem nagle go nie ma jest gdzies za granica brak mi slow normalnie jestem zalamana nie bede miec jedenej dzidzi ale blizniaki a mam jeszcze 3 letniego synka! i nie miesci mi sie w glowie ze PUP nie chce mnie zarejestrowac a prywatne miesieczne ubezp.kosztyje prawie 400 zl bo sie dowiadywalal a za porod ile zaplace i to dwojki dzieci pewnie pare tysiecy..... po pierwsze nie bylam w PUP tylko dzwonilam anonimowo i gadalam z 3 babami i zarejestruja mnie bez problemu ale dostane oferte pracy od pracodawcy bo sa tacy co przyjmuja kobiety ciezrane np.w sklepie a nawet jesli przyjme oferte to moge byc na L4 tylko 3 miesiace góra!! jesli nie przyjme oferty to mnie wyrejestruja !!!!!! teraz rozumiecie??!!boze co to za kraj!! to ja urodze im dzieci z ktorych beda kiedys odciagac podatki a oni łaske robia! w glowie sie to nie miesci!!! rodze im obywateli!!!!

Kuźwa toż dobrze wklejam,nie wiem czemu wyskakuje bład. Poczekaj umieszczeń ten art.tutaj

Gość beznadziejna jesteś samotna
Masz już jedno dziecko, jesteś samotną matką i pozwoliłaś sobie na kolejną ciążę??? I co, teraz każdy ma się na Tobą litować, bo ty taka biedna jesteś i nawet ubezpieczenia nie masz? Też bym cię nie zarejestrowała :o

Najlepsze ubezpieczenia dla kobiet w ciąży Kup polisę zanim zajdziesz w ciążę a ubezpieczyciel opłaci poród w prywatnym szpitalu w komfortowych warunkach hospitalizacji. Świadczenia związane z prowadzeniem ciąży znajdują się w zakresie praktycznie każdej polisy zdrowotnej, ale Ubezpieczona kobieta uzyskuje do nich dostęp dopiero po upływie tzw. okresu karencji. O prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym myślimy dopiero wtedy, kiedy spodziewamy się, że z wizyt lekarskich będziemy korzystać częściej niż zwykle. Taki okresem jest dla kobiety niewątpliwie 9 miesięcy ciąży. Dopiero wówczas zaczynamy kalkulować, że każda wizyta u ginekologa to koszt ok. 100 złotych nie mówiąc o dodatkowych kosztach badań i zabiegów, więc przydałoby się prywatne ubezpieczenie zdrowotne. NIC BARDZIEJ BŁĘDNEGO! O UBEZPIECZENIU ZDROWOTNYM NALEŻY POMYŚLEĆ NA KILKA MIESIĘCY PRZED PLANOWANYM ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ. Mamy wtedy szansę zapewnić sobie fachowe prowadzenie ciąży, czyli nielimitowane wizyty u ginekologa, wszelkie niezbędne zabiegi i badania, a także poród w komfortowych warunkach. Wszystko to na koszt ubezpieczyciela. Na co uważać? Na okres karencji. Karencja jest to okres bezpośrednio po zawarciu umowy ubezpieczenia, przez który nie przysługują nam świadczenia związane z prowadzeniem ciąży, czyli wizyty u lekarza, badania i zabiegi związane z faktem, że kobieta spodziewa się dziecka. Jest to od 8 do 12 miesięcy, chodź zdarzają się Towarzystwa, które nie stosują karencji, czyli świadczenia zw. z ciążą przysługują osobie ubezpieczonej od pierwszego dnia trwania umowy ubezpieczenia. Karencji dla świadczeń ambulatoryjnych związanych z ciążą nie stosuje na przykład Signal Iduna. Wykupując wariant ubezpieczenia CLASSIC za 109 zł miesięcznie, 30-letnia kobieta uzyskuje dostęp do nielimitowanych konsultacji u lekarza ginekologa z dostępem do niezbędnych badań i zabiegów już od pierwszego dnia trwania umowy ubezpieczenia. Komfortowe warunki porodu W Katalogu Świadczeń Gwarantowanych (KŚG) Signal Iduna, w zakresie pakietów szpitalnych znajdujemy "Komfortowe warunki porodu". Okazuje się jednak, że absolutnie nie jest to "Poród w komfortowych warunkach". Jak tłumaczą konsultanci na infolinii, "sam poród nie jest objęty ubezpieczeniem. Towarzystwo pokrywa koszty i organizuje świadczenia znajdujące się w KŚG, pozostałe procedury leczenia są pokrywane z kieszeni Klienta lub z NFZ w przypadku posiadania ubezpieczenia powszechnego". Oznacza to, że za poród Klientka musi zapłacić sama, a Signal Iduna zapłaci za komfortowe warunki tego porodu, czyli zapewni obecność osoby towarzyszącej w trakcie porodu, oraz za zgodą lekarza prowadzącego, bezpłatne znieczulenie do porodu wykonywane bez wskazań medycznych - na życzenie Ubezpieczonej. Hmmmmm.... ciekawa interpretacja. Niestety dla zwykłego człowieka "komfortowe warunki porodu" raczej obejmują to, o co w tym wszystkim chodzi, czyli sam poród. W przeciwnym razie, to tak jakbyśmy dostali za darmo polewę, a lody musieli kupić sobie sami. Prywatny poród na koszt ubezpieczyciela Tak, ale tylko u zagranicznego ubezpieczyciela! Kompleksowa opieka ambulatoryjna i szpitalna nad przyszłą mamą i jej nowonarodzonym dzieckiem to część świadczeń przysługujących posiadaczce prestiżowej polisy ONE HEALTH. Może ona liczyć na pokrycie kosztów opieki pre- i postnatalnej na terenie całej Europy. Ubezpieczyciel zapłaci za poród w komfortowych warunkach nawet 20 tys. złotych, bez względu na to czy będzie on przebiegał bez, czy z komplikacjami. W zakresie ubezpieczenia znajduje się cięcie cesarskie na podstawie decyzji pacjentki lub z zalecenia lekarza, włącznie z przed- i poporodową opieką medyczną. Jeżeli pacjentce bardziej odpowiada poród w domu, IHI również pokryje koszty takiego porodu wraz z opieką położniczą oraz pielęgniarską. Ubezpieczenie przewiduje nawet zwrot wydatków na poród w następstwie leczenia bezpłodności. Nowo narodzone dziecko zostaje objęte ochroną pod warunkiem przesłania świadectwa urodzenia w ciągu trzech miesięcy po porodzie. Dziecko ubezpieczone jest bezpłatnie razem z rodzicem aż do 9 roku życia włącznie (bezpłatne ubezpieczenie dotyczy maksymalnie dwojga dzieci na jedną osobę opłacającą składkę). UWAGA! Świadczenia z tytułu prowadzenia ciąży i porodu w ramach polisy IHI są dostępne dopiero po 12 miesiącach od zawarcia umowy ubezpieczenia. 30-letnia kobieta zapłaci za prestiżową polisę ONE HEALTH około 600 złotych miesięcznie.

ja mam 21 lat! facet byl ze mna caly czas przez 76 lat i co....wszystko ladnie pieknie bylo i znikl

Biedna jest teraz tabelka w której jest wyszczególnienie co się opłaca. zakład ubezpieczeń : Signal Iduna - nazwa ubezp.(UbezpieczenieZdrowotne Signal Iduna) zakres kandencji: Świadczenia związanie z prowadzeniem ciąży nie związane z hospitalizacją dostępne od początku ubezpieczenia: * nielimitowane wizyty u ginekologa, różnego rodzaju badania diagnostyczne (np. USG płodu), badania laboratoryjne itd. Świadczenia szpitalne związane z prowadzeniem ciąży i porodemdostępne po 12 miesiącach * Komfortowe warunki porodu, zapewniające obecność osoby towarzyszącej w trakcie porodu, oraz za zgodą lekarza prowadzącego, bezpłatne znieczulenie do porodu wykonywane bez wskazań medycznych - na życzenie Ubezpieczonej UWAGA! Ubezpieczenie nie pokrywa kosztów samego porodu. Ponadto: * pokój o podwyższonym standardzie 1-osobowy lub 2-osobowy * wybór spośród personelu danego oddziału (kliniki) lekarza prowadzącego, oraz lekarza operującego w tym, o ile zasady pracy w danej jednostce na to pozwalają, kierującego oddziałem (kliniką) * podczas pobytu dziecka w szpitalu, umożliwienie pobytu Ubezpieczonego w tym samym pokoju szpitalnym z dzieckiem własnym lub pozostającym pod jego opieką. * indywidualne dyżury pielęgniarskie (poza salami pooperacyjnymi i oddziałami intensywnej opieki) po zabiegach operacyjnych lub po akceptacji Towarzystwa w sytuacjach wymagających zwiększonego nadzoru pielęgniarskiego; łącznie 48-godzin dyżuru; IHI - nazwa ubezp - ONE HEALTH Świadczenia nie związane z hospitalizacją: * Konsultacje specjalistyczne, w tym ginekologiczne - do 300 PLN na jedną konsultację * Wszelkie badania i zabiegi diagnostyczne, badania laboratoryjne - do 1 500 PLN w roku Świadczenia związane z hospitalizacją: * Poród prawidłowy lub z powikłaniami, cięcie cesarskie na podstawie decyzji pacjentki, włącznie z przed- i poporodową opieką medyczną - maks. 20.000 na poród * Cięcie cesarskie zalecone przez lekarza, w tym opieka prenatalna i postnatalna, maks. 40.000 na poród * Poród w domu, lekarz/specjalista, położna – do 500 PLN * Opieka pielęgniarska w domu w związku z porodem w domu - do 1500 PLN * Zwrot wydatków na poród w następstwie leczenia bezpłodności dokonywany jest zgodnie ze stawką zwrotu wydatków określoną dla porodu prawidłowego. Z wyłączeniem opieki prenatalnej i postnatalnej. UWAGA UBEZPIECZENIE DZIAłA NA TERENIE CAłEJ EUROPY! Świadczenia z tytułu prowadzenia ciąży i porodu są dostępna dopiero po 12 miesiącach. Po upływie okresu karencji noworodki zostają objęte ochroną pod warunkiem przesłania świadectwa urodzenia najpóźniej trzy miesiące po porodzie). Dziecko ubezpieczone jest bezpłatnie razem z rodzicem aż do 9 roku życia włącznie. Wyjątki: * w przypadku poważnego ostrego stanu chorobowego lub urazu ochrona zaczyna się w dniu rozpoczęcia ubezpieczenia. * w przypadku przejścia z innego równoważnego ubezpieczenia zdrowotnego prowadzonego przez inne towarzystwo ochrona rozpoczyna się w dniu rozpoczęcia ubezpieczenia INTER RISK (była Cigna STU) - ubezpieczenie Antidotum Plus wiadczenia zw. z prowadzeniem ciąży dostępne od początku trwania umowy ubezpieczenia W wariancie Prestiż obowiązuje karencja* dla świadczeń z tytułu pobytu Ubezpieczonego w szpitalu, w przypadku porodu - karencja wynosi 10 miesięcy * Karencji nie stosuje się w przypadku kontynuacji umowy ubezpieczenia INTER RISK (była Cigna STU -uberzpieczenie Medi-Care Świadczenia zw. z prowadzeniem ciąży – karencja - 9 miesięcy* * Karencji nie stosuje się w przypadku kontynuacji umowy ubezpieczenia TU Compensa SA -Compensa Zdrowie Świadczenia związane z prowadzeniem ciąży teoretycznie dostępne od początku trwania umowy ubezpieczenia UWAGA! W przypadku kobiet w ciąży Compensa odracza datę rozpoczęcia ochrony do czasu porodu zwłaszcza w przypadku kiedy jest to sam początek ciąży. Dla opcji dodatkowych zasiłek szpitalny i świadczenie operacyjne - obowiązuje karencja 8 miesięcy(w przypadku pobytów w szpitalu w związku z ciążą lub porodem karencja)* * Karencji nie stosuje się w przypadku kontynuacji umowy ubezpieczenia PZU Życie SA -Opieka Medyczna Świadczenia związane z prowadzeniem ciąży dostępne po 12 miesiącach od zawarcia umowy ubezpieczenia Inter Polska SA Vision Świadczenia związane z prowadzeniem ciąży dostępne po 8 tygodniach "prowadzenie ciąży" - nielimitowane wizyty u ginekologa, różnego rodzaju badania diagnostyczne (np. USG płodu), badania laboratoryjne itd. Hestia SA Medica Świadczenia zw. z prowadzeniem ciąży dostępne od początku trwania umowy ubezpieczenia Medicover Ubezpieczenia Indywidualne Ubezpieczenie Medyczne Medicover Świadczenia medyczne związane z prowadzeniem ciąży dostępne tylko w ramach opcji dodatkowej Opieka Ciąży. Opieka Ciąży może być dokupiona do wariantu Opieka Specjalistyczna Plus oraz Opieka Szpitalna. Opieka Ciąży gwarantuje następujące świadczenia: • Świadczenia z zakresu Opieki Specjalistycznej Plus lub Opieki Szpitalnej • Nielimitowane konsultacje ginekologiczne związane z prowadzeniem ciąży, • USG płodu, ECHO serca płodu, Kardiotokografia, Badanie tętna płodu, • Konsultacja stomatologiczna raz w roku ubezpieczeniowym – przegląd zębów, • Opieka nad noworodkiem w pierwszym miesiącu życia. UWAGA! Ubezpieczenie nie pokrywa kosztów porodu. Warto zauważyć, że jeżeli kobieta wykupi tylko ubezpieczenie podstawowe, bez dodatkowej opcji Opieka Ciąży, nie przysługują jej żadne świadczenia medyczne związane z ewentualnym prowadzeniem ciąży. Są one wyłączone z odpowiedzialności. Allianz SA Moje zdrowie Ginekologia, wraz z prowadzeniem ciąży oraz badania zlecone przez lekarza Co do okresu karencji - brak danych z powodu braku OWU na stronie internetowej Towarzystwa.

Gość biedna2
tylko ten artykul niewiele mi pomogl bo ja juz jestem w zaawansowanej ciazy i chce sie ubezp.tylko niemam zamairu chodzic do up i sie prosic by mnie zarestrowali ale widac dobrowolnie sie ubezp. tez nei mozna bo jakies karencje chore sa...

Gość podejscie ... jej
dla mnie też jesteś bezmyślna do granic możliwosci;/ 21 lat i 3 letnie dziecko, teraz bliźniaki z jakimś "facetem" poprostu wzór cnut i rozsądku z Ciebie, rodzisz obywateli i co z tego? kolejne dzieci które naród musi ubezpieczyć do 18 rż bo mamusia nie może, kolejne dzieci które będą sie rozmnażać na potęgę ku chwale idei ;/ Ty no sorry, ale raczej nie myślę śpiewać Ci hynów pochwalnych bo jesteś w ciąży. Ja też jestem, jestem ubezpieczona, teraz już nie pracuje bo wkrótce poród ale mąż zasówa po 10 h dziennie, mamy wykupione polisy dodatkowe ubezpieczeniowe w razie gdyby coś żeby potem nie musieć wrzeszcześ na naród że nam nic nie da! a co Ty do tej pory dałaś narodowi od siebie że tak zapytam?

Klaudio P. to teraz państwo ma odpowiadać za Twoją bezmyślność ? Trzeba było myśleć z kim się zdaje. A nie teraz żalić. Hm jestem ciekawe jak dałaś sobie rade wcześniej skoro urodziłaś dziecko w wieku 18 lat ( czy się mylę ? ) I zadam to samo pytanie co moja poprzedniczka \'Co do tej pory zrobiłaś dla państwa ?\'

Nie rozumiem po co macie chodzić do UP? Przecież to nie jest ubezpieczalnia dla kobiet w ciąży. WY MACIE UBEZPIECZENIE Z TYTUŁU CIĄŻY, państwo za was płaci. NIe rozumiecie tego? Karencje są właśnie po to by kobiety nie ubezpieczały się w ostatnim miesiącu, nie rodziły a potem nie rezygnowały. Coś trzeba sobie uzbierać, żeby mieli z czego ci opłacić to wszystko.

biedna2 ----Przynajmniej po tym artykule wiesz ile trzeba czekać kadencji. No wiesz ,,firmy"muszą mieć dla siebie też jakieś zabezpieczenie.

Gość biedna2
w dupe mnie pocalujcie!!!!!!!

Gość biedna2
na tym forum to tylko krytykowac potrafia jedno drugiego!!!!

Gość nonieeee
ale pieprzy ta dziewczyna, ma 18 lat a facet z nią był 76 lat. A to, ze rodzisz obywatela to trzeba się było zastanowić czy stać ciebie na wychowanie tego obywatela. No nie, robią dzieci nie mając grosza przy dupie,

nie ma tkaiej opcji, zeby Cie zarejestrowali- musialabys byc zdolna do podjecia pracy, poniewaz masz okreslone terminy, kiedy w PUP-ie musisz sie stawiac, a w ciazy niokt do pracy Cie nie przyjmie. Jelsi obawiasz sie porodu, a nie jestes ubezpieczona, to tez zaden problem, poniewaz rodzaca kobiete do szpitala przyjmie KAZDY- w koncu nieubezpieczonych pijakow i narkomanow z ulicy tez przyjmuja, wiec czemu mieliby nie przyjac Ciebie w ciazy ?

biedna- masz racje kazda taka madra co?? po pierwsze w pierwszej ciazy poszlam sie zarejestrowac w 5 mc i widzieli ze jestem w ciazy bylam tylko podpisywac terminy a tak to mialam spokoj jesli chodzi o oferty pracy myslalam ze teraz tez tak bedzie a tu niby od luteo w PUP sie pozmienialy przepsy dzis baba mi mowila z PUP a mojz bylym bylam 6 lat nacisnela mi sie 7 nie chcacy ok zaczne rodzic przyjma mnie bez ubezpieczenia?????? nie wierze a za porod i tak beda kazali zaplacic!!

Gość gyuijjjki
kużwa, jak czytam takie puste babowia to az sie flaki wykrecaja chyba nie takich nowych obywateli nam trzeba, dzieci damrozjadow :O nowe pokolenie nauczone od mamusi ciagnac od panstwa :O ta sie biedaczka boi ofert pracy a ludzie szukaja i znalezc nie moa... noz kużwa, naucz ty sie trzymac nogi razem , 21 lat, 3 letnie dziecko i nastepne planowane jak pracy nie ma.... noz......

Gość podejscie ... jej
to jest tak jak sie "łapie faceta" na dzieci a nie osobowość czy intelekt ;/

Gość anita756654
klkaudia- a w ktorym mies teraz jestes? bo ja tez sie rejestrowalam jak juz bylam w ciazy, nie przyznalam sie po prostu, zreszta jest zima, gruba kurtka, nic nie widac. potem wyznaczyli mi termin nastepnej wizyty i wtedy powiedzialam ze jestem w ciazy, musze podpisywac liste ale zadnych ofert mi nie daja

Gość wydaje sie
mi sie zdaje ze mops powinien ubezpieczyc w takim wypadku jestes samotna matka wiec co masz zrobic...nie nam oceniac czyjes zycie wiec skonczcie z tymi komentarzami bo sami mozecie sie kiedys znalezc w duzo goszej sytuacji!!!

masz rację. chuj nam jako podatnikom do tego czy masz dzieci, tak jak tobie chuj do państwowych pieniędzy. Trzeba było myśleć z kim sobie robisz dzieci i nie dawać facetowi, który spieprzył od ciebie i dzieci za granicę. Nie mam ochoty płacić podatków na spełnianie instynktu macierzyńskiego nieodpowiedzialnych siks, wolę dać na bezdomne psy i koty, one przynajmniej nie są winne swojej sytuacji. Nie wyskakuj tu ze śmiesznymi argumentami że twoje dzieci będą pracować na moją emeryturę bo po 1 do tego czasu fikcja zwana ZUSem 3 razy splajtuje, a po drugie taka mamusia co najwyżej przekaże dzieciom niechęć do pracy i całkowitą nieodpowiedzialność, przez co staną sie co nawyżej nastoletnimi klientkami MOPSów i Caritasów.

Gość wydaje sie
tylko ze jak pijakom czy bezdomnym to sie nalezy wszystko nie?? ale wy beznadziejni jestescie ja nie moge zamaist pomoc to jeszzce takie teksty!!!