Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

nie chca zarejestrowac mnie w PUP bo jestem nie zdolna do pracy mam zagrożoną ..

Polecane posty

A czy to jest temat o pijakach? nie należy im się, tak samo jak autorce topiku. Swoją drogą prędzej jestem w stanie zrozumieć pijaka, alkoholizm to choroba, z której ciężko wyjść. Myślenia pt "zróbmy sobie bejbika albo dwa bo są takie sweetaśne i będę miała cool fotusię na NK, a opieka społeczna da na życie bo przecież mi się należy" już nie.

Dlaczego mieli by ci kazać płacić, skoro za kobietę w ciąży płaci państwo. I nikt nie ma prawa wystawić jej rachunku. Ona jest ubezpieczona z racji ciąży przez państwo. Dałam wam odnośnik do ustaw, jeśli macie problem z ustawami to do artykułu, opisanego bardzo prostym i jasnym językiem. Tak przepisy się zmieniły jeśli chodzi o ubezpieczenie przy rodzinie. Ale to tyczy się osób bezrobotnych, zapisanych do UP. Natomiast co do MOPS: Składka na ubezpieczenie zdrowotne Komu przysługuje: 1.osobiebezdomnej objętej indywidualnym programem wychodzenia z bezdomności zgodnie z przepisami ustawy o pomocy społecznej 2.osobie pobierającej zasiłek stały 3.osobie objętej indywidualnym programem zatrudnienia socjalnego w oparciu o ustawę o zatrudnieniu socjalnym Warunkiem objęcia ubezpieczeniem i opłacania składek jest nie podleganie przez te osoby obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego z innego tytułu. Tych osób jest jeszcze więcej ale to naprawdę trzeba poszukać. Można jeszcze ubezpieczyć się samemu w NFZ: http://e-prawnik.pl/skladki/czy-moge-dobrowolnie-ubezpieczyc-sie-w-nfz,artykuly,ubezpieczenia-zdrowotne

Achajka27 masz rację. Każda, która jest w podobnej sytuacji jak autorka to mówi, że lepiej jak ona dostanie niż jak mają dawać pijakom i \'żulom\' z parku. Tylko że nie widzą tego, że pomijając alkoholizm robią tak samo - czyli chcą za darmo. Jestem ciekawa ile Klaudio P. lat przepracowałaś ? Aha i według mnie to jest szczyt nieodpowiedzialności żeby w wieku 18 lat czyli jak napisałaś \'od dnia porodu\' się nie zabezpieczać i wydaje mi się, że skoro zdecydowałaś się w tak młodym wieku na drugie dziecko to Cię spokojnie na nie stać, a jeżeli stać Cię na dziecko to tym bardziej powinno Cie stać na ubezpieczenie.

Gość julekkk
po twoim słownictwie no widać, że miałaś do szkoły pod górkę, bo dziewczyny w wieku 18 lat to się uczą a nie dają. A tą swoją łacinę podwórkową to w jakiej szkole pobierałaś.

Gość podejscie ... jej
teraz to dałas popis :) poprzestań może na tych trzech obywatelach które rodzisz Państwu bo jeśli zamierzasz je wychowac to wiele w dobro narodowe raczej nie wniosą. A skoro rodzisz Państwu to moze od razu oddaj chłopców armii a dziewczynki zakonowi, przecież dzieci nie rodzisz dla siebie ani dla innych ludzi tylko dla Państwa :)

Skoro masz 21 lat, to kiedy przepracowałaś te 2 lata? Dziecko samo się wychowywało? Napisałaś, że nie jesteś biedna, więc po co Ci ubezpieczenie z PUP ... na pewno stać Cię na prywatne. Po Twoich wypowiedziach widać, że nie jesteś zbyt rozgarnięta, a na pewno już niezbyt dobrze wychowana - przypominasz tzw. \"blacharę\" i pewnie nią jesteś. Typowy przykład laski, która nie myśli o niczym innym poza sobą. Te Twoje teksty dają dużo do myślenia, widać z kim mamy do czynienia; w jakim towarzystwie się obracasz ... zresztą nieświadomie sama o tym powiedziałaś. Praca oferowana w urzędzie pracy jest po to, aby ktoś z tej oferty skorzystał - jesteś w stanie przyjąć jakąkolwiek? Myślę, że nie dostaniesz tego ubezpieczenia ... i dobrze. Nie zasługujesz na nie; umiesz tylko wyciągać łapsko po to, co Ci się nie należy. Piszesz, że urodzisz \"obywateli\" (ha-ha-ha) ... zapewne będą to kolejni klienci monopolowych. Jeśli to co piszą tutaj ludzie nie dotrze do Ciebie, to Twoja córka lub syn skończy podobnie jak Ty, a wspaniałej przyszłości to Ci nie wróżę.

wyluzuj bo ci żyłka pęknie: \"jestem kobieta i mam prawo miec dzieci jak kazda pragnaca dzieci kobieta i ch*j wam do tego!!!!!!\"- to tylko cytat z ciebie, do którego nawiązałam. Fakt, żeby zrozumieć aluzję i tekst pisany nie wprost trzeba mieć więcej niż gimnazjum. Ani ze mnie kurwa ani stara; mając 17 lat nie rozkładałam nóg przed pierwszym lepszym i nie zrobiłam sobie 3 dzieci. Mój facet nie musiał spieprzać za granicę w obawie przed budową szczęśliwej rodzinki ze mną. Widać jak bardzo twój facet planował te dzieci, a może uciekł bo go nadmiar szczęścia przytłoczył? Żal mi ciebie bo nie masz wykształcenia, pracy, faceta, pieniędzy, jedyne co potrafisz to się rozmnażać i \"lać ludzi po ryju\" - poprawka, jakbyś mnie spotkała to okazałoby się że jednak tego nie umiesz a przynajmniej nie z każdym. Z jakich slumsów wyniosłaś to wyszukane słownictwo? Możesz mi wirtualnie nafikać jeśli ci to podniesie samopoczucie, nie zmieni to faktu że właśnie sobie wyrobiłaś opinię niezrównoważonej psychicznie, egzaltowanej (uwaga trudne słowo) i prymitywnej istotki. Już widzę jak idziesz do pracy mając trójkę dzieci i perspektywy na 1000 zł płacy, o ile ktokolwiek ci da pracę.

Gość fghjyii
autorko prostaczko :D pusta jestes jak kapusta, o przepraszam kapuste!! juz to widze jak pracowalas 2 lata... chyba doopy dawalas 🖐️ a nazywajc siebie kobieta obrazasz inne , normalne kobiety pragnace miec dzieci, ty to tylko umiesz nogi rozkladac, skoro nie jestes biedna to po kiego ci ubezpieczenie od panstwa, co?? bo chcesz lapsko wyciagnac wszedzie gdzie sie wyszarpac darmowa kase?

Gość UPPPPPPPSA

Gość uuuuuppppppppppp

Gość I po co to podnosisz
Po co to podnosisz, zeby nic nie znaczaca awantura sie nadal wywolywala.

Gość Ehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jakas niezrownowazona ta autorka topiku!

Gość tak się niestety
dzieje,gdy w tych czasach dzieci rodzą dzieci....żenada... autorka topiku jest jak podejrzewam głupia małolata,która nagle obudziła się z ręką w nocniku,bo została w wieku 21 lat z 3 letnim synkiem i ciążą bliźniaczą....nie trzeba było koorwa doopy dawać!!!! już nie będę przytłaczać tych mało mądrych wypowiedzi autorki,bo szkoda klikać palcami po klawiaturze...powiem ci jedno-kobieto czy jak tam siebie nazywasz...nie obrażaj swoim zachowaniem i postępowaniem normalnych matek ,które wychowują swoje dzieci i poświecaja im każda wolną chwilę...bo to jest żenujace trzeba było pomyśleć zanim sie dało doopy i jak twierdzisz "nie zabezpieczałam się"-no to wybacz!państwo ma płcić z naszej kieszeni podatników za twoja k*****a głupotę i swędzenie w kroczu???????????? LITOŚCI.....

Gość irtyyy
i co najgorsze to takich matek już mamy niemało, a tu jeszcze państwo orzdaje za darmo pieniądze na nie w postaci becikowego,

Gość ewelao
Ja się rejestrowałam w UP jak byłam w 4 m-cu ciąży,też musiałam więcej leżeć.Ale nikt mi nie robił żadnych problemów.Z kierowniczką pogadałyśmy,że sobie i żadnych ofert nie dostawałam.

Gość no i jak
jak sie rejestrowalas mowilas ze bylas w caizy? nie robia problemow zanych w up?ja tez musze sie zarejestrowac

Gość hej hej
czy zarejestrowala sie ktoras w up bedac w ciazy//?

Gość heh hej hej

Gość uppppppppppppp

Gość autorka to jest TROLL
Ta laska jest znana pod nickiem Klaudia 1987 i pokrewnymi na różnych forach o macierzyństwie. To chora psychicznie mitomanka, nie rozmawiajcie z nią, bo nakręcacie tym jej psychozę. Ona nawet nie jest w ciąży. :O

Gość lohoho
co to kogo ochodzi

Gość no i ja tez mam taki problem
udalo sie zarejestrowac?

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin