Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooo nooo noooo

w jaki sposób odczuwacie kryzys - przykłady...

Polecane posty

Gość nooo nooo noooo

mój mąż miał o 1/4 pennsji mniej bo.... poobcinano premie , nie ma nadgodzin ,itp. dostał 1700 zł (ja zarabiam 1200 zł) wzrosły u mnie w paru sklepach ceny żywności, wzrosła cena benzyny a wy jak odczuwacie kryzys?

Gość nie dostalam na czas
z uczelni stypendium ceny rosną zawsze i rosnąć będą poki co po portfelu nie dostałam , ale to zapewne tylko cisza przed burzą :(

Gość mojemu męzowi tez obciełi
pensję. I ma cicho siedziec i cieszyc sie ze ma prace:O

Gość jpomagamy
mi brakuje seksu.

Gość laguna777
noo.. paliwo to chyba raczej ostatnio staniało

Gość kontrahenci mi nie płacą
na czas, przez to mam problem z płynnoscia

pensje mialam pozniej bo deweloperzy placa nam z opoznieniem - a mamy sie cieszyc, ze wogole placa a nie padaja (pracuje w budownictwie) mojego narzeczonego biuro miesci sie w budynku, gdzi sa jeszcze 2 inne firmy i niedawno przyszedl kkomornik i kazal wszytkim sie wyniesc i powiedzial, ze firma zbankrutowala i ludzie zostali z dnia na dzien na bruku (to nie byla firma mojego narzeczonego) ale wspolczuje tym ludziom i ich rodzinom a coraz czesciej sie slyszy, ze firmy padaja

Gość waleriana23
Jestem w Anglii, pracy mam az za duzo i kasa wplywa regularnie na moje konto, oszczedzam po podstawowych wydatkach (bez ''szalenstw'' typu kino restauracja) 700 funtow miesiecznie. Wlasnie dostalam nastepna propozycje pracy, jesli wypali to w jeden miesiac zaoszczedze nawet 1200 funtow. W ostatni weekend zarobilam 220 funtow, nie robiac wiele. Niestety kryzys dotknal Anglie dotkliwie, wielkie sieci sklepow upadaja, 2 miliony bezrobotnych, moi znajomi traca prace badz czesc pensji. Ceny zywnosci poszly w gore, wynajem mieszkan drogi (prawie £600 na miesiac za pokoj!), jest bardzo ponuro i chociaz jestem szczesciara bo pracy mi w tym momencie nie brakuje to jednak boje sie o moje oszczednosci (60% mojego banku jest w rekach panstwa bo byl na granicy bankructwa), ze znikna nagle i bez mozliwosci odzyskania, boje sie, ze bede musiala sie wyprowadzic z taniego pokoiku i bede musiala wydawac 3/4 swojej pensji na sam czynsz jak inni moi znajomi, boje sie, ze w koncu nawet pracujac 7 dni w tygodniu nie bedzie mnie stac na podstawy, te ceny wrecz poszybowaly w gore!