Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusinka niebawem

zaparcia po feminatalu???

Polecane posty

Gość mamusinka niebawem

Dziewczyny, moze sie ktoras z was orientuje czy po feminatalu mozna dostac zaparc...do tej pory brałam falvit M i wszystko było OK a teraz zmieniłam na feminatal i nie moge sie załatwic!!!!! Kurcze powiedzcie czy to moze byc wina tych witamin????

wydaje mie sie ze to malo prawdopodobne, ja bralam feminatal i nigdy nie mialam zadnych problemow z zaparciami, ale wiem ze niektorym kobietom w ciazy ciezko sie jest \"wyrobic\" i nie ma to zwiazku z witaminami

Gość brzydulka ulka
biore feminatal od samego poczatku i nie mam z tym problemów. moze twoj organizm si eprzyzwyczail do falvitu ktory np mial mniejsza zawartosc zelaza i stad zaparcia.

oczywiscie, kazdy preparat zawierajacy zelazo moze powodowac zaparcia

Gość helphelphelp
Ja też mam taki problem, jak sobie pomóc? może jakieś jogurty nie wiem danone activia? nie zaszkodzi dziecku?

Gość brzydulka ulka
activia czemu mialaby zaszkodzic? ja pije aktivie od dluzszego czasu, sporo przed ciaza i stwierdzam ze przemiana materii od niego sie nie poprawia wrecz rozleniwia sie ;-( jedz duzo kasz, ciemnego pieczywa najlepiej z siemieniem lnianym, jabłek i pij wode mineralna, polecam muszynianke - wysokozmineralizowana z magnezem i wapniem. napewno bedzie dobrze;-) ja biore zelazo od dluzszego czasu bo mam niedobór i nie mam problemów z zaparciami.

Gość helphelphelp
zastosuje ;) jak na razie skupiłam sie na jabłkach i mineralnej bo to mam pod ręką :) dzieki :)

otręby, kefiry, kapusta kiszona, surówki, dużo wody, oleje roślinne, kasze, świeże soki warzywne (burak!) i owocowe Ja też używam feminatal (choć nie jestem w ciąz, jeszcze...) i zaparć nie mam, odkąd zmieniłam dietę na \"lepszę\" ;-)

Gość brzydulka ulka
tylko nie najedz sie jablek i nie zapijaj woda bo wtedy ból brzucha i rozwolnienie masz gotowe...

mi sliwki suszone pomagaly:) a jesli juz jogurty to lepiej zachowac odstep kilkugodzinny przed i po preparacie bo nabial zmniejszyc moze wchlanianie zelaza

Gość helphelphelp
dzięki za rady, ja mineralną wypijam min 1,5l dziennie jabłek tez jem sporo i mieszam a nigdy mi nic nie ma.