Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

777-X

Polska awansowała na liście potęg gospodarczych świata.

Polecane posty

Według danych CIA, Polska awansowała z 22 na 21 miejsce, wyprzedzając pod względem wysokości PKB Arabię Saudyjską. Niemcy, jeszcze nie dawno trzecia potęga gospodarcza świata, zostały wyprzedzone przez Indie i spadły na 5 miejsce. Japonia straciła drugie miejsce na rzecz Chińskiej Republiki Ludowej. Na pierwszym miejscu wciąż Stany Zjednoczone Ameryki. PKB większe niż USA ma tylko Unia Europejska. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

Według danych CIA PKB całego świata wynosi łącznie prawie 71 bilionów dolarów amerykańskich.

Florek poszukaj w Newsach coś o seksie :P

Niestety ale jeżeli chodzi o seks to ostatnio pojawiają się tylko negatywne newsy. Lepiej ich nie cytować.

W Arabii Saudyjskiej jest teraz takie powiedzenie: "Mój ojciec jeździł na wielbłądzie. Ja jeżdżę samochodem. Mój syn będzie latał samolotem. A mój wnuk będzie jeździł na wielbłądzie."

czyli historia lubi sie powtarzac :classic_cool: Einstein tez stwierdził ze trzecia Wojna Światowa bedzie na maczugi :D:D:D

Powienienem poinformować was również że bardzo szybki wzrost gospodarczy ChRL w dużej mierze oparty jest na pracy przymusowej (dotyczy to setek tysięcy Chińczyków poddawanych "reedukacji przez pracę"). Komunistyczne władze ChRL idą do celu (globalnej dominacji ChRL) po trupach i są tego celu coraz bliżej. Obecnie Chińską Republikę Ludową czeka pojedynek gospodarczy o pierwsze miejsce na świecie ze Stanami Zjednoczonymi. Zwycięstwo USA jest warunkiem przetrwania wolnego, demokratycznego świata.

Gość Zenobiusz Pupoklapka

Z uśmiechem, tylko że nie zaznaczonym w poście :-)

Nie :-D To nie ten Florek :-D :-D :-D Mam nadzieję :-D

Z uśmiechem jest zdecydowanie lepiej :-)

Sytuacja na świecie zmienia się szybciej niż ktokolwiek przewidywał. Jeszcze rok temu zakładano oficjalnie że ChRL pod względem wysokości PKB prześcignie Japonię dopiero w 2015 roku. Tymczasem stało się to już w roku 2008. Z moich obliczeń wynika że ChRL może wyprzedzić USA już w ciągu najbliższych 7 lat, a więc około roku 2015. O 20 lat wcześniej niż zakładają oficjalne prognozy.

Nie masz dość?! Powiem Ci, że półinteligent jeśli będzie potrzebować podobnych informacji sam je znajdzie... Nikomu nie jest potrzebna propaganda, która tu uprawiasz.