Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama przedszkolaka

Co z tym przedszkolem??

Polecane posty

Gość mama przedszkolaka

Mam pytanie do mam maluszkow,ktore wlasnie stoja przed pierwsza wyprawa do przedszkola i do mam ,tore swoje pociechy wyslalay juz do przedszkola i maja juz doswiadczenie:) Jak wasze pociechy to zniosly??czy bylyscie zadowolone z przedszkola.CZy macie juz jakies przedszkole na oku?na co zwrocic uwage??oh milion pytan:) Mam nadzieje,ze rozwiejecie moje watpliwosci i opusci mnie stres zwiazany z poslaniem malej do przedszkola:):)

Gość moja mala coreczka
Ja tez z checia poczytam wpisy mam z dosiwdczeniem:):)

Gość dfdfdd
moja córa chodziła przez miesiąc do państwowego przedszkola, to ni było dobrze, bo dzieciaki nie wychodziły na dwór, było leżakowanie, jak pytałam się co było na obiad to mówiła że parówki. Później zaczęły się wymówki tylko żeby nie pójść, a to główka a to nóżka itd. Teraz chodzi gdzie indziej co prawda prywatne ale jest zadowolona, ogólnie super, często chodzą na spacery czy ciepło czy zimno, jedzenie dobre, super babeczki, moja córa nie narzeka chodzi z chęcią. Jedyny problem to to że bardzo często zdarza się tak że rodzice pu8szczają swoje pociechy chore do przedszkola i zarażają innych i to jest tragedia.

Gość dfdfdd
na co zwracać uwagę najlepiej na opinie rodziców dzieci uczęszczających już do przedszkola. ja chyba trafiłam na super przedszkole.dziecko zadowolone to i ja zadowolona.

Jak moja siostrzenica zaczynala chodzic do przedszkola, zostawiano ja na poczatek na krotko, bo bardzo plakala. Podobno wszystkie dzieci na poczatku placza. Dlatego najlepiej zaczac prowadzac dziecko, jak samemu nie ma sie stresu w pracy lub jesli ma sie po prostu wolne. Po tygodniu lub dwoch dzieci zwykle sa juz przyzwyczajone i - jesli przedszkole jest ok- chetnie chodza. Gdzies czytalam, ze nie wolno dziecku uciekac z przedszkola (wychodzic, jak dziecko nie widzi, zeby nie plakalo za mama)- dziecko ma wiedziec, ze mama wychodzi i wroci np. po obiedzie. No i lepiej nie rozwlekac pozegnania na nie wiadomo jak dlugo. U nas to sie sprawdzilo.

Gość mama przedszkolaka
Dzieki za odzew.Ja ma stracha ..nie chce zeby moje obawy udzielily sie dziecku..zastanawiam sie do jakiego przedszkola ja poslac..panstwowe czy prywatne??jak u was z oplatami za przedszkola??

Aga1979 to nie prawda, że każde dziecko na początku płacze. Mimo iż jestem dorosłą osobą to moja mama do tej pory mi opowiada, że jak poszłam pierwszy raz do przedszkola to Panie przedszkolanki pytały się z jakiego ja przedszkola przyszłam bo byłam taka zadowolona i od razu zaprzyjaźniłam się z innymi dziećmi ( chodziłam od 3 lat ). Problem był gdy zbliżał się weekend wtedy był wielki płacz bo ja chciałam do przedszkola ;)

Gość mama przedszkolaka
Julianna---marze by moja corka zachowala sie tak ja ty:):)hehe Slyszalam,ze maluchy choruja czesto w przedszkolu..czy wszystkie??ciekawe..a jak wasze ??