Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja tak uważam....

każdemu facetowi przydałoby się WOJSKO!!!! nie był by takim CIPĄ!!!!

Polecane posty

Gość mnie tez rozpieprzają
prawik co miałeś na myśli pisząc że nie każdy może prowadzić samochód? czy masz problem z jazdą samochodem?

Gość prawik nawet
jako pasażer wymięka za miastem....

Gość mnie tez rozpieprzają
chyba urodziłam sie w środku facetem:O:D

Gość upupupupuppppppppppppppppup

W wojsku mawiają młody musi dostać w dupę, albo młody zawsze zdziwiony.. Czy wojsko czegoś uczy tak samoobsługi, wysprzątać, uprać - po prostu zadbać o siebie samodzielnie i to jest plus.. Dbania o siebie i miejsce w którym się przebywa.. Jakby w wojsku nie dostało się w dupę, tzn. by że to przedszkole dla dzieci, chociaż teraz z wojskiem się to dzieje.. Na początku dostaje się w dupę żeby się czegoś nauczyć, ale końcówka jest extra, luz bo się umie wszystko i młodzi poborem pracują.. W sumie taka szkoła ciężko na początku, żeby na końcu było lepiej, tak samo jest w życiu.. Ale w sumie też uczy odpowiedzialności, wykonywania rozkazów, coś na pewno z tego zostaje.. Ale teraz wojsko idzie do lamusa..więc to powoli robi się historią.. Niech nikt mi nie mówi, że facet po szkole oficerskiej wie dużo o wojsku mimo, że w ZSW nie był bo to też lamus tylko wiedza książkowa..a tacy w wojsku bywają najgorsi, chcą pokazać, że pagon czyni ich lepszymi..że wiedza dużo, a nie wiedzą nic :D A jak jest z nasza kadrą wojskową to lubią sobie wypić jak każdy Polak i nie wszyscy są chamami..bo to też ludzie..można się dogadać.. Dla mnie wojsko jest do dupy, chociaż wiem, że dużo osób leci na mieszkanie darmowe, dobra kasę i wcześniejsza emeryturę.. W sumie na bezrobocie byłby to dobry sposób - wysyłać ludzi do wojska, ale jak to mówią człowiek nie chce być niewolnikiem, a wojsko po części to coś w tym stylu - mawia się pagonami, poborami.. Człowiek nie chce być niewolnikiem i dlatego wojsko tak odstrasza ;) I strach robi swoje ;) Rozkaz starszego stopniem musi być wykonany, a konsekwencje nie wykonania to np. prokurator.. Czy wojsko odstrasza zawsze, a ci co mówią że to strata czasu to prawda, dla mnie była to strata czasu, ale wolałem iść do wojska niż jak to niektórzy robią ściemniać, przez kilka lat, że studiują (choć niektórych złapali po kilku latach - ci to dopiero stracili czasu ), co miałem odsłużyć to odsłużyłem, a wojska nie dla mnie :D A tak poza tym to praca w wojsku jest lekka, ale to zależy od pozycji i rodzaju wojsk..i wojsku nie ma grubasów, chyba że jakieś wyjątki :D Bo testy sprawnościowe są :D A mówienie, że ktoś jest ci** bo był czy nie był, jest bez sensu, niech lepiej napisze szczerze dlaczego nie był, albo dlaczego był.. Prawda jest taka że wiele osób się boi wojska i nie przyznają się do tego..zawsze tylko mówią że nigdy by nie poszli, ale czemu to równa się to każdy wie i sam sobie odpowie (ale powie tylko połowę prawdy) :D Wojsko dla mnie to zawsze będzie szkoła życia samodzielnego, odpowiedzialności (której ludziom brakuje) ;) Bo tego powinno uczyć wojsko.. Wojsko nie zmienia człowieka, człowiek sam wybiera czego chce się nauczyć, część rzeczy zostaje mu wpojone..ale czy będzie robił tak, czy inaczej sam decyduje..z wojska człowiek może wyjść taki sam.. nie można powiedzieć, że będzie lepszy, może czasem być gorszy..bo i takie przypadki są, tacy mówią, że wojsko zepsuło im psychikę.. Z resztą o wojsku wypowiadać się mogą ci co byli, bo inni mogą gdybać, lub opowiadać historyjki jak jest, a sami nie widzieli, lub się nie przekonali :D Szczerze to niektórym przydałoby się wojsko, z resztą komu by się przydało, to każdy ma swoją opinię.. Czego ludziom brakuje odpowiedzialności za swoje czyny, postępowanie - biorą się np za związek z kobietą a sami nie umieją o siebie zadbać, a co dopiero o dziecko :D Z resztą może niektórym nie chodzi o związek tylko o seks.. Cóż taki jest świat, ja to wolę na razie być sam, bo muszę w życiu sam do wszystkiego dojść, a samochód, mieszkanie lub wynajem mieszkania to już świadczy o tym, że człowiek coś umie, sam do czegoś doszedł ;) Czy będę miał dziewczynę, czy nie to czas pokaże, ale taka prawda nie biorę się za związek z kobietą skoro jestem nieodpowiedzialny :( Co ja bym jej zapewnił ? Związek to nie tylko miłość, cóż taka prawda.. Miłość musi być, bo związek nie przetrwa, ale inne rzeczy w życiu też są potrzebne, nie można wszystkiego ograniczać tylko do jednego słowa miłość, a z miłością wiąże się wiele rzeczy :) Czy nie z miłości do drugiej osoby staramy się, żeby było jej lepiej ? I wiem, że w życiu muszę liczyć na siebie..a mawia się, że na miłość nigdy nie jest za późno, więc kilka lat mnie nie zbawi :) Wiem, że skoro nie będę miał kobiety tzn że sam nie jestem gotów..

Gość gość

To żałosne,gdy tępy babiszon z podgatunku zwanego polką mówi,ze zasadnicza służba powinna wrócić.Tiaa...no najlepiej zrobić z człowieka popaprańca lub doprowadzić do samobójstwa.Wy baby to chyba nie wiecie co się dzieje w wojsku ale gadac to lubicie.Jestem pewien ze zaraz byscie mordę zamknęły gdyby wprowadzili służbę wojskową dla was,co byłoby wspaniałe,nauczołoby się was tam pokory,szacunku i innych przydatnych rzeczy byscie nie pasożytowały na lepszych istotach od siebie :D 

Gość Gość

Chodziłabyś pod koszary?

Gość Onsam

Byłem, nic mnie nie zmieniło, nie mam kobiety.