Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Seennaa

uczuciem czy logiką ...

Polecane posty

Gość ustronianka6666666
lgika...uczucia sa do d...

porzadaniem, kobieto. logika unieszczęśliwia zmuszając do tego co odpowiednie, a uczucia przwiązują do kogoś narażając na zranienie. tylko kierowanie się porządaniem daje szczęście.

pozadanie nie daje szczescia. mozna pozadac rzeczy niemozliwych. gdzie tu szczescie? ciagle bedziemy sie zastanawiac nad tym, co lepsze i czym sie kierowac. a i tak, w sytuacjach podbramkowych, kazdy z nas bedzie sie kierowal tym, co bedzie wygodniejsze.

ale porzadanie to nie uczucie, więc zazwyczaj jest przelotne. nawet jak czegoś nie mogę miec to po pary dniach mi przechodzi i chcę czegoś innego co mogę miec ;)

Gość AskaAaaa
Jasne, ze logika!!! Podejmowanie decyzji pod wplywem emocji nigdy nie jest korzystne, to zly doradca. Tylko rozsadek i logika daja gwarancje nie robienia glupot i podejmowania decyzji przemyslanych. Przynajmniej daje taka saznse. Jestem zdecydowanym zwolennikiem myslenia:)

kierowanie się pożądaniem ma sens i przynosi radość/przyjemność tylko kiedy jesteśmy młodzi i nie mamy żadnych zobowiązań, nikogo nie krzywdzimy swoimi wyborami - przy czym robimy to na tyle świadomie, żeby przewidzieć ewentualne konsekwencje tych wyborów. logiką kierujemy się zazwyczaj kiedy nasze życie jest bardziej ustabilizowane.

Wszyscy niby mowia ze logika..Tylko ze jakos w zyciu troche inaczej to wyglada ;) Trudno jest zapanowac nad uczuciami,a logika tez nie zawsze jest dobra.Uwazam ze w podejmowaniu decyzji lepsza jest logika,natomiast jesli chodzi o partnerow,to nie wyobrazam sobie ze jestem z kims tylko z rozsadku..Jednak jak dla mnie ciezko jest oddzielic logike od emocji i tak czy tak zawsze kierujemy sie i jednym i drugim,tylko ze jedni potrafia ujarzmic emocje i dopuscic do glosu bardziej logike,a inni na odwrot ;)

Gość frufru
zdrowym rozsądkiem...

Gość frufru
da sie da sie. tylko trzeba go miec ;)