Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość worek złota

macie juz imiona dla swoich dzieci wybrane? te co rodza wiosna lato

Polecane posty

Gość worek złota
głupoty - poczytaj od poczatku to zobaczysz jakie biore pod uwagę. magdalena ,anna, katarzyna, edyta, agata, dorota to sa imiona które równiez odrzuciłam bo sa oklepane i dawało sie je dzieciom za moich czasów. czasy emilek, natalek, amelek, oliwek sa nie dla mnie - nastolatki tak nazywaja dzieci - ale bardzo mi sie te imiona podobaja- bardzo. no ale cóż...kolejna natalka ma być? akcja na antosie, zosie, marysie to całkiem mi nie podoba się.

Jagoda, Milena masakra :o Miron jeszcze gorzej :o to może Hildegarda Ci się spodoba? :o

Gość worek złota
nie podoba mi sie marjanna- dla mnie staroświeckie , małgorzata- oklepane, eunika - ładnie, ale tak nietypowo nawet. adrianna - trudne dość. anna- oklepane. kurde nazwe dziecko zygmunt albo zyta i bedzie kwita

Gość a możeeeeee
zawsze zostaje Krystyna ;p

Jestem tą, która rodzi wiosną. :P W kwietniu konkretnie. :) Imię wybrane. Ania.

Gość worek złota
nie, jagoda, miron, kalina, sabina to nie mój gust. blanka- nawet ciekawie brzmi ale ponoc Blanka jest zdrobnieniem tak naprade od bibianny. hildegarda:) hilda jak juz to mogłaby byc ,ale w polsce sie nie przyjmie:)

Gość 2*szczęście
Gerwazy i Protazy było juz przedyskutowane??

Gość worek złota
krystyna..nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee to chyba juz lepiej Zyta

Gość a możeeeeee
Eunika jest z bibli

Gość worek złota
gerwazek pankracy gniewomi mieszko -tez odpadły.Normalnie załamka. jak juz pisałam wezme pod uwage marka, kamila,,,,,albo Zygmunta:) (żart)

Gość 2*szczęście
Pola ponoć od Apolonii Ale moje bedą Pola i Blanka- sprawdzałam można tak dac na imię:) Bibianna i Apolonia mniej mi się podoba:p

Gość a możeeeeee
a Izabela?

Gość worek złota
eunika cos jak , emanuela, eulalia strasznie mi sie podobają. Ale wez wymów do dziecka te imiona, a jak kolezanki beda wołały,ełnia, enia,

Gość a możeeeeee
na moją kuzynkę Enia wołają

Kamil może być, nie najgorsze :) A Filip nie podoba się? Dla dziewczynki może Klara?

Gość worek złota
bibianna apolonia to zdrobnienia pola i blanka- faktycznie, ale tak jak piszesz te zdrobnienia sa tez jako osobne imiona, dla mnie to bezsens. Ponoc kinga jest tak naprawde od kunegundy zdrobnieniem, a majka od marii. Nie podobaja mi sie takie imiona z innymi skrótami. Np mam aleksandrę ai tak zawsze jest ola. Alicja i tak zawsze będzie ala a nie alicją. Aczkolwiek samo alicja jest ładne, szkliste ale i tak wiem ze zawsze byłaby alą- odrzuciłam z bóle.

Gość a możeeeeee
jeszcze moze być Ines tylko to chyba bardziej jak dla psa :lol:

worku złota Anna jest oklepane w NASZYM pokoleniu. W pokoleniu maluszków... nie powiedziałabym. Patrząc na dzisiejszą modę to za kilka lat w klasie będą 3 Julki, 2 Emilki, 3 Oliwki, 2 Amelki i jedna Ania. ;) A jak chcesz śliczne, miękkie imię... nieoklepane w żadnym pokoleniu to nazwij córkę Ula... Uleczka, Ulcia, Ulka-Kulka... ;) Sama bym tak nazwała córkę ale moja rodzona siostra się tak nazywa. :)

Gość worek złota
klara jakos tak dziwnie brzmi. Filip z |Konopii- tez odrzuciłam.

Milenka bardzo ładne imie moja córka je nosi a jutro ma swoje pierwsze urodziny

Gość worek złota
urszula i tak zawsze będzie ulą. Chodzi mi o imiona bez zdrobień. Alicja zawsze będzie ala i ubolewam, dlatego narazie milena bedzie brana pod uwagę.

Gość chaccaroni macaroni
barbara? marita? anita? agata? aniela? klementyna? amanda celina dagmara donata doris olimpia marzenna eliza? jola? lidia? marcelinA? olga? oliwia? sandra?

Michalina? Łucja? Matylda? Żadne z powyższych mi się nie podoba ale widzę, że szukasz coś... "na siłę"... ;) Co do zdrobnień... to ja uważam, że powinny być. Ja wybierając imię kierowałam się, by pasowało na każdym etapie zycia... Do małego dziecka, do nastolatka i do dorosłego człowieka... Syn Mały Antoś, chłopak - Antek, dorosły - Pan Antoni. Córka Mała Ania, dziewczyna - Anka, dorosła - Pani Anna.

Gość alabara
kazdy ma inny gust:) ja bardzo nie lubie imienia: Urszula, Edyta, Milenka( uff-okropne), nie mowic juz o Oliwkach i Wiktoriach czy Nikolach.. Moje ulubione: Alicja, Amelia,Nina, Lena, Klara, Hania A co do chlopcow...zadne mi sie niestety nie podoba:( Miron??okropne, tymon? jeszcze gorsze, Oliwier...hmm...tez nie. mniejsze zlo: Szymon, Adam

Gość ja dziecko nazwe
Chlopiec : Nikodem lub Filip Dziewczynke : Hania, Aniela badz Ania