Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość worek złota

macie juz imiona dla swoich dzieci wybrane? te co rodza wiosna lato

Polecane posty

Mi się tam imie Filip podoba:) Fajnie się zdrabnia Fifi:P Ale mój narzeczony ma uraz do tego imienia, przez jedna osobę i u nas będzie Dominik albo Michal:)

Gość nie przeczytałam całego topiku
ale proponuję: Dla dziewczynki: Marta Dla chłopca Michał łdanie się zdrabiniają, a mimo wszystko z reguły używa się podstawowej formy :)

w zyciu nie napisze jak nazwe swoja córe, bo zaraz pol Polski chodziloby z tym imionkiem, a na to pozwolic nie mogę:) jest zbyt piękne

Gość a moze Filipek
z mezem akurat wspólnie zgodizlismy sie na to imię :) teściowie nie mają nic do gadania :) Dominik i Michał sa tez ładne, wczesniej jeszcze podobały mi sie imiona Paweł, Łukasz i Sebasian :) Jeszcze musze pomyślec o imieniu dla dziewczynki w razie czego :)

nasz pierwszysynek to Wiktor i choc dlugo z tym walczylam to jednak utarlo sie zdrobnienie Witek (on sam o sobie - Itek) moze kiedys to minie i beda go nazywac tak jak należy Wiktor czy Wiktorek Teraz bedzie drugie i jesli będzie chlopiec bedzie Oskar, ale na dziewczynke pomyslow brak,zwyczajnie nic mi sie nie podoba,jakis czas temu myslelismy o Nina,Lena ale wszyscy wkolo gadaja ze ruskim zawiewa tak wiec dalo mi to do myslenia, podobaja mi sie tez Aurelia,Anastazja,Liliana ale mezowi zadne babskie,moze jednak bedzie chlopak i problem bedzie z glowy :)

Właśnie ja do wczoraj miała typ dla chłopca Wiktor, ale juz nie bo jest zbyt ciężkie noi właśnie to zdrobnienie Witek;/ W ogóle mi się nie podoba, a znalazlam jakąś stronke ze zdrobnieniami imion i dla Wiktora był Witek.

ja tam sprawdzam każde imie;p hehe

Gość kawarozpuszczalna
Urszulka, Ula Uleńka, Liwia, Lena,Liliana Krzyś, Kamil, Igor, Patryk,

Gość i nie ma
najpopularniejszej Oliwii w tym imienniku ?????

Gość kitka 2
Wiecie imię to rzecz gustu i bez sensu jest pytać na forum, jakie wybrać imię dla swojego dziecka. Każdy musi wybrać sam, ważne, żeby dziecku krzywdy tym imieniem nie zrobić, czyli po prostu dopasować do nazwiska, no i żeby dziecka nie ośmieszało.Jak sami jesteście nieśmiali, to wasze dziecko najprawdopodobniej tez takie będzie i nazwanie go Kasandrą, sprawi mu tylko problemy w życiu, bo będzie zwracać uwagę. Poza tym, zastanówcie się, jak będzie wyglądać za kilka czy kilkanaście lat wasz malutki synuś, do którego pewne imiona pasują, ale do dorosłego już nie bardzo. Np. Wysoki, potężny chłop - pan Kamil (okropność) albo dziadek Dominik (brrr) A jeżeli chodzi o gust, to każdy ma swój. Ja np. nie lubię zbyt wymyślnych imion, a Marlena (imię , które zaproponowała autorka topiku to dla mnie skrót od marksa i lenina). Poza tym według mnie jest wieśniackie, tak jak andżelika i mariola. Ale to moje zdanie, a każdy niech swoje dziecko nazywa jak chce.

Gość i nie ma
a jak ja się nazywam Wiśniewska to Marta albo Michał trochę średnio co :)))

Gość a babcia Oliwia Julia
lub ciocia Julia :)

Gość i jeszcze ja zapytam
Nela jest fajne:)

Gość Tajemniczaa pp
Co myślicie o imieniu Oliwiaa ? ;D