Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warszawianka..................

Mieszkanie w Warszawie czy dom na wsi??? co lepsze dla dzieci???

Polecane posty

Gość gość
ja jestem zdecydowanie za mieszkaniem tylko tak nba obrzeżach bardzo podoba mi sie osiedle www.osiedleprzylesie.eu/ mysle o kupnie mieszkania w tej lokalizacji.

Gość gość
My się zdecydowaliśmy na pobudowanie domu, kupiliśmy działkę w Kobylance www.dzialki-szczecin.com, piękna okolica, blisko natury i jednocześnie do większego miasta. Dzieci będą miały gdzie się bawić na świeżym powietrzu

Gość gość
dom z działko to świetna sprawa. Ja niestety mam mieszkanie ale kiedyś przymierzałem się do zakupu dom w Górze Kalwarii od http://pbekodom.pl

Gość gość
ja mieszkalam w domu do 19roku zycia. potem w bloku w miescie w warszawie. i nienawidze zarowno tego bloku jak i tej warszawy. zachorowalam na nerwice lekowa przez to, agorafobie. smrod, ped, halas, gonitwa, pogon chuj wie za czym. kupilismy z mezem dzialke 30km od warszawy w cichej i zalesionej miejscowosci i budujemy dom. maz jest ze wsi i jak jezdzimy do jego rodziny to moge odsapnac, jest tak cudownie... pachnie lasem, cichutko, niskie budynki a nie wiezowce(mi sie wymiotowac chce i kreci w glowie kiedy stane np obok marriottu i spojrze w gore), zero pospiechu, czysty relaks. wole dojezdzac ale wolny czas spedzac w ciszy i spokoju a nie w takim horrorze. w dodatku dzialke mamy spora bo 1000metrow i jak juz stanie dom to kupuje duzego psa i kury :) zasadze duzo drzew z tylu podworka a z przodu kwiatow i krzewow. bede oddychac zapachem natury a nie spalin i rykow tramwajow

Gość gość
Ja bym powiedziała że najlepszy wybór to będzie mieszkanie czy dom pod Warszawą. Jednak stolica daje najlepsze możliwości czy to szkół czy innych rzeczy dla dzieci więc wieś w jakiejś większej odległości to raczej nie za dobry pomysł. Ale z kolei mieszkanie w samej Warszawie to za duży hałas, smog i nie ma po prostu takiego spokoju. Ja mieszkam w Piastowie i jest to fajne małe miasto któremu nic nie brakuje a jak chcę być w Wawie to jestem w kilkanaście minut. Osiedle jest spokojnie i nawet deweloper sprzedaje na nim jeszcze mieszkania www.barc.com.pl więc można sobie zobaczyć czy by odpowiadało.

A nie lepiej znaleźć kompromis i kupić dom w Warszawie, w spokojniejszej dzielnicy np. Wawer? Ja bym na wsi nie chciała zamieszkać, więc tę opcję odradzam. Będziesz tęsknić za życiem w mieście, zapewniam. Mogę podpowiedzieć nawet tego dewelopera http://krymax.com.pl/ Nie zbankrutujecie kupując ten dom, bo myślę, że mieszkania w Warszawie są znacznie droższe. A przy tym nie będziecie się tak męczyć z dojazdami, jak gdybyście mieszkali na wsi.

Gość gość
Pod warszawą można kupić naprawdę bardzo fajne lokum np. tu http://www.pbekodom.pl/ dobry dojazd, fajna lokalizacja i dobre wykończenie.

Gość gość
kto co lubi na wsi jest całkiem fajnie

Gość KatarzynaKa
Wybraliśmy mieszkanie w Warszawie, kupiliśmy je niedawno na Laurowej od dewelopera Kurpiewskiego. Uznaliśmy, że dzieci będą miały lepszy start. Niedaleko też mieszka mój brat ze swoimi córkami więc moje maluchy mają się z kim bawić. A jak chcemy jechać na wieś to jeździmy do moich rodziców.

Gość Bemolowa
Zdecydowanie w Warszawie :) Jeszcze mieszkam pod Warszawą,ale już niedługo przeniesiemy się na nowe osiedle Bliskie Bemowo. Mieszkania mają podwyższony standard, a w budynku będzie recepcja. Do tego okolica jest jedną z ładniejszych i można nawet wirtualnie ją zobaczyć na stronie dewelopera http://www.bliskiebemowo.com/files/wirtualny-spacer/okolica/flash/4DL.pl_BB-okolica-PC.html

Gość NikiMay
A może po prostu mieszkanie na wsi? W Józefosławiu buduje się teraz nowe Osiedle Radnych 2. To kameralne, zamknięte osiedle, które ma tylko 40 mieszkań. To takie wille miejskie z podziemnymi parkingami i ogródkami na parterze.

Gość gość
Ja zdecydowałam się zakupić mieszkanie na nowo wybudowanym osiedlu pod Warszawą. Zgłosiłam się do dewelopera www.immobart.pl, który ma w swojej ofercie piękne domki pod Warszawą, które są położone w dogodnych lokalizacjach.

Gość ania005
Tak serio to dla dzieci lepsze jest mieszkanie w mieście. Owszem, na wsi jest spokój i dużo miejsca do zabawy ale z czasem zacznie przeszkadzać odległość od szkoły, kolegów, kin, sklepów itd. Poza tym Warszawie też są miejsce które są dobre dla dzieci a przy okazji wszystko jest blisko. Przecież w Wilanowie jest dużo parków i ciekawych miejsc rekreacyjnych. Ja bym właśnie postawiła na tę dzielnicę, słyszałam że poszukujący mieszkania najczęściej zgłaszają się do Eugeniusza Jaworskiego tel. 603 195 624 ze względu na jego dobrą znajomość dzielnicy i profesjonalne podejście

Jeśli się zdecydujecie na przeprowadzkę to polecam z Warszawy firmę Eleganckie Przeprowadzki, pomijając że są to moi koledzy z Bloku w którym mieszkałem to naprawdę robią perfekcyjną robotę.

Gość gość

Nie trzeba od razu wyprowadzać się na kompletną wieś. Ja zakupiłem dom pod Warszawą od dewelopera www.immobart.pl i jestem z niego bardzo zadowolony. Mieszkam w domu ale nie czuję się jakbym mieszkał na kompletnym odludziu.