Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość psoq

moja siostra miala ciezki porod, stracila duo krwi i jest zolta i zmeczona

Polecane posty

Gość psoq

moja siostra miala ciezki porod, stracila duzo krwi i jest zolta i zmeczona, dzwonilismy do szpitala i chyba ma zoltaczke, hemogobine miala bardzo niska - 7 (kiedy zostala wypisana ze szpitala po porodzie, (ponad tydzien temu)) lekarze sa w polsce do dupy i maja to gdzies! MA NISKA hemoglobine, jest cala zolta, oslabiona, zmeczona i spiaca, dobrze sie odzywia i duzo spi ale nadal nie ma poprway czy ostra anemia, zoltaczka moze przerodzic sie w bialaczke?? pielegniarka nam tak powiedziala

też miałam hemoglobine 7 po porodzie (przed 14!) nie potrafiłam wstać z łóżka. przez 2 tygodnie wyglądałam jak trup i ledwie łaziłam. a jednak żyję a hgb skoczyła już do 13 :) niech sie dobrze odżywia i odpoczywa a wszystko wróci do normy. polecam sok z buraków

a żółtaczka nie ma nic wspólnego z białaczką poza podobnie brzmiącą nazwą :) żółtaczka jest związana z nieprawidłową pracą wątroby a białaczka to choroba szpiku kostnego a co ma piernik do wiatraka? :)

Gość fewaw
jakas durna pielegrniarka tak powiedziala- ze jak ma sie zoltaczke i sie nic nie robi z tym to mozna miec bialaczke! ona bardzo duzo spi, pije swiezy sok z burakow itd

Jeśli ktoś ma nieleczoną anemie to moze przerodzić się w białaczkę. Tak mi powiedział lekarz kiedy miałam marne wyniki z poziomu żelaza.Jednak nie wiem czy to się tyczy żółtaczki.

W żadną białaczkę się żołtaczka ani anemia nie przekształca. Anemia może być objawem białaczki bo to nowotwór krwi- komórki prawidłowe są wypierane przez białe krwinki, te nowotworowe. A żółtaczka to inna bajka, z anemią może mieć tyle wspólnego ze anemia hemolityczna objawia się żółtaczką, np. u noworodków. Ale żeby z żóltaczki białaczka- mega bzdura.

To rzeczywiście dziwne że wypisali twoją siostrę w takim stanie do domu... dobrze by było powtórzyć w zwykłej przycodni wyniki morfologii oraz zbadać poziom bilirubiny, ASPAT i ALAT ( koniecznie jak najszybciej - jeśli pobiorą krew jutro rano, to popołudniu powinny być już wyniki - tylko nalegajcie, żeby były jak najszybciej!!!!) ta sytuacja nadaje się na to , aby podać lekarza wypisującego twoją siostrę ze szpitala , do sądu ( powołując się na zaniedbanie). no chyba że wyszła na własne rządanie - to co innego.... ps ja też straciłam dużo krwi przy porodzie (sn) i miałam po 2 dniach hemoglobinę 7 z kawałkiem i nie mogłam usiąść na łóżku bo traciłam przytomność... objawy zaczęły ustępować po przetoczeniu 2 jednostek krwii...

Gość co za glupia laska
Panna nie pieprz takich głupot jak baba ze wsi. Masz zdaje się dostęp do internetu, a czytać dziewczę też potrafisz. To wpisz sobie do wyszukiwarki słowo "żółtaczka", "anemia" i "białaczka", to może pojmiesz, co bredzisz.