Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggggggggggggg

czy ktoras z Was planowala sobie dzieci jak metodami natruralnymi

Polecane posty

Tak, metody te są dobre ale nie dla wszystkich... ja praktycznie mogłabym bazowac chyba tylko na obserwacji śluzu, a to wg mnie za mało....cykle po ciąży mam nieregularne, a codzienne mierzenie temp odpada... innym, którzy mogą stosować te metody, życzę powodzzenia

Gość rege
ta metoda jest bez sensu, mi się chce kochać właśnie w dni płodne najbardziej, wtedy jest super. Nie wiem po co się tak torturować skoro można zastosować w dni płodne prezerwatywę.

U mnie się sprawdziała przez kilka lat jak nie chciałam zajść w ciążę i sprawdziła się w tamtym roku jak już w tę ciazę zajść chciałam :)

Gość lolka ta od bolka
dziewczyny a zawsze macie śłuz płodny? bo u mnie czasem ciezko jest o zobaczyć

Gość olmolo
Do autorki. Ja liczyłam zawsze tylko dni tak jak ty.Cykle miałam co 30-32 dni.Na takich wyliczeniach jadę odkąd wyszłam za mąż.Nigdy mnie nie zawiodły.Mój syn ma 7 lat i teraz jestem w ciąży.Jest to ciąża jak najbardziej planowana i oczekiwana :).Życzę powodzenia :)

Gość powiedzcie mi prosze
a u nas jest tak - na metodach naturalnych od 7 lat. 3 ciaze, w tym jedna "z uniesienia" i to zaraz na samym poczatku- ale niestety nie przyjela sie.... a do tego- niestety (?) skutecznosc mam 100% - seks w dni plodne skutkuje ciaza od jednego razu (wszystkie 3 :/) poza tymi 2 planowanymi nie bylo problemow - mimo bardzo dlugiego braku okresu w czasie laktacji. obserwuje tylko sluz - na mierzenie temp nie mam a) czasu b) warunkow - trzeba miec co najmniej 4 godziny nieprzerwanego snu noca, u mnie teraz to niestety marzenie. W dni po miesiaczce - gumki, jak zaczyna sie pojawiac sluz plodny - trzeba miec fantacje - a od wieczora 3 dnia po szczycie sluzu (czyli zazwyczaj ostatnim dniu sluzu plodnego) - hulaj dusza :-D Na samaym liczeniu bym sie nie opierala, warto poobserwowac sluz, to jest naprawde proste i skuteczne

No ja dzieki obserwacji swojego organizmu, mimo strasznie nieregularnych i dlugich cykli, zaszlam w obie ciaze z pierwszym razem (tzn. jak juz zaplanowalismy :-) )