Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iamangie

rozkruszanie pigulek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość iamangie

witam! moim problemem jest, że mam blokadę podczas połykania tabletek, po prostu nie potrafię tego zrobić, a przyszedł ten czas, kiedy nie obejdzie się zastrzykami i kropelkami, bo ginekolog zapisała mi pigułki. wiem, że ten problem nie tylko mnie dotyczy, więc mam pytanie czy pigułka antykoncepcyjna rozkruszona lub rozpuszczona w wodzie traci swoją właściwość i działanie? z góry dziękuję za wszystkie posty. pozdrawiam.

Gość kurka szanel
pigułki są malutkie. ale jak ci przeszkadzaja to rozgryź i już.

Zawiń w grudkę chleba, włóż do buzi, rozgryź i połknij. Nie rozdrabniaj poza jamą ustną.

A w drugą stronę - dlaczego masz taką blokadę przy połykaniu? Jakiś problem anatomiczny czy kwestia psychiczna? Nie byłoby możliwości z tym się uporać? A z niedoustnych środków masz jeszcze NuvaRing.

Gość iamangie
oczywiście blokada psychiczna, myślicie, że psycholog mógłby się z tym uporać?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tabletki antykoncepcyjnej sie nie rozkrusza ani nie rozpusza w wodzie nie ma zadnych wlasciowsci wtedy antykoncepcyjnych wiem bo sprawdzilam to . jest tak mala ze napewno ja polkniesz i nie dramatyzuj skoro polykasz sline to ja tez polkniesz, ale jak masz z tym problemy to udaj sie do psychologa bo to jakies zaburzenia sa

Gość vitalsss
Wam tylko tak łatwo się wydaję - połknij i po problemie. Będąc dzieckiem trochę się "przyksztusiłam" tabletką i od tamtej pory wszystkie tabletki są miażdżone na proszek lub rozgryzane. Wystarczy świadomość, że to tabletka i koniec. Niestety bariera nie do pokonania...

Gość dzejn
ja tam problemu nie widze- jesli nie mozesz polykac to stosuj plastry evra- dzialanie jest takie samo. zapora moze byc jedynie wyzsza cena, ale skoro tabletki dla ciebie odpadaja to niestety cos za cos :/

Gość blackcat
mysle że mysl o ew. ciązy po rozkruszeniu tabletki szybko cie wyleczy z fobii przed połykaniem :D