Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19tc

Grypa zoladkowa w ciazy

Polecane posty

Gość 19tc

Jestem w 19tc.Moj maz ma grype zolodkowa. Ja z kolei wczoraj mialam 37,8 goraczki i ciagle wymioty(a nudnosci ciazowe minely w 15 tygodniu). Dzis mi minelo, ale czuje sie oslabiona. Tak sie sklada, ze akuarat wczoraj mialam wizyte u gin. Na moje sugestie, ze moge miec grype zolodkowa, lekarka jakby nie zareagowala. A ja sie martwie -dostlam tylko wit c i nospe. Czy ktos z Was przechodzil to cholerstwo? Jaki to moze miec wplyw na moje malenstwo?

pij duzo wody niegazowanej ,, zeby zapobiec odwodnieniu w razie biegunki .. idz do lekarza 1 kontaktu

Gość ja przechodzilam w 11 tygodniu
i musisz uwazac na dwie rzeczy: zeby sie nie odwodnic (wiec duzo pic) i abys nie miala utrzymujacej sie wysokiej goraczki (38,5 i wyzej). Jesli ktores z tych dwoch rzeczy sie pojawi to konicznie zglos sie do lekarza. Organizm moze sie odwodnic gdy wymioty lub biegunka ( albo jedno i drugie) utrzymuja sie dluzej niz 24h, wtedy konicznie musisz zglosic sie do lekarza. Jesli nic z tych w/w nie masz to sie nie martw, bo generalnie grypa zolodkowa nie ma zadnego wplywu na dzidzie, ale jesli nadal bedziesz sie niepokoic pojdz po prostu do lekarza. Nie do ginekologa oczywiscie, a normalnie do rodzinnego.

Gość 19tc
Dzieki. Nie mam juz goraczki (mialam tylko wczoraj) i nie wymiotuje. Biegunki w ogole nie mialam. Dzis juz nawet glodna jestem, wiec czuje, ze jest ok. Najbardziej martwilam sie, ze ten wirus co we mnie siedzi moze pzredostac sie do dziecka.

Gość dorcia33
Moja siorka miala grype,ale lekarz ja uspokoil ,ze nic zlego sie nie stanie dziecku.

Ja będąc w ciąży zaraziłam się grypą żołądkową od starszej córki wiadomo że nie jest to przyjemne ale nie stanowi raczej zagrożenia dla dziecka w brzuszku trzeba tylko pamiętać o piciu i lekkostrawnej diecie po 2-3 dniach wszystko wraca do normy

Gość gość
Syn przyniósł to paskudztwo 2 dni temu, wymiotował kilka godzin i spokój, dziś ja kiepsko się czuję, mam ból w kościach i jest mi niedobrze. Jestem w 19 tc. Pije rumianek, zjadłam acidolac, niewiem co jeszcze??l? Czuje sie fatalnie, nie mam siły wstać z łóżka