Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie na obiad

pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość pytanie na obiad

Niedawno zaręczyliśmy się i wszyscy chcą zobaczyć mój pierścionek zaręczynowy. W jaki sposób pokazuje się pierścionki? Na palcu, czy ściąga się? (tak szczerze, to nie bardzo lubię, jak wszystkie babki od razu go przymierzają :-o )

Gość pytanie na obiad
nikt nie wie? :-o

Gość frufru
pokazuj na palcu. jak beda chcialy zakladac powiedz że z pierścionkiem jak z obrączką - mierzenie czyjejś przynosi pecha w miłości.

Gość roxannnnnaaaa
nie rozumiem dlaczego miałabys sciągac i dawac komuś aby sobie obejzał, normalne ze pokazujesz na palcu

Nie wypada sciagac pierscionka by nawet przyjaciolka go przymierzala. Po prostu mowisz " niee ...nei sciagam go i koniec:) " ja mam zareczynowy i nawet nie zdarzylo sie by ktos poprosil bym go sciagnela.. a co to? zabawka?.. heh... chyba tylko nieppowazna osoba mogla by o to poprosic:) aa.. prawa reka palec drugi od prawej ze tak na chlopski rozum wytlumacze.

Gość oczywiście że na palcu
heh a tylko ktos by sprobowal przymierzyc moj pierscionek! Jest Twój i pokazuj go na palcu, osobiście przesądna nie jestem i nie wierze ze przynosi to pecha jesli ktos go przymierza, po prostu powiedzialabym ze nie i juz ;)

Gość pytanie na obiad
Dzięki za odpowiedzi :-) 🌻

Gość pytanie na obiad
A... zdejmujecie pierścionek np. do spania lub podczas np. zmywania naczyń, czy nie? Czy zakładacie tylko w sytuacjach, gdy np. wychodzicie z domu? :-)

Gość frufru
ja zdejmuję do mycia naczyń, do spania, sprzątania itd. po co się ma porysowac albo zmatowiec... ale z domu bez neigo nie wychodze :D

Ja go pierwszy raz zdjęłam dopiero jak zaszłam w ciążę i schudłam w I trymestrze tak, że mi pierścionki i obrączka z palców zlatywały ;) Zmywałam w nim, sprzątałam, nic nie zmatowiało :D

a co do pokazywania innym - tylko i wyłącznie na palcu, chociaż przyjaciółce dałam nawet do ręki. i nie chodzi i jakieś zabobony, ale to po prostu niekulturalne prosić kogoś o danie pierścionka do ręki. w końcu czy np. buty też dajesz do przymierzenia?

. W jaki sposób pokazuje się pierścionki? Czesta praktyka pokazywnia pierscionka zareczynowego jest strzelenie mu foty i wrzucenie w swoja galerie na portalu NK Chyba najlepszy pomysł :P:P:P koniecznie z dopiskiem to symbol mojego za maz pojscia za X lat :P

jedna z moich znajomych ma fotkę swoich palców z pierścionkiem... i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt, że zdjęcie jest tak ostre, że widać każdy włosek na każdym z jej palców... fuj!

Gość pytanie na obiad
nie mam konta na NK i nie zamierzam uczestniczyć w tym targu próżności ;-)

Gość pytanie na obiad
Ja nie chcę dotrzeć do jak największej rzeszy oglądaczy mojego pierścionka, pokazuję go znajomym, rodzinie i przyjaciołom, którzy SAMI poproszą o jego pokazanie :-)

Gość sadsfasadsd
Tylko pokazuj pierścionek wszystkim znajomym którzy Cię o to poproszą i to nie jest ironia. Ostatnio byłam świadkiem dziwnej sytuacji, jak dziewczyna nie chciała pokazać pierścionka dziewczynie kolegi, niby nie chciała się chwalić, ale wyszło dokładnie na odwrót, że jest jakaś bucowata...później mi powiedziała, że ona ją kiepsko zna i nie będzie pokazywać...

pokazuję go znajomym, rodzinie i przyjaciołom to jednak juz spore i szerokie grono :P a co do twoich dylematów to ? nie daj sobie pierscionka przymiezac przez inne osoby :p nie ogladałas filmu \"sztos \" :P

Gość pytanie na obiad
Co do tego szerokiego grona: sumując nawet całą moją rodzinę, przyjaciół oraz znajomych nie mam nawet co liczyć na konkurowanie z NK ;-) Do tej pory o pokazanie poprosiło 6 osób :-D i... mam nadzieję, że ta liczba nie wzrośnie drastycznie w najbliższym czasie, bo zaręczyny to osobista sprawa :-) i nie o pokazywnie pierścionka w nich chodzi. A jednak dla ludzi to jest najciekawsze :-D

Gość pytanie na obiad
wstyd się przyznać: nie oglądałam filmu sztos - nadrobię ;-)

Gość pytanie na obiad
podmianki z biżuterią? :-D Ech, to chyba widziałam :-D pamiętam jakąś scenę na balu czy coś, gdzie facet robi sztuczki ze znikającymi zegarkami i biżuterią... To ten film? (mogę się mylić, co do szczegółów, film oglądałam wiele lat temu...)

Gość pytanie na obiad
ok, to oglądnę :-) dzięki Bracie :-)

Gość Jeja6
Mi chołopak dał pierscionek ale nikt nie wie ze jest zareczynowy....jest bardzo skromniutki i wstydze sie bo inne maja jakies drogie itp.