Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia 18-1990

bardzo ciekawe pytanie odnosnie biblii.moze ktos bedzie znał odp.

Polecane posty

Gość Kasia 18-1990

w biblii jest napisane ze dobre dusze trafia do raju . no własnie ale jak on bedzie wygladał? ja osobiscie nie wyobrazam sobie wiecznosci bez sklepow , telewizora , komputera , dyskotek , czekolady , piwa itd ... Przeciez na dłuzszą mete takie nic nie robienie i zycie w ciagłym szczesciu stanie sie cholernie nudne , miesiac , dwa no dobra....ale wiecznosc?Szczeze nie wyobrazam sobie nie miec zadnych zajec , nie realizowac sie zawodowo tylko sobie chodzic po jakies łace całymi dniami i to jeszcze bez komorki i kompa : / a wy co o tym myslicie ?

Gość adssaassda
Co sie tym przejmujesz, kobiety nie maja duszy wiec nigdzie nie trafiaja.

Gość nie ma zadnego
raju, piekla czy nieba

Gość Kasia 18-1990
nie kumam-tzn jaka prowakacja? ja sie tylko pytam ...przeciez nie pisze ze bylam w raju o_O

Gość Kasia 18-1990
satanistyczny. mistrz.666- ale zdrugiej strony nie wyobrazam sobie ciagle spać "bez zadnego snu"przez wieki wiec mam nadzieje ze raj jest

Gość moeer
Raj- to stan szczęścia duszy a nie ciała.Moze w raju po prostu nie będziemy mieć trudności by być dobrymi ludzmi:)

A ja kiedyś rozmawiałam z człowiekiem, który twierdził, ze bym w niebie i wrócił :classic_cool:

Zależy jak będzie wyglądał ten hipotetyczny raj. Jeśli np nie będzie ciała to po co ci piwo? {biblia tyle znaczy co ten szary papier który masz w toalecie} Ja w tej chwili mam pomarańczowy. :classic_cool:

Gość toaleta publiczna
niestety z cała pewnoscia niebo i piekło istnieja, a ateisci wierza, ze ich nie ma, bo grzesza i wiara w to ze piekła nie ma pozwala im wierzyc, ze nie spotka ich kara 🖐️ ja osobiscie mam zamiar isc do nieba :)

Gość llaaaaaaaaa
jesteś pojebaną,pierdoloną materialistką o!

Gość Kasia 18-1990
toaleta publiczna- no ja też mam zamiar isc do nieba :) ale zastanawiam sie jak ono bedzie wyglądało i czy to przysłowiowe niebo na dłuzsza mete dla przecietnego człowieka zyjacego w naszych czasach nie zamieni sie w piekło....

Gość toaleta publiczna
satanistyczny - to ze masz dusze w stanie rozkładu to juz nie moja wina. ja nikogo nie zmuszam zeby wierzył w Boga. ty nie wierzysz bo tak jest wygodniej dla ciebie. lub życie po śmierci nie mieści się w twojej głowie. Każdy człowiek ma wolną wolę i wybiera droge jaka chce. Ale na końcu trzeba sie z tego rozliczyc.

Gość Kasia 18-1990
llaaaaaaaaa-hmmm ciekawe... materialistką mowisz ... to nie rob nic nie chodzi mi juz o te sprzety tv itd.tylko np prace w ogrodzie 10 lat tylko sobie podskakuj i tancz na jakies łace ciekawe co bedziesz gadac po 10 latach takiego podskakiwania....

Gość toaleta publiczna
Kasia- nie wiem jak wyglada niebo ale pewnie lepiej niz piekło :)

Gość Kasia 18-1990
toaleta publiczna-niezgadzam sie ztwoim zdaniem ze" nie wierzysz bo tak jest wygodniej dla ciebie" odnosnie : satanistyczny. mistrz.666 moim zdaniem to nie jest wygoda to jest straszne w nic nie wiezyc ... przeraza mnie mysl ze po smierci nic nie ma ..

Gość Kasia 18-1990
sorki*moze nic nie byc

Gość toaleta publiczna
kazdy w cos wierzy, a ksywka satanistyczny do czegos zobowiazuje, chocby do wiary w szatana.

Gość Kasia 18-1990
a tego tez nie czaje jak mozna wiezyc w szatana i nie wiezyc w boga przeciez na swiecie jest tez duzo dobra

Gość wyższy stan ducha
to ma być niebo....nie tak jak tu na ziemi, jestesmy ograniczeni, przez ciało, pokusy, ból, czas itp.... coś al'a hinduska nirawna.... kiedy czas ani przestrzeń nie istnieją.... przynajmniej ja to tak odbieram...

Kasia, ja mysle, ze niebo to stan duszy--każdy ma to, o czym marzył...ja mam nadzieje ze bede w Fidlers Green, marynarskim raju, gdzie pije sie rum, śpiewa szanty, tanczy na stole jiga i słychać szum morza:D

Gość Ewa co zżarła jabłko
przeze mnie nie będzie żadnego raju, ale warto było - jabłko było pyszne [ cool ]

Gość toaleta publiczna
satanistyczne- nawet ateista w swoim ateizimie powinien byc konsekwentny i to sie tyczy równiez nicka. Ja wierzę, że jest niebo, jest piekło i jest Bóg. A ty w takim razie w co wierzysz? Uważasz, że po śmierci nic nie czeka cię poza rozkładem ciala? Radzę przeczytać Pismo Święte. Nie w celu nawrócenia się, ale w celu przestudiowania tego co tam jest napisane. Ja kiedys sobie siadłam i zaczęłam czytać z ciekawości i szczerze mówiąc nawet mnie to zainteresowało. Ale lepiej zacząć od Nowego Testamentu, bo Stary jest trudniejszy do zrozumienia.

do autorki topiku>>>> a skąd wiesz ze tam nie ma komórek i laptopów? A moze są? do satanistyczny. mistrz.666>>>>> gdyby faktycznie nie było duszy to by nie było tylu książek i opisów ludzi którzy przezyli smierc kliniczną, chyba jednak cos tam jest po drugiej stronie, trudno powiedziec czy to piekło czy niebo, ale cos tam napewno jest

Gość Kasia 18-1990
satanistyczny. mistrz.666-hmm wiesz jak sie tak glebiej zastanowic nad tym wszystkim to mozna sobie pomyslec ze tam nic nie ma i kazdy wie jak to jest umrzec bo wszyscy obecni na kafeterji juz nie zyli miliony lat !!!!przed swoimi narodzinami .... ALE ZASTANOW SIE NAD JEDNYM CO MNIE NURTUJE JUZ BARDZO DŁUGI CZAS ....ZOBACZ NIE WIEZYMY W BOGA BO TO JEST TAKIE NIEPRAWDOPODOBNE ,NIE UDOWODNIŁA TEGO NAUKA ITP.ALE POMYSL SOBIE ZE WSZECHSWIAT NIGDY SIE NIE KONCZY JAK COS MOZE NIE MIEC PACZATKU ANI KONCA NIE MIESCI SIE NAM TO W GŁOWACH I TEZ JEST TO NIEPRAWDOPODOBNE ALE PRAWDZIWE!!!!!!

Gość toaleta publiczna
satanistyczny - warto przeczytac to chocby dlatego by pogłebic swoja wiedze na te tematy. Poza tym moje ciało nie zgnije bo zostane skremowana :P :) ale w sumie w dupie to mam czy wierzysz czy nie.

Gość Kasia 18-1990
toaleta publiczna-Tez uwazam ze kazdy to powinien przeczytac...

Gość wyższy stan ducha
ja się kiedyś fizyką kwantową pasjonowałam...większośc naukowców zajmujących sie tym, wierzy w Boga....po po prostu z badań wynika, ze stworzenie tego wszystkiego tak jak jest, w gąszczu istniejących opcji, jest tak mało prawdopodobne, że po prostu niemożliwe... a wszechswiat ma koniec i początek..... wielki wybóch i tes sprawy....podobno może być nawet miliony takich wszechświatów obok nas, mających do 9 wymiarów...

Gość Kasia 18-1990
satanistyczny. mistrz.666-dlaczego ja tak nazywasz ?moze pomysl sobie ze ktos tak bardzo jak ty przekonany o swojej racji moze miec swoją racje i rownie mocno w nia wiezyc ..ja sama nie jestem jakos zbytnio wiezaca ale sznuje zdanie tych ktorzy wieza w boga...