Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kub cg b

mmr-szczepicie czy nie?

Polecane posty

Gość kub cg b

Gość nie szczepimy....

Gość blutut
narazie nie

Gość ja szczepilam.................
dziecko zdrowe

a co to za szczepionka? ja mialam hexe i na pneumokoki szczepionke

Gość MAjka.3
ja szczepie,ale bardzo sie boje:(:( szczepionka za 3 tyg

Gość MAjka.3
ja to juz mam jakoms paranoje w zwiozku z tym szczepieniem

Gość kub cg b
ja tez

ale po co skoro jest w obiegu to czym sie martwic a jak sie martwisz wykup platna szczepionke

Gość tak szczepilam

A dlaczego się zastanawiacie???????? Mieszkam w uk i tutaj to szczepienie obowiązkowe.....pierwszą dawkę miał jakiś miesiąc temu(13miesęcy) a następną ma mieć w wieku 3-5 lat. O co chodzi z tą szczepionką??????

my zaszczepimy ale jak bedzie mial jakies 18 miesiecy i robimy z tego 3 oddzielne szczepionki po jednej co miesiac. nie wiem jak to jest z ta szczepionka i pewnie nie jest ona niebezpieczna ale sie z mezem naczytalismy i zdecydowalismy rozbic to i tyle

kluska serowa , a da się rozbić ?? ile to kosztuje ??

a no i jak udało Ci sie przesunąć szczepienie ..

Gość inka3546
Unikać ile się da.Po tej szczepionce mój synek wylądował w szpitalu...Gorączka 40 stopni,potworne,potworne wymioty,biegunka,wysypka...makabra!Od tego czasu przestał jeść...minęło 8 miesięcy a dziecko uznaje tylko mleko,suchy chleb,ewentualnie owoce i nic poza tym.To szczepienie to istny syf.

Gość hgfdsa
katarzyna1278 ??? w UK zadna szczepionka nie jest obowiazkowa!!!! tylko od ciebie zalezy czy zaszczepisz dziecko oczywiscie do niektorych szkol nie przyjmuja jesli sie nie ma wykazu wszystkich szczepionek ale ogolnie nie ma musu

To poczytajcie sobie to: http://nieszczepimy.l4 Pozwalamy na wszczepianie naszym dzieciom różnych wirusów, dobrze jest wiedzieć na co się godzimy. Ja będę odwlekać ile się da, zabunkruję się i nie dam ;P.Wkurza mnie reklamowanie skojarzonych :"Mamo, masz wybór", jeśli tak naprawdę wyboru nie mamy. No bo jaki to wybór: szczepić skojarzoną, albo szczepić normalną...

ja szczepiłam, 4 miesiące temu, wszystko OK. Tylko ona się nazywała jakoś inaczej...nie MMR, choć to to samo...Priorix, czy coś....? te objawy, wszystkie dosłownie, o których inka pisze, miał mój synek po innej szczepionce, w 7 miesiącu życia :(

mini55 nie mieszkam w Polsce. nie bylo problemu jak powiedzielismy ze nie chcemy szczepic w terminie i powiedzieli nam ze musimy im powiedziec to zamowia to w oddzielnych szczepionkach. jesli bardzo Ci zalezy to powierc dziure w brzuchu swojemu lekarzowi to kto wie, moze sie okazac ze w Polsce tez mozliwe zastapic to 3 szczepionkami. Tylko trzeba dociekac by Cie nie zbyli

Gość kajamamakajtka
Szczępiłam miesiąc temu-na początku gorączkowała po 39 ale tylko tyle i oki. ja wolę zaszczepic niz potem borykac sie z chorobami. a tak poza tym to troche przejadły mi sie te teksty typu nie szczepcie dzieci itp. popadacie w skrajności. uwazam,ze mama która nie szczepi nie jest dobra matką bo ty samym naraża dziecko na choroby. i najwazniejsze! Skutki niepożądane i nie dajace sie przewidziec moga zajsc w kazdym przypadku- przed operacja tez jest ryzyko,że cos pójdzie nie tak, jak ze wszystkim. nie histeryzujcie bo tak sie zachowujecie.

http://www.polityka.pl/archive/do/registry/secure/showArticle?id=335526 NIGDY nie zostalo NIGDZIE udowodnione, ze szczepionka MMR powoduje autyzm. W oryginalnym artykule stoi jak byk napisane: We did not prove an association between measles, mumps, and rubella vaccine and the syndrome described http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6T1B-3SGHJ0T-1C&_user=126770&_rdoc=1&_fmt=&_orig=search&_sort=d&view=c&_acct=C000010399&_version=1&_urlVersion=0&_userid=126770&md5=48a29eb2a189e16128a39442f6d92a64 podobnie jak w 1000 albo lepiej badan ktore nastapily po tej publikacji. A to ze niedouczeni dziennikarze MUSZA miec sensacyjny material konczy sie tym, ze rodzice panikuja, nie szczepia dzieci, a te umieraja na odre.

Gość inka3546
tak,ale mmr to szczepienie przeciwko śwince,różyczce i odrze...Mało kto na to umiera,jako dziecko przeszłam wszystkie te choroby i w sumie nie były to choroby gorsze od zwykłej grypy.Moje dziecko bardzo źle zareagowało na mmr.Jest to szczepienie żywymi osłabionymi wirusami,dla takiego malucha to ogromne obciążenie organizmu i stąd często występuje odczyn.Drugie dziecko postanowiłam oczywiście zaszczepić...ale jak skończy 3 lata.I zgadzam się dzieciaki należy szczepić.Tyle że zanim zaszczepimy brzdąca powinien on być dobrze przebadany,a nie tak jak robią to nasze lekarki...zajrzeć do gardła,trochę osłuchać i tyle.W takim wypadku szczepienie jedyne co,może narobić szkody.Nic więcej.

Gość inka3546
co do autyzmu...jeżeli dziecko stopniowo traci kontakt z rzeczywistością,dziwnym zbiegiem okoliczności po tym szczepieniu to jak to nazwać????Teraz mój brzdąc ma 20 miesięcy,nie mówi,nie je...ale to napewno zbieg okoliczności,choć specjaliści twierdzą inaczej...nie dziennikarze...lekarze,którzy odtruwają takie maluchy z tego syfu.

Bo dziwnym trafem pierwsze objawy autyzmu pojawiają się mniej więcej w czasie, kiedy podaje się tę szczepionkę. Dlaczego nie zaczynają chorować na autyzm dzieci szczepione w 10 roku życia? A odtruwają, to chyba znachorzy. Nie szczepcie, pewnie, niech wrócą wszystkie choroby, odra, świnka, różyczka, szkarlatyna, błonica, krztusiec, polio, ospa prawdziwa (bo wietrzna to mały pikuś), gruźlica i wszelakie inne paskudztwa. Tak, dbajcie o swoje dzieci.

Gość inka3546
szkarlatynę też przechodziłam...Moja lekarka sama przyznała że odczyn był wynikiem szczepienia.Jedne dzieci to mają inne nie.Kto chce niech szczepi,a autyzm w większości przypadków ujawniony zostaje po 2 roku życia.Co do znachorów...nie moja droga,to profesorowie,ale jak chcesz obciążaj organizm malucha tym syfem.Nasz pediatra sama przyznał że to szczepienie to idiotyzm,po co chłopca szczepić na różyczkę????powinno być tak jak dawniej,w odstępie czasu szczepić na każde z osobna,nie trzy naraz.No ale każdy musi przekonać się na własnej skórze.Mnie nigdy nie wpadło do głowy że szczepienie może zaszkodzić Do czasu kiedy po mmr jechaliśmy z półprzytomnym dzieckiem na pogotowie.Niestety ale to się zdarza.A jak mam patrzeć jak moje małe dziecko się męczy,to niech te wszystkie szczepienia jasna cholera weźmie.

zawsze jest tak ze jedno na iles dzieci przechodzi wszelkie skutki uboczne szczepienia przykro mi ze na ciebie trafilo ale o wiele gorsze są skutki uboczne tych chorób w przypadku małych dzieci wiec zdecydowanie lepiej szczepis albo nie wypuszczac dziecko z domu ja wybieram pierwsze tak naprawde po kazdej szczepionce moze coś byc czy to taka czy siaka byłaby wycofana gdyby te skutki dotyklało wiecej dzieci niz to możliwe

musztarda wyluzuj :) ja tez jestem za szczepieniem dzieci i dlatego moj zostanie zaszczepiony (troszke innaczej to zrobimy, ale bedzie tak samo zaszczepiony jakby dostal mmr :) )