Gość mysterfly Napisano Luty 26, 2009 Witam wszystkich połamanych :-) Mam pytanie a raczej prośbę o wyjaśnienie mi tego fenomenu naszych lekarzy .W styczniu tego pamiętnego roku 2009 połamało mnie strasznie.A zaczeło się to od bulu pleców w odcinku lędżwiowym po wakacjach .Bolało ale przestało.A w styczniu tragedia !!!!po nocy leżę i nie mogę wstać bul jest nie do opisania na czworaka do wc 3m /45min.Wstawanie około 1/2 godzin i zgięty na prawo do lekarza.najpierw zastrzyki B12 itp. rezonans po 3 tygodniach.Wynik "Na poziomie L4/L5 widoczna jest,duża pośrodkowa przepuklina krążka międzykręgowegoUciskająca znacznie worek oponowyoraz oba korzenie nerwowe- w większym stopniu korzeńnerwowy lewy.Krążek m/kL4/L5 wykazuje cechy zmiany degeracyjnych/dehydratacyjnych-jest nieco spłaszczony oraz niski sygnał w obrazach T2-zależnych" Mam niedowład (mrowienie)lewa łydka i stopa i czasowy bul w pośladku Po wizycie u neurologa powiedział OPERACJA . Po rozmowie okazało sie że możemy leczyć mnie sterydami METYPRED+osłona HELICID 20 ,rechabiltacja lasery krio,itp Moja waga to około 120kg/187cm Zastanawiam sie czy nie zgodzić się na operację ,pracuje jako handlowiec i spędzam dużo czasu w samochodzie,a Operacja =Strata pracy. Po braniu tych sterydów stan mi się poprawił ale boję się jakie spustoszenie może wywołać branie sterydówmam 38 lat i życie przed sobą proszę odpowiedż Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach