Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mysterfly

L4/L5

Polecane posty

Gość mysterfly

Witam wszystkich połamanych :-) Mam pytanie a raczej prośbę o wyjaśnienie mi tego fenomenu naszych lekarzy .W styczniu tego pamiętnego roku 2009 połamało mnie strasznie.A zaczeło się to od bulu pleców w odcinku lędżwiowym po wakacjach .Bolało ale przestało.A w styczniu tragedia !!!!po nocy leżę i nie mogę wstać bul jest nie do opisania na czworaka do wc 3m /45min.Wstawanie około 1/2 godzin i zgięty na prawo do lekarza.najpierw zastrzyki B12 itp. rezonans po 3 tygodniach.Wynik "Na poziomie L4/L5 widoczna jest,duża pośrodkowa przepuklina krążka międzykręgowegoUciskająca znacznie worek oponowyoraz oba korzenie nerwowe- w większym stopniu korzeńnerwowy lewy.Krążek m/kL4/L5 wykazuje cechy zmiany degeracyjnych/dehydratacyjnych-jest nieco spłaszczony oraz niski sygnał w obrazach T2-zależnych" Mam niedowład (mrowienie)lewa łydka i stopa i czasowy bul w pośladku Po wizycie u neurologa powiedział OPERACJA . Po rozmowie okazało sie że możemy leczyć mnie sterydami METYPRED+osłona HELICID 20 ,rechabiltacja lasery krio,itp Moja waga to około 120kg/187cm Zastanawiam sie czy nie zgodzić się na operację ,pracuje jako handlowiec i spędzam dużo czasu w samochodzie,a Operacja =Strata pracy. Po braniu tych sterydów stan mi się poprawił ale boję się jakie spustoszenie może wywołać branie sterydówmam 38 lat i życie przed sobą proszę odpowiedż

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować