Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość facettttttttt

wyprowadzilem sie do dziewczyny a siostra ma mi to za zle

Polecane posty

Gość zmieniłam zawód
Wpisz w cv pobyt za granicą - znajomość języka, obycie w świecie, odwaga (!) wyjścia poza znane ramy i wszelkie doświadczenia, jakie tam zyskałaś się liczą.

Gość gosiiaaaa
bo chce pracowac pieniadze sa mi potzrebne na oplate czesnego i nawet moge pracowac w sklepie:O chociaz to nie jest szczyt moich marzen

Gość gosiiaaaa
mam wpisane w cv pobyt za granica znajomosc 2 jezykow

Gość nhgtfb f
facet to może weź ze sobą małego, co?? a nie zostawiasz bezrobotną siostrę samą sobie i jeszcze brata na jej głowie skoro mieszkacie sami to rozumiem że to wy sprawujecie nad nim opiekę, jest wiec twoim zasranym obowiązkiem pomagać siostrze także finansowo!!

Gość zmieniłam zawód
A poprawne językowo jest to cv? Bo nikt nie zatrudni sekretarki, która pisze takie pisma, jakie Ty piszesz posty. Wybacz, to nie przytyk, tylko informacja.

Gość gosiiaaaa
a co jest zlego w moich postach? nie widzialam zadnych bledow

Gość zmieniłam zawód
A widziałaś w swoich postach jakieś znaki interpunkcyjne? :O

Gość gosiiaaaa
ojj pisze szybko omiajm znaki i duze litery wiem ale w podaniu i cv nie mam takich bledow:D

Gość gosiiaaaa
chyba zwyczajnie mam pecha:(

Gość zmieniłam zawód
To jeszcze ostatnie pytanie - ile cv wysłałaś?

Gość pasuje do seminarium
facet no wybacz,, ale jesli to Ty jestes prawnym opiekunem brata i jego rodzina zastepcza to dlaczego do jasnej cholery, ze sie tak wyraze, zostawiasz go z siostra, ktora w dodatku nie ma pracy? a sam zwiewasz. Ok, jeszcze to, ze wyprowadzasz sie po prostu od siostry, ktora nie ma pracy moznaby przezyc, ale ze zostawiasz jej 11letniego brata to juz nie halo z Twojej strony, zachowujesz sie totalnie gnojowato i nieodpowiedzialnie

Gość zmieniłam zawód
List motywacyjny dostarcza generalnie tylko dwóch informacji - czy umiesz pisać po polsku i czy chciało Ci się dostosować go do konkretnej oferty pracy. Zdania typu: "Sądzę, że możliwość podjęcia pracy na danym stanowisku pozwoli nie tylko na zdobycie przeze mnie nowych kwalifikacji zawodowych, ale umożliwi także wykorzystanie moich umiejętności dla realizowania Państwa potrzeb." są równe wyrażeniu "bla bla bla, bla - bla bla". Nic nie znaczą. Nuda. Sztampa. Nie zainteresuje nikogo. A dla pracowacy ważniejsze jest, co ON będzie miał z tego, że Cię zatrudni, nie - co Ty będziesz z tego mieć. "W załączonym CV dostarczam niezbędnych informacji o mojej dotychczasowej drodze edukacyjnej i opanowanych umiejętnościach." - "bla bla" do kwadratu, chyba że pracodawca jest niedorozwinięty i nie zauważył cv. Ponadto jest parę błędów językowych - a to znaczy, że nie chciało Ci się sprawdzić tego, co napisałaś (to czy będzie Ci zależeć na pracy?).

Gość gosiiaaaa
jakie bledy?:O te fragmenty wg Ciebie sa zle? hmm..to ja juz nie wiem jak pisac zalamalam sie juz calkowicie to co ja mam pisac?????😭

Gość zmieniłam zawód
Przykłady: "W odpowiedzi na ogłoszenie zamieszczone na portalu " - dwa razy podwójna spacja. " Jestem młodą, ambitną " - spacja z przodu. "nowych rzeczy.Moim atutem " - tu z kolei brak spacji. "Uważam, że mogę ubiegać się o to stanowisku gdyż jestem osobą " - powinno być: stanowisko, gdyż (o i przecinek). "Gorąco liczę na to, że moja chęć do pracy przekonają Państwa " - powinno być: przekona. W ogóle całe zdanie jest niezręczne. Tytuł 'List motywacyjny' bym wyrzuciła (chyba że znów założymy, iż pracodawca ma limitowe IQ).

Oczywiscie niewiem jakie relacje masz z siotra ale ja na moim miejscu bym pomogla. A nie mozesz np. z dziewczyna tam zamieszkac? :)

Gość zmieniłam zawód
W liście motywacyjnym napisz, dlaczego chcesz pracować w TEJ właśnie firmie i dlaczego właśnie TY będziesz najlepszym wyborem. Np. ponieważ mogłabyś spożytkować swoje umiejętności dla dobra przedsiębiorstwa - ale nie formułuj tego w ten sposób, wal konkretami. I z dala od sztampowego ble bla bla (ale też od dziwactw). Generalnie i tak ważniejsze jest cv.

Gość zmieniłam zawód
Muszę już iść spać, bo jutro nie wstanę, ale moja ogólna rada jest taka: 1) cv musi być WY-LI-ZA-NE. Sprawdź kilka razy, daj komuś do sprawdzenia, sptaj parę osób o opinię. 2) jeśli pracodawca nie oddzwania, Ty zadzwoń lub napisz e-mail i dowiedz się, dlaczego Twoje podanie zostało odrzucone - i będziesz mieć odpowiedź na pytanie, co jest źle (zdobądź jak najwięcej szczegółów). Ja tak robiłam i bardzo polecam, od razu można skorygować to, co przeszkadza w dostaniu pracy. 3) wyobraź sobie, że jesteś pracodawcą - czy zatrudniłabyś siebie? Czego wymagałabyś od pracownika? Dobrej nocy i powodzenia.

Gość gosiiaaaa
czyli jak? podaj jakis przyklad? jak przekonac pracodawce? co napisac? w kazdym badz razie dzieki za pomoc:) poprawilam bledy juz

Gość gosiiaaaa
ok ja tez uciekam dzieki za pomoc:)